19.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νεκρή 19χρονη έγκυος ενώ περίμενε το ασθενοφόρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Νεκρή είναι μία 19χρονη έγκυος κοπέλα στη Νέα Μάκρη, με τους συγγενείς να καταγγέλλουν πως περίμενε για ώρες ασθενοφόρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ που επικαλείται η ΕΡΤ, γύρω στις 11:00 χθες το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση ότι μία έγκυος στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της ένιωσε αδιαθεσία, καταβολή δυνάμεων. Tο περιστατικό αρχικά δεν χαρακτηρίστηκε υψηλής προτεραιότητας καθώς είναι δεκάδες οι αντίστοιχες κλήσεις που λαμβάνει.

Ωστόσο, περίπου 1,5 ώρα αργότερα, το κέντρο του ΕΚΑΒ δέχθηκε και δεύτερη κλήση από την οικογένεια της κοπέλας, ζητώντας άμεσα ασθενοφόρο γιατί γεννούσε.  Έτσι ξεκίνησε από τη Λούτσα για τη Νέα Μάκρη κινητή μονάδα με γιατρό.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια αναφέρει ότι το ζευγάρι καλούσε από το πρωί στις 08:30 το ΕΚΑΒ για να φτάσει ασθενοφόρο και να την παραλάβει. Τελικά, έφτασε στις 13:00, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς της.

Αφού έφτασε το ασθενοφόρο το μεσημέρι και μετέφερε τη έγκυο γυναίκα στο Κέντρο Υγείας, διαπιστώθηκε το τραγικό γεγονός, ενώ δεν επιβίωσε ούτε το μωρό της.

Τα αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιοριστούν από τον ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό και τους χρόνους που μεσολάβησαν έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό