18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νομιμοποιείτε το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ο πυρήνας του νομοσχεδίου και της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας είναι ίδιος, είναι η ένταση της καταστολής απέναντι στον εχθρό λαό από ένα σάπιο, διεφθαρμένο και εγκληματικό κράτος» είπε στη Βουλή ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ και τις υποκλοπές.

«Καμία ανοχή στην κρατική βία, καμία συγκάλυψη» τόνισε, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά, από «ένα κτήνος που φοράει τη στολή της Προστασίας του Πολίτη».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, επιχειρείται να μπει ταφόπλακα στην υπόθεση υποκλοπών, να βγουν λάδι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και να «μετατραπεί η κρίση σε ευκαιρία», όπως λένε οι κυβερνώντες, για να έρθουν νέα αντιδραστικά μέτρα σαν αυτά που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.

Παράλληλα, επισήμανε πως η ΝΔ έκανε δεκτές παρατηρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ υπογράμμισε πως με το εν λόγω νομοσχέδιο νομιμοποιείται το «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», διατηρείται και ενισχύεται «το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε από όλες τις κυβερνήσεις».

Έκανε λόγο για δήθεν σκληρή αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκλίνουν στα σοβαρά και τα κρίσιμα του νομοσχεδίου και διαφωνούν σε επιμέρους θέματα όπως για το αν η αρμοδιότητα της ΕΥΠ θα είναι στον πρωθυπουργό, «λες και πριν που δεν ήταν στον πρωθυπουργό η ΕΥΠ ήταν καλή».

«Δεν υποτιμάμε την ανάγκη και δικαστικής διερεύνησης των ζητημάτων, όμως λέμε ξεκάθαρα ότι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε αυτή τη Δικαιοσύνη. Αντίθετα με ό,τι λέτε εσείς. Και αυτό δεν αφορά τόσο τα πρόσωπα – που βεβαίως είναι τα πρόσωπα που επιλέγονται από την εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί κανένας σας δεν τόλμησε να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ έτσι ώστε να μη διορίζεται η ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αλλά η δική μας έλλειψη εμπιστοσύνης, αφορά κυρίως σε αυτήν ακριβώς τη νομιμότητα μέσα στην οποία λειτουργεί, ερευνά και τελικά αποφασίζει η Δικαιοσύνη. Δηλαδή, αυτή τη νομιμότητα που και η ίδια η Δικαιοσύνη, με τις αποφάσεις της στηρίζει και θωρακίζει περαιτέρω» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας.

Για την εθνική ασφάλεια, «που επιτρέπει μαζικές παρακολουθήσεις, υποκλοπές, αθρόες παραβιάσεις δικαιωμάτων κι ελευθεριών», είπε ότι είναι «η ασφάλεια, η προστασία των βασικών συμφερόντων του άπληστου κεφαλαίου και της δικτατορίας του κράτους του, στο σφοδρό αλληλοφάγωμα, του ανταγωνισμού με άλλα μονοπώλια, κράτη, “συμμαχίες”». «Είναι η εμπλοκή στις λυκοφιλίες και τους επικίνδυνους – ακόμα και πολεμικούς – σχεδιασμούς σας με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την εξυπηρέτηση έτσι και των δικών τους συμφερόντων, τα οποία είναι εχθρικά και ανταγωνιστικά με τα συμφέροντα των λαών τους και πρωτίστως του δικού μας λαού. Είναι η μετατροπή της χώρας μας σε ένα αμερικανοΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, γεμάτη ξένες στρατιωτικές βάσεις, δηλαδή η μετατροπή της πατρίδας μας, του λαού μας σε στόχο “αντιποίνων”. Όλα αυτά που οδηγούν ακόμα και σε παζάρεμα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σε κινδύνους και θυσίες για τον λαό μας και τους άλλους λαούς» υπογράμμισε.

Όπως συμπλήρωσε, η έννοια της «εθνικής ασφάλειας» «ιστορικά, σε όλες τις περιπτώσεις, έχει αξιοποιηθεί ως αιχμή του δόρατος ενάντια στον λαό, στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ενάντια σε όσους εκφράζουν εντελώς διαφορετική από την επικρατούσα εκάστοτε αστική άποψη».

Σύμφωνα με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, και οι αρχές, ρυθμίσεις και κατευθύνσεις της ΕΕ, στην ίδια κατεύθυνση «προστατεύουν τελικά την πλατιά καταγραφή και την παρακολούθηση, τον έλεγχο της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων».

Ο ίδιος επισήμανε πως η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να προσθέσει και πλήθος αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα, «που πλέον θα νομιμοποιούν τη λήψη μέτρων επιτήρησης».

Όπως παρατήρησε, ο λαός γνωρίζει ότι ολοένα και περισσότερο ποινικοποιείται η δράση του, ενώ αποτελεί κατεύθυνση της ΕΕ «ειδικά με τη νομοθεσία ενάντια στη λεγόμενη “τρομοκρατία”, ενάντια στην ίδια τη “ριζοσπαστική ιδεολογία”, στοχοποιώντας τελικά τη δράση που αμφισβητεί το σύστημα».

Με το νομοσχέδιο «οι κρατικές Αρχές και οι μηχανισμοί παρακολούθησης, θα μπορούν “κανονικά και με τον νόμο” να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν κατασκοπευτικά λογισμικά» ενώ το κράτος θα τα προμηθεύεται και από ιδιώτες» ανέφερε και σημείωσε πως η ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 821/2021, που ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχουν ψηφίσει, «έθεσε ένα πλαίσιο, ώστε να “αλωνίζουν” τα κατασκοπευτικά λογισμικά στις χώρες της ΕΕ με βάση κάποιους τυπικούς κανόνες, σχετικές άδειες κλπ».

Ο Δ. Κουτσούμπας συνέχισε πως και η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η γνωστή PEGA, ουσιαστικά δε διαφέρει στην προσέγγισή της από εκείνη των κομμάτων αυτών, καθώς η κατεύθυνσή της είναι όχι στην απαγόρευση των κατασκοπευτικών λογισμικών, αλλά στη «χρησιμοποίησή τους με κάπως διαφορετικές διαδικασίες, δήθεν πιο “δημοκρατικές”, πιο “νόμιμες”».

Τις «εγγυήσεις διαφάνειας» τις χαρακτήρισε «φύλλο συκής», ενώ υποστήριξε πως η «δεύτερη υπογραφή» εισαγγελέα απλώς θα νομιμοποιεί το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο.

Για τον κ. Κουτσούμπα, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και, ως έναν βαθμό, και το ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνοι για την υπόθεση υποκλοπών του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, «έκαναν ότι μπορούσαν για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες» και «μόλις προχθές μετά την κατακραυγή, συμφώνησαν επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να συνηγορήσουν στην κλήση των απαραίτητων μαρτύρων που είχε προτείνει το ΚΚΕ».

Είπε, επίσης, ότι με το νομοσχέδιο «ενισχύονται κι άλλο οι μηχανισμοί φακελώματος σε βάρος του λαού», με την ειδική ενίσχυση και πολύμορφη αναβάθμιση της ΕΥΠ.

Μίλησε και για τις ρυθμίσεις της ΕΕ για τα προσωπικά δεδομένα που εισάγονται και με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, «ανοίγοντας τον δρόμο ώστε η αστυνομία και άλλες κρατικές αρχές, να συλλέγουν πιο μαζικά και να επεξεργάζονται ακόμα και σε προληπτικό επίπεδο, τα δεδομένα των πολιτών».

Υπενθύμισε ότι αυτά τα έχουν ψηφίσει στην Ευρωβουλή και στη Βουλή, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ενώ ομοίως έχουν ψηφίσει και όσα αφορούν στην κυβερνοασφάλεια που επίσης έχουν τη σφραγίδα των Οδηγιών της ΕΕ.

«Το οπλοστάσιο που δυναμώνει η ΝΔ με το βλέμμα σταθερά στραμμένο ενάντια στον “εχθρό-λαό”, θα το παραλάβει, αξιοποιήσει και επεκτείνει και όποια άλλη κυβέρνηση προκύψει στο μέλλον» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «η παρακολούθηση, η καταστολή, η αστυνομική και κρατική βία, η περιστολή λαϊκών ελευθεριών, δεν οφείλονται στο “χρώμα” τού κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Αποτελούν αναγκαίο “συμπλήρωμα” μιας αντιλαϊκής πολιτικής, που έχουν ταχθεί να υπηρετούν, η μία μετά την άλλη όλες οι αστικές κυβερνήσεις».

Σημείωσε δε ότι η ΝΔ φέρνει τέτοιες αντιδραστικές προτάσεις και μέτρα, όχι τυχαία, «σε συνθήκες που οξύνονται συνολικά οι δυσκολίες και τα αδιέξοδα αυτού του ξεπερασμένου και βαθιά σάπιου συστήματος» καθώς και γιατί ανησυχεί «από τα σημάδια ανάτασης, εναντίωσης στη βάρβαρη πολιτική σας».

«Για τον ίδιο λόγο παλεύετε συντονισμένα, όλοι οι επίδοξοι “σωτήρες”, να πείσετε τους

εργαζόμενους, τη νέα γενιά, να συναινέσουν, να αποδεχθούν την άθλια πολιτική σας» συμπλήρωσε.«Δεν θα καταφέρετε όμως τελικά, να χειραγωγείτε συνεχώς τον λαό, να ανακόπτετε τη δίκαιη οργή του, τους δίκαιους αγώνες του, τις διεκδικήσεις του ενάντια στο σύστημα που τσακίζει τη ζωή του.Το νομοσχέδιό σας, κρίκος στην αντιδραστική αλυσίδα που “σφυρηλατείτε” όλα τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις, θα το αχρηστεύσει ο ίδιος ο λαός με την πάλη του.

Δικλείδα ασφαλείας σήμερα για τον λαό είναι μόνο η πάλη του, ο αγώνας του, να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων σε συμπόρευση και με ενίσχυση του ΚΚΕ και στις ερχόμενες εκλογές. Δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού, ο λαός θα αντιστέκεται, θα σας βάζει εμπόδια σε ό,τι αντιδραστικό, αντιλαϊκό έρχεται, για να τα “βρίσκετε σκούρα”. Θα επιβάλει τελικά το δίκιο του, με ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία» τόνισε καταληκτικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό