18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νεκρά τρία από τα τέσσερα τσιτάχ που γεννήθηκαν 70 χρόνια αφότου το είδος κηρύχθηκε εξαφανισμένο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρία μικρά τσιτάχ πέθαναν στην Ινδία αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας ένα πλήγμα στην ιστορική προσπάθεια να επανέλθει το είδος στη χώρα μετά από 70 χρόνια εξαφάνισης, όπως μεταδίδει το CNN.

Τα μικρά ήταν μέρος μιας γέννας τεσσάρων που γεννήθηκαν στα τέλη Μαρτίου από ένα τσιτάχ με το όνομα Siyaya, το οποίο ήταν ένα από τα οκτώ αποκαταστημένα τσιτάχ που μεταφέρθηκαν από τη Ναμίμπια στο Εθνικό Πάρκο Kuno της Ινδίας, στο κεντρικό κρατίδιο Madhya Pradesh, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ινδία: Τέσσερα μικρά τσιτάχ γεννήθηκαν 70 χρόνια αφότου κηρύχθηκαν εξαφανισμένο είδος

Το πρώτο μικρό πέθανε το πρωί της Τρίτης, δήλωσε ο JS Chauhan, επικεφαλής συντηρητής του Τμήματος Δασών του κεντρικού ινδικού κρατιδίου Madhya Pradesh σε συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τις επόμενες δύο ημέρες, άλλα δύο μικρά υπέκυψαν στη «ζέστη, την αφυδάτωση και την αδυναμία», δήλωσαν οι αξιωματούχοι του δασαρχείου.

Το τέταρτο μικρό ζώο διασώθηκε επίσης και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο για παρακολούθηση, δήλωσε ο Chauhan. «Η κατάστασή του δεν ήταν επίσης πολύ καλή, αλλά μετά τη θεραπεία, το μικρό φαίνεται πολύ καλύτερα, αν και το μικρό είναι λιποβαρές και λίγο αδύναμο. Τόσο η μητέρα όσο και το εναπομείναν νεογνό της συνεχίζουν να παραμένουν υπό παρακολούθηση», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση δεν έδωσε την αιτία θανάτου, αλλά η ημέρα που πέθαναν ήταν μία από τις πιο ζεστές της εποχής, με θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και τους 46-47 βαθμούς Κελσίου (114-116 βαθμούς Φαρενάιτ).

Οι τελευταίοι θάνατοι αυξάνουν σε έξι τον αριθμό των τσιτάχ που έχουν πεθάνει από τότε που επανεντάχθηκαν στην Ινδία.

Τα τσιτάχ κηρύχθηκαν εξαφανισμένα στην Ινδία το 1952 και είναι το μοναδικό μεγάλο σαρκοφάγο στη χώρα που έχει υποστεί αυτή τη μοίρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό