21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νικητής ο ΠΑΟΚ στη μεγάλη βραδιά του Πρέλεβιτς

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού στο γεμάτο από 9.000 φίλους του κλειστό της Πυλαίας για την τελετή απόσυρσης της φανέλας με το νούμερο 7 του Μπάνε Πρέλεβιτς νίκησε με 78-72 την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής.

Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει και στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και πήρε προβάδισμα για την 4η θέση της κανονικής περιόδου στην Basket League.

Ο Χαντς με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με τους Ράιλι (15 πόντοι και 6 ασίστ), Ρένφρο (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ) να ακολουθούν. Ο Κένι Ουίλιαμς με 20 πόντους προσπάθησε περισσότερο για την Ένωση.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ απέσυρε για πρώτη φορά στην ιστορία του φανέλα αθλητή. Η φανέλα με το νούμερο 7 του Μπάνε Πρέλεβιτς πήρε θέση στην οροφή του γηπέδου του ΠΑΟΚ δίπλα στα λάβαρα του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος των Θεσσαλονικέων Νίκος Βεζυρτζής (είχε κάνει την μεταγραφή του από τον Ερυθρό Αστέρα), πολλοί παλιοί συμπαίκτες, προπονητές του, παράγοντες και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Τον Πρέλεβιτς τίμησε και η ΑΕΚ, στην οποία ο «Τίγρης» αγωνίστηκε την περίοδο 1997-99.

Το Λαύριο βρέθηκε πίσω με 20 πόντους από τον Ιωνικό στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε στο δεύτερο να πάρει τη νίκη με 90-82 στην αναμέτρηση της Νίκαιας.

Οι «Μεταλλωρύχοι» έφτασαν τις 7 νίκες ενώ ο Ιωνικός έμεινε στις 4 νίκες και εάν αύριο (2/4) η Καρδίτσα ηττηθεί στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό θα παίξει «τελικό» παραμονής την επόμενη εβδομάδα απέναντι στους «νεοφώτιστους», στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Πρωταγωνιστές του Λαυρίου ήταν ο Λάνγκεβαϊν που σκόραρε 26 πόντους με 11/13 δίποντα και ο Νικολαΐδης ο οποίος πέτυχε 24 πόντους και μοίρασε 5 ασίστ.

Από τους γηπεδούχους προσπάθησε περισσότερο ο Λένελ ο οποίος είχε 14 πόντους και 9 ριμπάουντ και ο Χόκινς, που έκανε νταμπλ νταμπλ με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο Κολοσσός έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί του απέναντι στον Άρη, επικρατώντας στη Ρόδο με 96-90 και βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 10-10 (9-1 εντός έδρας), ενώ οι «κίτρινοι» υποχώρησαν στο 10-11 και η τελική θέση τους θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Ο Κένταλ ήταν ο κορυφαίος των νικητών με 28 πόντους, 3 κλεψίματα και 2 ασίστ, ενώ ο Ντίξον συμπλήρωσε 20 πόντους και ο Χατζηδάκης 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Τολιόπουλος με 20 πόντους και τον ακολούθησαν ο Νότε με 17 και οι Γκούντγουιν, Μήτρου-Λονγκ που είχαν από 12.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό