19.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Νομικές διαδικασίες -απάντηση στις «συκοφαντικές επιθέσεις»

Ειδήσεις Ελλάδα

 Στις «απαραίτητες νομικές ενέργειες» προχωράει σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Prolepsis, απαντώντας «στις συκοφαντικές επιθέσεις που έχει δεχθεί το προηγούμενο διάστημα».

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:  

Σε αντίθεση με τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς, το Ινστιτούτο ελέγχεται ενδελεχώς, σε ετήσια βάση, από ορκωτούς λογιστές και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και ελεγκτικούς μηχανισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ. Με αίσθημα ευθύνης και πλήρους λογοδοσίας, για κάθε πρόγραμμα υποβάλλονται με απόλυτη διαφάνεια και είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή συμβάσεις, προβλεπόμενα παραδοτέα, εκθέσεις πεπραγμένων και οικονομικοί απολογισμοί.

Από το 1990 μέχρι σήμερα, το Ινστιτούτο έχει κατακτήσει μέσα από το έργο του (εθνικά, και ευρωπαϊκά προγράμματα) διεθνή καταξίωση και αναγνώριση. Έχει επιτύχει οι επιστημονικές του εργασίες να δημοσιεύονται στα κορυφαία ακαδημαϊκά περιοδικά του κόσμου και έχει συμβάλει άμεσα και έμμεσα σε νομοθετικές αλλαγές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, που προωθούν την υγεία και την ευημερία όλων, και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων.

Ειδικά το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, από το 2012 έως σήμερα, έχει διαθέσει πάνω από 18,7 εκατομμύρια γεύματα σε 941 σχολεία και 196.800 μαθητές σε ευπαθείς περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα, καταπολεμώντας την επισιτιστική ανασφάλεια και προάγοντας την υγιεινή διατροφή. Τα ονόματα των σχολείων δεν δημοσιοποιούνται προς αποφυγή του στιγματισμού των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους, ωστόσο τα στοιχεία των σχολείων συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των μαθητών και των γευμάτων που έχουν διατεθεί είναι άμεσα διαθέσιμα.

Σε όλα τα στάδια υλοποίησης του Προγράμματος τηρούνται αυστηρές διαδικασίες ανάδειξης και ελέγχου των προμηθευτών και διασφάλισης της ποιότητας και των ειδικών προδιαγραφών των γευμάτων. Η παράδοση των γευμάτων πιστοποιείται με δελτία αποστολής που υπογράφουν και σφραγίζουν οι διευθυντές των σχολείων, ενώ ακόμα και την περίοδο της πανδημίας, όταν τα σχολεία ήταν κλειστά, το Πρόγραμμα στήριζε τους μαθητές με 15ήμερα πακέτα τροφίμων.

Δεδομένης της τεράστιας ανάγκης, όπως φανερώνουν και φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής σχολείων που ξεπερνούν τις 1.300, το Πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη ιδιωτικών, αλλά και κρατικών πόρων. Οι προγραμματικές συμβάσεις προβλέπονται στον Νόμο και έχουν ως σκοπό τη διαχείριση και εκτέλεση προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας για τη στήριξη ευπαθών και ευάλωτων ομάδων.

Οι αναληθείς, συκοφαντικοί και υβριστικοί ισχυρισμοί σπιλώνουν το έργο 34 ετών και θίγουν την υπόληψη και την επιστημονική ακεραιότητα 35 εργαζομένων και δεκάδων ακόμη που έχουν στο παρελθόν εργαστεί στο Ινστιτούτο, καθώς και τη συνεισφορά εκατοντάδων εθελοντών και υποστηρικτών. Την ίδια στιγμή, θέτουν σε κίνδυνο προγράμματα που παρέχουν έμπρακτη στήριξη σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (όπως, παιδιά που φοιτούν σε σχολεία ευπαθών περιοχών, μοναχικούς ηλικιωμένους, γυναίκες Ρομά, πρόσφυγες και μετανάστες). Υπονομεύουν δράσεις, που παρέχουν ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση σε ιδιαίτερα σημαντικά θέματα για την υγεία (όπως την ψυχική υγεία των παιδιών και της οικογένειας, τη διατροφή και τον εμβολιασμό), και προάγουν την επιστημονική γνώση σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Πιστοί στο όραμα και την αποστολή του οργανισμού, οι άνθρωποι του Ινστιτούτου Prolepsis συνεχίζουν να εργάζονται με ακεραιότητα και αυταπάρνηση, με βασικό τους μέλημα τη στήριξη των πιο ευάλωτων και την προάσπιση της υγείας όλων».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό