35 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Νετανιάχου: Δεν έχει αλλάξει τίποτα

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν φαίνεται να συμφωνεί ο Μπενιαμίν Νετανιάχου με το σχέδιο τριών σημείων του Τζο Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, σε ανακοίνωσή του, προειδοποιεί ότι οι «όροι» για την επίτευξη «μόνιμης κατάπαυσης του πυρός» στην Γάζα δεν έχουν μεταβληθεί στο ισραηλινό σχέδιο και περιλαμβάνουν την «καταστροφή» της Χαμάς καθώς και την «απελευθέρωση όλων των ομήρων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του ισραηλινού πρωθυπουργού.

The Prime Minister’s Office:

Israel’s conditions for ending the war have not changed: The destruction of Hamas military and governing capabilities, the freeing of all hostages and ensuring that Gaza no longer poses a threat to Israel.

— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) June 1, 2024

«Σύμφωνα με την πρόταση, το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιμένει ώστε οι όροι αυτοί να εκπληρωθούν πριν από την εφαρμογή μίας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός. Η ιδέα ότι το Ισραήλ θα αποδεχθεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός πριν εκπληρωθούν αυτοί οι όροι είναι καταδικασμένη σε αποτυχία», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση που εκδίδεται μία ημέρα μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, σχεδόν οκτώ μήνες μετά την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Ισραήλ: Ο πόλεμος στη Γάζα δεν θα τελειώσει μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό