14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νικόλαος: Το love story με την Τατιάνα Μπλάτνικ, το πάθος με τη φωτογραφία και η βίλα του Αντρέα Παπανδρέου

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιμέλεια: Αγγελική Στόγια

Ο Νικόλαος, δεύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, είναι σήμερα 54 ετών και δηλώνει μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

Γεννήθηκε στη Ρώμη, δύο χρόνια αφ’ ότου οι γονείς του έφυγαν από την Ελλάδα, μαζί με την μεγαλύτερή του αδελφή Αλεξία και τον πρωτότοκο γιο τους Παύλο.

Το 1974 η οικογένεια εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λονδίνο, όπου έλαβε κατ’ οίκον εκπαίδευση για έξι χρόνια και εν συνεχεία φοίτησε στο Ελληνικό Κολλέγιο του Λονδίνου. Σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Brown University των Ηνωμένων Πολιτειών και το 1993, την χρονιά που η τέως βασιλική οικογένεια επέστρεψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εκείνος εργαζόταν ως βοηθός παραγωγής στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News στην Νέα Υόρκη.

Το love story με την Τατιάνα Μπλάτνικ

Το love story τους ξεκίνησε το 2003 στις χιονισμένες πίστες του Γκστάαντ όπου ερωτεύτηκαν και από το 2004 είναι μαζί. Η αγάπη τους στεγάζεται τα πρώτα χρόνια σε ένα διαμέρισμα στο Τσέλσι του Λονδίνου.

Η πολυπόθητη πρόταση έρχεται μετά τα Χριστούγεννα του 2009. Το ζευγάρι κάνει διακοπές στο Πόρτο Χέλι και κατά την παραμονή τους εκεί ο Νικόλαος παίρνει τη μεγάλη απόφαση.Σε μια ρομαντική βόλτα με το οικογενειακό σκάφος «Αφρόεσσα» δίνει στην καλή του ένα δαχτυλίδι, κειμήλιο από τη γιαγιά του και της ζητά να γίνει γυναίκα του. Εκείνη φυσικά δέχεται και ξεκινούν οι προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός.

Ο έρωτας τους σφραγίζεται με ένα ρομαντικό και λαμπερό γάμο στις 25 Αυγούστου του 2010 στις Σπέτσες με καλεσμένους τα πιο γνωστά μέλη βασιλικών οικογενειών όλης της Ευρώπης.

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνα Μπλάτνικ τελέστηκε από τον Μητροπολίτη της Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Εφραίμ. Το εντυπωσιακό νυφικό της Τατιάνας Μπλάτνικ, είχε την υπογραφή του οίκου Angel Sanchez.

Κουμπάροι του ζευγαριού ήταν οι αδελφοί του Νικόλαου, Παύλος και Φίλιππος, τα τρία αδέλφια της Τατιάνας, Μπόρις, Ιγκόρ και Ατίλιο και ο παιδικός φίλος του Νικόλαου, Νάσος Θανόπουλος.

Η γαμήλια δεξίωση έγινε στο κτήμα Κουτσή, στην Κουζουλού Σπετσών και οι υψηλοί προσκεκλημένοι δοκίμασαν από τον εκλεκτό μπουφέ, που περιλάμβανε από μεσογειακές νοστιμιές, μέχρι παραδοσιακές, ελληνικές γεύσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Τατιάνα έχει κι αυτή αριστοκρατικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της Μαρί Μπλάνκα Μπιερλάιν Μπρίγεμπουργκ που κατάγεται από τον οίκο των Στιούαρτ.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ και ο πρίγκιπας Νικόλαος παραμένουν να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα διάσημα ζευγάρια και αυτό διότι ο τρόπος ζωής που έχουν επιλέξει τούς κάνει να είναι πολύ προσιτοί στο κοινό.

Ζούνε στο σπίτι του Αντρέα Παπανδρέου

Ο γιος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος, Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ ζουν μόνιμα στην Ελλάδα από το 2013. Το αγαπημένο ζευγάρι ζει μάλιστα στο σπίτι του Αντρέα Παπανδρέου.

Το σπίτι, η ιστορική βίλα Γαλήνη, που σήμερα μετά τον Γεώργιο και τον Αντρέα Παπανδρέου μένουν ο Νικόλαος και η Τατιάνα συνορεύει με το σπίτι του Γιώργου Παπανδρέου. Η βίλα Γαλήνη στο Καστρί της Νέας Ερυθραίας αποτελεί μνημείο λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας της. Συνδέεται με σημαντικές προσωπικότητες της νεότερης πολιτικής ζωής της Ελλάδας που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, τον Γεώργιο και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Το πάθος του με τη φωτογραφία

Ο Νικόλαος είχε πάντα έφεση στην φωτογραφία από μικρός και μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, με την προτροπή της συζύγου του, άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και βρήκε το θάρρος να μοιραστεί κάποια από τα έργα του με το κοινό.

Ως φωτογράφος, ο Νικόλαος είχε δηλώσει πως εμπνέεται από τη φύση και το φως. Τα εκθέματα φωτογραφίζονται στην Ελλάδα, τα οποία θέλει να δείξει από διαφορετική πλευρά από τα παραδοσιακά μπλε και λευκά χρώματα του αρχιπελάγους.

Ο Νικόλαος αφοσιώθηκε στη φωτογραφία από το 2015 και εκείνη τη χρονιά εξέθεσε για πρώτη φορά τα έργα του στον οίκο Christie’s στο Λονδίνο, ενώ ακολούθησαν πολλές άλλες, σε διάφορες χώρες του κόσμου. Όλα έργα εμπνευσμένα από τα χρώματα της Ελλάδας που μεγάλωσε να νοσταλγεί.

Το 2019 ο Νικόλαος είχε παρουσιάσει στην Αθήνα την έκθεση φωτογραφίας: «Aegean-Dessert: Έρημος ως θάλασσα» η οποία παρουσιάστηκε και στην Δανία.

Ο Νικόλαoς είχε παρουσιάσει επίσης στο Rundetarn στην Κοπεγχάγη, την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Celestial Choreography – Ουράνια Χορογραφία» και ακολούθησε η έκθεση φωτογραφίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η σύζυγός μου με είχε καταλάβει, όποτε μου δινόταν η ευκαιρία σήκωνα μία φωτογραφική μηχανή και έβγαζα φωτογραφίες. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα και συνειδητοποίησαν το όμορφο φως που έχει αυτή η χώρα, μπήκα «με τα μούτρα» – να μου επιτραπεί η έκφραση- στη φωτογραφία», είχε δηλώσει σε παλαιότερη τηλεοπτική συνέντευξη ο Νικόλαος.

Ο Νικόλαος έχει ασχοληθεί πολύ και με φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις. Μάλιστα, πολύ συχνά συμμετέχει ο ίδιος σε δράσεις της Axion Hellas. Είναι ένας εκ των ιδρυτικών μελών της και συχνά πηγαίνει κι ο ίδιος με την εθελοντική ομάδα που «οργώνει» με φουσκωτά το Αιγαίο και το Ιόνιο, μεταφέροντας σε ακριτικά νησιά φάρμακα και γιατρούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό