25.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νεκρός ένοπλος που προσπάθησε να διαρρήξει τα γραφεία του FBI στο Οχάιο- Ήταν στην εισβολή στο Καπιτώλιο;

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένοπλος ένοπλος άνδρας που αποπειράθηκε να διαρρήξει ένα κτίριο του FBI στο Σινσινάτι, στην πολιτεία Οχάιο (βόρειες ΗΠΑ), σκοτώθηκε σε αγροτική περιοχή από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, έπειτα από καταδίωξη που κράτησε ώρες καθώς ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή από τη σκηνή. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος προσπάθησε ανεπιτυχώς να παραβιάσει έναν χώρο ελέγχου ασφαλείας επισκεπτών στο γραφείο του FBI στο Σινσινάτι. Τράπηκε σε φυγή από την περιοχή, αλλά εντοπίστηκε περίπου 20 λεπτά αργότερα από έναν αστυνομικό, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Περιπολίας της πολιτείας του Οχάιο, Νέιθαν Ντένις.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν εάν ο άνδρας – τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης κατονόμασαν ως Ρίκι Σίφερ, 42 ετών – είχε δεσμούς με ακροδεξιές ομάδες.

Ο επικεφαλής του FBI είπε ότι η βία και οι απειλές κατά της υπηρεσίας «θα πρέπει να ανησυχούν βαθιά όλους τους Αμερικανούς». Η αστυνομία δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα τον ύποπτο που σκοτώθηκε στο Οχάιο την Πέμπτη και δεν σχολίασε το κίνητρό του κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων.

Ανώνυμοι αξιωματούχοι δήλωσαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο ύποπτος μπορεί να ήταν παρών στην εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον την ημέρα της εξέγερσης από τους υποστηρικτές του Τραμπ, αν και δεν κατηγορήθηκε για εγκλήματα σε σχέση με τις αναταραχές.

Το περιστατικό στο Οχάιο έρχεται καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για αυξημένες απειλές κατά των αρχών επιβολής του νόμου μετά την εκτέλεση εντάλματος έρευνας από το FBI τη Δευτέρα στην κατοικία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό