35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Νετανιάχου: Το Ισραήλ δεν υποχωρεί στην τρομοκρατία – Θα απελευθερώσουμε όλους τους ομήρους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ δεν υποκύπτει στην τρομοκρατία και ότι ενεργεί «δημιουργικά και γενναία» προκειμένου να φέρει πίσω τους ομήρους που κρατά η Χαμάς στη Γάζα.

«Δεσμευόμαστε να κάνουμε το ίδιο στο μέλλον. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή και να επιστρέψουμε πίσω όλους τους ομήρους, τόσο όσους παραμένουν ζωντανοί όσοι και τους νεκρούς», επισήμανε ο Νετανιάχου.

Σολτς: Η διάσωση των τεσσάρων ομήρων είναι σημαντικό σημάδι ελπίδας

Η διάσωση από το Ισραήλ τεσσάρων ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας αποτελεί «σημαντικό σημάδι ελπίδας», δηλώνει ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Ένα σημαντικό σημάδι ελπίδας – ιδίως για τις πολυάριθμες ισραηλινές οικογένειες που συνεχίζουν να φοβούνται για τους οικείους τους. Τέσσερις όμηροι είναι πλέον ελεύθεροι» αναφέρει ο Σολτς στο Χ, καλώντας τη Χαμάς να απελευθερώσει τους υπόλοιπους ομήρους και να τερματιστεί ο πόλεμος.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι, τους οποίους είχε απαγάγει η Χαμάς από το μουσικό φεστιβάλ Nova κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, απελευθερώθηκαν στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Οι διασωθέντες είναι οι Noa Argamani, 25 ετών, Almog Meir Jan, 21 ετών, Andrei Kozlov, 27 ετών, και Shlomi Ziv, 40 ετών. Είναι σε καλή κατάσταση και έχουν μεταφερθεί στο ιατρικό κέντρο «Sheba» Tel-HaShomer για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό