20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Να πάρει ρεβάνς από την ομάδα της Φθιώτιδας και να διεκδικήσει το κύπελλο θέλει ο Παναθηναϊκός

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Λαμία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας ο Παναθηναϊκός. Το “τριφύλλι” μετά το 4-0 με την Αναγέννηση Καρδίτσας έχει “κλειδώσει” το εισιτήριο για τους 4.

Από την άλλη, η Λαμία χθες απέκλεισε τον Άρη με γκολ του Τζανετόπουλου στο 118. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά στην ιστορία της που θα βρεθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου. Η πρώτη ήταν την σεζόν 2018-19 και έμεινε εκτός από την ΑΕΚ.

Έτσι, λοιπόν, Παναθηναϊκός και Λαμία θα βρεθούν αντίπαλοι για 3η φορά στο κύπελλο τα τελευταία 5 χρόνια.

Το “τριφύλλι” έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την Λαμία, καθώς μετράει δύο αποκλεισμούς στο κύπελλο. Ο πρώτος ήταν την σεζόν 2017-2018, για την φάση των 16. Οι “πράσινοι” στο πρώτο παιχνίδι είχαν γνωρίσει την ήττα εκτός έδρας με 4-1 σε ένα χιονισμένο γήπεδο (5′, 45’+3′ Πίτι, 42′ Παντελιάδης, 90’+1′ Μπλάζιτς – 82′ Μολίνς). Στην ρεβάνς ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 (74′ Μουνιέ) αλλά δεν ήταν αρκετό και γνώρισε τον αποκλεισμό.

Την επόμενη χρονιά η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι δύο ομάδες να ξαναβρεθούν πάλι στην ίδια φάση του κυπέλλου. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο “Αθανάσιος Διάκος”. Το “τριφύλλι” ηττήθηκε 1-0 χάρη σε εύστοχο πέναλτι του Μπαράλες (52′).

Στην ρεβάνς ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 (83′ Εμμανουηλίδης) και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και έπειτα στα πέναλτι. Στην “ρώσικη ρουλέτα” η Λαμία πήρε την πρόκριση (2-4) για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός φέτος θα βρεθεί στα ημιτελικά μετά από την σεζόν 2016-17. Τότε είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Είχε κερδίσει 2-0 στη Λεωφόρο αλλά στην Τούμπα ηττήθηκε με 4-0 και έμεινε εκτός.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει την ευκαιρία να βρεθεί στον τελικό του κυπέλλου μετά από το 2014. Εκείνη την σεζόν το “τριφύλλι” είχε κατακτήσει το τελευταίο του τρόπαιο.

Οπότε έχει διπλό κίνητρο ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Λαμία. Το πρώτο και το κυριότερο είναι να βρεθεί στον τελικό μετά από 8 χρόνια. Και το δεύτερο είναι να πάρει εκδίκηση από την ομάδα της Λαμίας για τους δύο αποκλεισμούς.

Το “τριφύλλι” έβαλε τέλος τον Οκτώβριο του 2020 την “κατάρα” που είχε στα εκτός με την Λαμία. Τότε με δύο τέρματα του Καρλίτος έφυγε νικητής για πρώτη φορά από το “Αθανάσιος Διάκος”. Το ίδιο έκανε και φέτος ο Παναθηναϊκός, κέρδισε εκτός έδρας την Λαμία. Το παιχνίδι έγινε στο Πανθεσσαλικό λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου. Εκεί το “τριφύλλι” έκανε το πρώτο του διπλό για φέτος (3-1).

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ

: ΠΑΟ ΠΑΝΤΟΥ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό