22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νικητές οι Ελβετοί στο ντέρμπι με τη Σερβία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελβετία προκρίθηκε στον γύρο των νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την τρίτη συνεχή διοργάνωση, αφού επικράτησε 3-2 της Σερβίας και τερμάτισε στη δεύτερη στον 7ο όμιλο, που σημαίνει ότι στους «16» θα αναμετρηθεί με την Πορτογαλία.

Σε έναν αγώνα που κύλησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο πρώτο ημίχρονο, στο Stadium 974, ο Σερντάν Σακίρι έφερε τους Ελβετούς σε θέση οδηγού ανοίγοντας το σκορ στο 20΄, αλλά η Σερβία σκόραρε γρήγορα δύο φορές μέσα σε 10 λεπτά, με τους Αλεξάνταρ Μίτροβιτς (26΄) και Ντούσαν Βλάοβιτς (35΄), ανατρέποντας το παιχνίδι.

Ο Μπριλ Εμπολό, όμως, πέτυχε άλλη μια ανατροπή ισοφαρίζοντας σε 2-2 λίγο πριν την ανάπαυλα (44΄), ενώ ο Ρέμο Φρόλιερ σκόραρε τρία λεπτά μετά την επανεκκίνηση (48΄) για να αποκαταστήσει ξανά το πλεονέκτημα για τους Ελβετούς.

Να σημειωθεί ότι με το σκορ στο 0-0 ο Άντριγια Ζίφκοβιτς του ΠΑΟΚ είχε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, που τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Γκρέγκορ Κόμπελ.

Η Ελβετία τερμάτισε με έξι βαθμούς, ισοβαθμώντας με τη νικήτρια του ομίλου Βραζιλία, αλλά έμεινε δεύτερη στη διαφορά τερμάτων, για μόλις ένα τέρμα.

Η Σερβία, που χρειαζόταν μόνο νίκη για να δώσει στον εαυτό της μια ευκαιρία να προκριθεί, τερμάτισε στην τελευταία θέση του γκρουπ με μόνο έναν βαθμό, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι «Πλάβι» δεν έχουν ξεπεράσει ποτέ τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό