27.1 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΝΔ: Σήμα επανεκκίνησης από τον Κ. Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τους 157 βουλευτές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας συναντάται σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί  στο πλαίσιο  της σημερινής συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος της Ν.Δ.,  δύο μόλις εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σημάνει επανεκκίνηση της κυβερνητικού έργου. Προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε πραγματοποίησε και τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό.   Επιπλέον θα ζητήσει την επιτάχυνση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που ήδη έχει ζητήσει από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει οριστεί να συνεδριάσει στις 11:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη 26-06-2024, υπό την προεδρία του Προέδρου της και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η παρέμβαση Μητσοτάκη στην ΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια της παρέμβασής του:

–  Θα προχωρήσει σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

– Θα τονίσει ότι κυβέρνηση και κόμμα έχουν ως μοναδικό αντίπαλο τα προβλήματα των πολιτών και εκεί πρέπει να δοθούν οι μάχες το επόμενο διάστημα.

– Θα επισημάνει, εκ νέου, ότι οι πολίτες ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, σε μία πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά ή προς το κέντρο, αλλά με κατεύθυνση μόνο μπροστά.

Ασκηση κριτικής

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο λόγος θα δοθεί σε όσους βουλευτές το επιθυμούν και ο κ. Μητσοτάκης θα ακούσει όλες τις τοποθετήσεις. Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Δημήτρης Γκάτσιος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να ασκηθεί και κριτική για μία σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος.

«Αυτό είναι κάτι το οποίο συνέβαινε, συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει κι ένας από τους λόγους που η παράταξη αυτή έχει αντέξει στον χρόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης και σε εύκολες στιγμές, αλλά το πιο σημαντικό: Και σε δύσκολες στιγμές», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης…

Προτεραιότητα η καθημερινότητα των πολιτών

Σε χρόνο παράλληλο, η στρατηγική της κυβέρνησης προτάσσει μία ατζέντα με ευθεία αναφορά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί

– Εξάμηνη παράταση μέτρων για μειωμένες τιμές στα σούπερ μάρκετ.

– Μονιμοποίηση μειωμένου ΦΠΑ σε ταξί / καφέ στο χέρι.

– Ενίσχυση συνταξιούχων με προσωπική διαφορά / ευάλωτοι. Φορολόγηση υπερκερδών διυλιστηρίων (300 εκατ. €).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό