Home Ειδήσεις Ελλάδα Νομική μάχη 50 εκ. ευρώ ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Nike

Νομική μάχη 50 εκ. ευρώ ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Nike

Ειδήσεις Ελλάδα

Πιθανός «πόλεμος» στον ορίζοντα, στον περίπλοκο… γάμο μεταξύ της Nike και της Μπαρτσελόνα.

Όπως αναφέρθηκε από την ισπανική ιστοσελίδα 2Playbook, οι «μπλαουγκράνα» είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν νομική μάχη 50 εκατομμυρίων ευρώ ενάντια στον παγκόσμιο κολοσσό αθλητικής ένδυσης και υπόδησης.

Η επίθεση της Μπάρτσα θα είναι ανοιχτή σε τρία μέτωπα: το πρώτο αφορά τη μη καταβολή των δικαιωμάτων για την πώληση αντιγράφων της φανέλας, το δεύτερο οι ποινές που επέβαλε η Nike στο σύλλογο για μη συμμόρφωση, κατηγορία που απορρίφθηκε από το κλαμπ και το τρίτο για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από την αμερικανική εταιρεία.

«Εάν αυτή η δίκη είναι επιτυχής, ο αντίκτυπος που θα έχει μεταξύ των μεγάλων συλλόγων στην Ευρώπη θα είναι πολύ σημαντικός», αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, ειδικά όσον αφορά το τρίτο ζήτημα.

Στην πραγματικότητα, η πολυεθνική έχει δεχθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για «απαγόρευση πώλησης εγκεκριμένων αγαθών σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου».

Αυτό, με λίγα λόγια, ανάγκασε τις μεγάλες ομάδες με τις οποίες συνεργαζόταν η Nike να περιορίσουν τις λιανικές τους δραστηριότητες.

Η νομική μάχη επιδεινώνει μια ήδη κρίσιμη κατάσταση στη σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών, οι διαφορές των οποίων είχαν οδηγήσει σε συνεργασία χωρίς συμβόλαιο από το 2016.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version