20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΝΒΑ: Όταν οι σταρ ζητούν ανταλλαγή

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αφορμή την απαίτηση του Μπεν Σίμονς για ανταλλαγή, το Gazzetta παρουσιάζει 10 περιπτώσεις που οι superstars απαίτησαν ανταλλαγή.

Πολλές φορές οι σπουδαίοι παίκτες απαιτούν να γίνουν ανταλλαγή, είτε γιατί δεν αντέχουν να μένουν στην ίδια ομάδα για πολλά χρόνια χωρίς να πάρουν πρωτάθλημα, είτε επειδή δεν έχουν καλές σχέσεις με κάποιους συμπαίκτες τους.

Μερικές φορές η ανταλλαγή γίνεται, ενώ άλλες οι παίκτες δεν καταφέρνουν να πετύχουν αυτό που θέλουν. Ο Μπεν Σίμονς είναι ο τελευταίος σταρ που απαίτησε ανταλλαγή και δεν παρουσιάζεται στις προπονήσεις και τα ματς της Φιλαδέλφεια μέχρι να του ικανοποιήσουν την επιθυμία.

Το Gazzetta με αφορμή την απαίτηση του Μπεν Σίμονς για ανταλλαγή από τους Σίξερς, έφτιαξε ένα TOP 10 με τους κορυφαίους παίκτες της λίγκας που απαίτησαν ανταλλαγή.

Hakeem Olajuwon (1993)

Μπορεί να μην έφυγε από τους Ρόκετς το 1993, αλλά εκείνη την περίοδο έφτασε κοντά στο να αποχωρήσει. Το «όνειρο» νευρίασε με το front office της ομάδας και μετά την επιλογή των γιατρών να του επιτρέψουν να παίξει μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό που είχε, ζήτησε να φύγει μακριά από τις ρουκέτες.

Το Χιούστον αρνήθηκε να τον ανταλλάξει και τελικά δικαιώθηκε, αφού κατάφερε να πάρει μαζί του 2 σερί πρωταθλήματα, στα πιο ένδοξα χρόνια της ομάδας. Ο Μάικλ Τζόρνταν έλειπε και ο χαρισματικός ψηλός με το περίφημο «dream shake», βρήκε την ευκαιρία να φορέσει 2 δαχτυλίδια.

Vince Carter (2004)

Από τους Ράπτορς στους Νετς

Πριν εμφανιστούν οι Κρις Μπος και ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ο κορυφαίος dunker όλων των εποχών, Βινς Κάρτερ θεωρούταν ως ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία των Ράπτορς. Ήταν ο λόγος που το ΝΒΑ έγινε τόσο δημοφιλές στον Καναδά από το 2000 μέχρι σήμερα που η ομάδα μπαίνει και στα playoffs.

O «Vinsanity» αισθάνθηκε πως χαραμίζει το ταλέντο του σε μια τόσο μικρή αγορά και σε μια πόλη που δεν πρόκειται να πάρει πρωτάθλημα, κάτι που τον οδήγησε να ζητήσει ανταλλαγή για να πάει στο Νιου Τζέρσεϊ για τους Νετς. Εκεί συνέχισε να «μαγεύει» τα πλήθη με τις εκπληκτικές πτήσεις του, αλλά τον τίτλο του πρωταθλητή ακόμα τον ψάχνει.

Shaquille O’Neal (2004)

Από τους Λέικερς στους Χιτ

Μετά από την απώλεια του τίτλου κόντρα στους Πίστονς το 2004, ο Σακίλ αποφάσισε να αποχωρήσει από το Λος Άντζελες, μένοντας μακρία από τον Κόμπι που αν και μέσα στο γήπεδο έκαναν… παπάδες, είχαν τα θεματάκια τους.

Τα αποδυτήρια των Λέικερς ήταν έτοιμα να εκραγούν με αυτούς τους 2 και έτσι ο «Shaq Attack» πήγε στο Μαϊάμι. Στους Χιτ πρόσθεσε ακόμα έναν τίτλο στην συλλογή, καθώς ο Ντουέιν Ουέιντ είχε… κέφια στους τελικούς με τους Μάβερικς. Πάντως η ανταλλαγή του Σακίλ από τους Λέικερς στους Χιτ είχε κάνει πάταγο. Το αντίθετο δρομολόγιο έκαναν οι Μπάτλερ, Όντομ και Γκραντ.

Chris Webber (2005)

Από τους Κινγκς στους Σίξερς

Όταν ήταν το στο peak του, ο Κρις Ουέμπερ έκανε… όργια. Μιλάμε για έναν εκ των πιο ταλαντούχων παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ. Βέβαια στους Κινγκς δεν μπόρεσε ποτέ να πανηγυρίσει τίτλο όσο και αν το προσπάθησε, αφού συνεχώς οι Κόμπι και Σακίλ του έκρυβαν τον δρόμο και του… διέλυαν τα όνειρα.

Δημοσιεύματα της εποχής έκαναν λόγο για… κοντρα με τον σουτέρ των «βασιλιάδων», Πέτζα Στογιάκοβιτς. Ο C-Webb απαίτησε ανταλλαγή και έτσι πήγε στους Σίξερς με αντάλλαγμα τους Σκίνερ, Τόμας και Ουίλιαμσον. Η συγκεκριμένη κίνηση αποσκοπούσε στο να γίνει η Φιλαδέλφεια διεκδικήτρια του τίτλου, αφού στην ομάδα έκανε… κουμάντο ο φοβερός και τρομερός Άλεν Άιβερσον που λίγο έλειψε να οδηγήσει τους Σίξερς στον τίτλο μόνος του.

Kobe Bryant (2007)

Από τους Λέικερς παραλίγο στους Μπουλς

Μετά την αποχώρηση του Σακίλ από τους Λέικερς, οι λιμνάνθρωποι πέρασαν μια μίνι κρίση με παίκτες που κινούνταν στην μετριότητα. Μοναδική αχτίδα φωτός ο τεράστιος Κόμπι. Ο «Βlack Mamba» δεν ήθελε να κάτσει με αυτήν την κατάσταση και έτσι ζήτησε να πάει στους Μπουλς

Η ανταλλαγή έφτασε κοντά στην πραγματοποίηση της, αλλά οι Λέικερς έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή. Έτσι ο Μπράιαντ έμεινε στο Λος Άντζελες και συνέχισε να μαζεύει τίτλους, κάτι που έχει κάνει πολλούς να τον θεωρούν τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία των Λέικερς

Carmelo Anthony (2011)

Από τους Νάγκετς στους Νικς

Μπορεί οι περισσότεροι να το έχουν ξεχάσει, αλλά ο καλός Καρμέλο Άντονι ήταν αυτός που θαυμάσαμε στους Νάγκετς στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Τεράστιο ταλέντο που όμως το Ντένβερ ήταν μικρή πόλη για να τον χωρέσει. Ο Μέλο απάιτησε ανταλλαγή παρόλο που οι Νάγκετς έκαναν ότι μπορούσαν για να τον βοηθήσουν να διεκδικήσει κατι μεγάλο.

Ο Άντονι έψαχνε εναγωνίως ένα ευκολότερο μονοπάτι για να παίξει στους τελικούς και έτσι επέλεξε τους Νικς (στους Νάγκετς πήγαν οι Γκαλινάρι, Μοζγκόφ, Τσάντλερ και Φέλτον) και την Ανατολή. Τεράστια πόλη, η οποία έχει εξελιχθεί σε.. κατάρα για πολλούς παίκτες που εκεί δεν πήραν ποτέ τίτλο. Και ο Καρμέλο ποτέ δεν έφτασε με τους Νικς κοντά σε ένα πρωτάθλημα. Μέχρι σήμερα δεν έχει παίξει ούτε μια φορά σε τελικούς.

Chris Paul (2011)

Από τους Χόρνετς στους Κλίπερς

Ο Κρις Πολ εφτιαξε το όνομα του στους Χόρνετς, αλλά μετά από κάποια χρόνια κατάλαβε πως έπρεπε να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Στόχος του ήταν να κερδίζει και να πάρει επιτέλους κάποιον τίτλο.

Παραλίγο να ντυθεί στα μωβ και τα χρυσά των Λέικερς, αλλά ο τότε κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιτν Στερν άσκησε βέτο σε αυτή την ανταλλαγή. Έτσι ο «CP3» μετακόμισε στο Λος Άντζελες, αλλά όχι για τους Λέικερς. Οι Κλίπερς ήταν η ομάδα που για χρόνια πάλευαν για ένα… δαχτυλίδι με τον Πολ ηγέτη, αλλά ποτέ δεν ήπιαν νερό από την πηγή. Ίσως με τους Λέικερς να είχε πάρει το… δαχτυλιδάκι του.

Dwight Howard (2012)

Από τους Μάτζικ στους Λέικερς

Πήγε στους Λέικερς ως ο… επόμενος Σακίλ Ο΄Νίλ, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τίτλο αυτό. Με το Ορλάντο πέρασε τα καλύτερα χρονια του στο ΝΒΑ, παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ.

Παρόλα αυτά απογοητεύτηκε πολύ από την ήττα με 4-1 κόντρα στους Λέικερς στους τελικούς του 2009, ενώ οι… τριγμοί με την διοίκηση της ομάδας, αποκαλύφθηκαν χρόνια μετά. Ο «Superman» δεν άντεξε άλλο στο Ορλάντο και ζήτησε να φύγει για να πάει σε μια μεγαλύτερη αγορά, ενώ ζητούσε την ευκαιρία να πάρει τίτλο.

Οι Λέικερς τον περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες, αλλά στο Λος Άντζελες ποτέ δεν κατάφερε να κάνει ματς αντίστοιχα με αυτά που έκανε στο Ορλάντο. Πάντως είχε και δεύτερη ευκαιρία στους λιμνάνθρωπους, όπου το 2020 στη φούσκα, πανηγύρισε τον τίτλο.

Kyrie Irving (2017)

Από τους Καβς στους Σέλτικς

Ο Κάιρι Ίρβινγκ ζήτησε να φύγει από το Κλίβελαντ το καλοκαίρι του 2017, αφού δεν ήθελε πλέον να παίζει στην ίδια ομάδα με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Έψαχνε να αναλάβει τα ηνία σε μια ομάδα και να μην είναι το δεύτερο όνομα.

Έτσι πήγε στην Βοστώνη (Tόμας, Ζίζιτς και Κράουντερ πήγαν στο Κλίβελαντ) και έπαιζε σαν MVP προτού ένας τραυματισμός του στερήσει την ευκαιρία να οδηγήσει τους Κέλτες στον τίτλο. Έχασε τη δυνατότητα να κοντραριστεί με τον ΛεΜπρόν στους τελικούς της Ανατολής και από εκείνο το σημείο και μετά, δείχνει να έχει χάσει λίγο τον προσανατολισμό του για το μπάσκετ. Πλέον στους Νετς αναζητά το δεύτερο δαχτυλίδι, όμως χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στα εντος έδρας με τα τωρινά δεδομένα, αφού είναι ανεμβολίαστος.

Kawhi Leonard (2018)

Από τους Σπερς ήθελε να πάει Λέικερς, αλλά κατέληξε στους Ράπτορς

Ο Καουάι Λέοναρντ σόκαρε τον κόσμο όταν ζήτησε ανοικτά να φύγει από το Σαν Αντόνιο, απαιτώντας να τον ανταλλάξουν οι Σπερς. Επιθυμία του ήταν οι Λέικερς, αλλά τελικά τον είδαμε να καταλήγει στους Ράπτορς.

Ο «Κlaw» δυσαρεστήθηκε από την συμπεριφόρα των Σπερς την περίοδο της αππθεραπείας από τον τραυματισμό του, αφού ένιωθε πως οι σχέσεις έχουν παγώσει. Επιπλέον οι δηλώσεις του Τόνι Πάρκερ που έκαναν σύγκριση στον τραυματισμό του Γάλλου με αυτόν του Λέοναρντ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Και έτσι είχαμε ένα σίριαλ που τελικά τον έκανε κάτοικο Τορόντο και λίγους μήνες μετά του χάρισε ένα πρωτάθλημα, βγάζοντας τον κόσμο στους δρόμους.

Jame Harden (2020)

Δεύτερη και φαρμακερή

Και φτάνουμε στον πρώην MVP και έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ που έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στη λίγκα. Ο Τζέιμς Χάρντεν κατάλαβε πως δεν πρόκειται να πάρει ποτέ τίτλο στο Χιούστον και τον Νοέμβρη του 2020 ζήτησε ανταλλαγή. Οι… ρουκέτες δεν ικανοποίησαν την επιθυμία του αμέσως, με τον ίδιο να απαιτεί ξανά ανταλλαγή τον Δεκέμβρη του 2020 και να… λυτρώνεται μετά από ένα μήνα.

Μετακόμισε στο Μπρούκλιν, εκεί όπου βρήκε Ντουράντ και Ίρβινγκ και εκεί ψάχνει με πολύ καλύτερες πιθανότητες το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό