33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

«Να μην χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ανάγκη να δοθούν όλες οι απαραίτητες εγγυήσεις από την Άγκυρα ότι τα F-16 που θα προμηθευτεί η Τουρκία από τις ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης Εξωτερικών, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ειδικότερα, με αφορμή την έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ του πακέτου-μαμούθ που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς, μεταξύ άλλων, δόθηκε το «πράσινο φως» για την προμήθεια σαράντα F-35 στην Ελλάδα, ο κ. Μάντζος υπενθύμισε πως επίσης παίρνει και η Τουρκία τα F-16 με την Ελλάδα «να μην μπορεί να επιβάλλει στις ΗΠΑ που θα προμηθεύσουν οπλικά συστήματα».

Σύμφωνα με, όμως, με τον κ. Μάντζο είναι παρακινδυνευμένο να υπολογίζει κανείς πως η Τουρκία θα τηρήσει τις όποιες εγγυήσεις έχουν δοθεί γιατί δεν κινείται με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και είναι μια «αναθεωρητική δύναμη».

Επίσης, σημείωσε πως η Τουρκία ήταν σε ένα συνεχές παζάρι με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία με στόχο να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη.

Ο κ. Μάντζος ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στην Κοινή Εξωτερική και Αμυντική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει και των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων και ιδιαίτερα αυτή στις ΗΠΑ και του ενδεχομένου επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό