22.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νικ Καλάθης: Η μεταγραφή που μπορεί να αλλάξει την εικόνα της Ευρωλίγκας

Ειδήσεις Ελλάδα

Τι γράφει η διάσημη ξένη ιστοσελίδα BasketNews για τους πιθανούς προορισμούς του και ειδικά για τον Παναθηναϊκό.

Η διάσημη ξένη ιστοσελίδα BasketNews.com και ο γνωστός δημοσιογράφος Donatas Urbonas έκανε ένα αφιέρωμα στους πιθανούς…προορισμούς του Νικ Καλάθη και -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεταγραφή του Νικ Καλάθη σε έναν εκ των Μονακό, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτιζάν ή Παναθηναϊκό μπορεί να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. 

Τι αναφέρει για Παναθηναϊκό 

“Ποτέ δεν εκτιμάς κάτι, μέχρι να το χάσεις. Όταν ο Καλάθης έκανε μαγικές εμφανίσεις στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στα Playoffs της Euroleague και τις 4 χρονιές. Από το 2015 έως το 2019. Προφανώς, για ότι ακολούθησε τις επόμενες χρονιές δεν φταίει αποκλειστικά η φυγή του Έλληνα έμπειρου playmaker, ωστόσο αυτά είναι τα γεγονότα. Και αυτό μπορεί να αλλάξει εφόσον ο Νικ αποφασίσει να γυρίσει…σπίτι του.”

Πράγματι. Από την φυγή του Νικ και μετά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ποτέ να βρει επάξιο αντικαταστάτη του. Κάποιον που να μπορεί να “φορέσει τα παπούτσια του”. Και από την θέση αυτή πέρασαν πολλοί. Κάιφερ Σάικς, Πιερ Τζάκσον, Σέλβιν Μακ, Στεφάν Γιόβιτς (με αστερίσκο προφανώς), Σαντ Ρος, Κέντρικ Πέρι, Γιόγκι Φέρελ, Πέιτον Σίβα. Ουκ ολίγοι. Κανένας τους δεν θύμισε ούτε στο…ελάχιστο τον Καλάθη. Κανείς δεν μπορούσε να εμπνεύσει την ασφάλεια και την σιγουριά στο “1” που ενέπνεε ο Νικ. Ένας πραγματικός “προπονητής” μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ…

Το οικονομικό κομμάτι

Το δημοσίευμα επίσης αφουγκράζεται αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να στηρίξει το συμβόλαιο του Έλληνα point-guard, ενώ αναφέρει πως τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν από την στιγμή που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επέστρεψε. Και εφόσον ο Εξάστερος τον θέλει πολύ, θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για να φέρει τον Νικ σπίτι του!

Το θετικό για την Ευρωλίγκα 

Οι αναφορές στον Παναθηναϊκό δεν σταματούν εδώ. Το ίδιο αφιέρωμα τονίζει πως η επιστροφή του Νικ Καλάθη στην Αθήνα για τους “πράσινους” αποτελεί θετικό γεγονός και για την Ευρωλίγκα. “Το να έχεις τον Παναθηναϊκό στα Euroleague Playoffs είναι κάτι θετικό για όλους τους φιλάθλους. Είναι κάτι που όλοι θα το ήθελαν”, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Όπως και να έχει, η μεταγραφή του Καλάθη αδιαμφισβήτητα αλλάζει τα δεδομένα της Ευρωλίγκας. Αποτελεί παίχτη-βαρόμετρο. Δεν έχει βρεθεί ποτέ σε ομάδα που να μην πρωταγωνιστεί. Τόσο σε Ευρωπαϊκό, όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Ο Νικ είναι από τα πιο “καυτά” ονόματα του φετινού καλοκαιριού, αν όχι το πιο “καυτό”. Ο Εξάστερος παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις του με την Μπαρτσελόνα και σίγουρα θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα στην προσπάθεια του να φέρει τον Νικ…πίσω στο σπίτι του!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό