35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Να μην σηκώσει ξανά στη χώρα μας κεφάλι ο λαϊκισμός των λεφτόδεντρων

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  επέμεινε πως δεν πρέπει να «ξανασηκώσει κεφάλι ο λαϊκισμός των λεφτόδεντρων», κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπέρμετρη παροχολογία.

Να στείλουν με την ψήφο τους στις 9 Ιουνίου μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και εμπιστοσύνης προς τη Νέα Δημοκρατία κάλεσε από το Γεράνι Ρεθύμνου τους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί από το πρωί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «ναι, θα στείλετε μήνυμα, αλλά θα είναι μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και εμπιστοσύνης στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί ποιοι είναι αυτοί που μας κατηγορούν δήθεν για αλαζονεία; Δεν κατηγορούν εμένα για αλαζονεία, όλους εσάς κατηγορούν, γιατί το 41% δεν είμαστε εμείς, είστε εσείς, είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος πείστηκε και μας εμπιστεύθηκε και πάλι να συνεχίσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κρήτη

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επέμεινε πως δεν πρέπει να «ξανασηκώσει κεφάλι ο λαϊκισμός των λεφτόδεντρων», κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπέρμετρη παροχολογία.

Aκολουθεί ολόκληρος ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ρέθυμνο:

«Αγαπητέ μου Πρόεδρε, αγαπητέ Γιάννη, Λευτέρη, αγαπητοί Δήμαρχοι, φίλες και φίλοι, δεν μπορώ να μην σχολιάσω το γεγονός ότι το χρώμα του Ποσειδώνα Γερανίου είναι και αυτό το μπλε.

Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται σήμερα η δυνατότητα να βρεθώ μαζί σας, πρώτα και πάνω απ’ όλα για να σας πω από καρδιάς, ως Κρητικός, ως δικός σας άνθρωπος, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» γι’ αυτό το οποίο πετύχαμε στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023, αυτό που έμοιαζε άπιαστο όνειρο: να βάψουμε για πρώτη φορά την Κρήτη γαλάζια. Και θα το ξανακάνουμε την επόμενη Κυριακή στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Σας είμαι βαθιά υπόχρεος γι’ αυτή την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλατε, για δεύτερη φορά, να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό έργο της αναμόρφωσης της χώρας. Να κάνουμε την Ελλάδα πραγματικά μια ευρωπαϊκή χώρα. Να έρθουμε πιο κοντά στην Ευρώπη σε όλα, με πρωταγωνίστρια πάντα την Κρήτη μας, η οποία είναι στην πρώτη γραμμή, στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης, στην πρώτη γραμμή της μεταμόρφωσης σε ένα πραγματικό ευρωπαϊκό νησί.

Και θέλησα, σήμερα, να βρεθώ μαζί σας για να μοιραστώ μαζί σας λίγες σκέψεις μόνο για τη σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Και πρώτα απ’ όλα θέλω να σας ζητήσω όλες και όλοι να βρεθούμε στην κάλπη και να ξορκίσουμε την αποχή. Να δώσουμε στη Νέα Δημοκρατία μια ακόμα μεγάλη νίκη στις πολλές που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια μαζί.

Μόνο που αυτή τη φορά η νίκη θα έχει ευρωπαϊκό πρόσημο και όχι εθνικό πρόσημο. Γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμένα, την επόμενη μέρα που θα ξαναπάω στις Βρυξέλλες -θα βρεθώ μια εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές-, να πάω και να διαπραγματευτώ ως επικεφαλής του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης, έχοντας εκλέξει τον μέγιστο δυνατό αριθμό ευρωβουλευτών που μπορούμε και βάζοντας τη Νέα Δημοκρατία πάντα στην πρώτη γραμμή του ευρωπαϊκού πραγματισμού.

Ξέρετε, η ιστορία της παράταξής μας είναι ταυτισμένη με την Ευρώπη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μάς έβαλε στην Ευρώπη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ. Και δεν ξέρετε πόσο συγκινούμαι που βλέπω ανάμεσά μας πολλούς παλιούς φίλους του πατέρα μου, ο οποίος ειδικά εδώ, ειδικά στο Ρέθυμνο, είχε πολλούς ιστορικούς φίλους.

Και βέβαια, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως ένας πραγματικός Ευρωπαίος πολιτικός, είχε διαγνώσει τη σημασία που έχει η Ευρώπη για την πατρίδα μας. Όπως βέβαια, το είπε και ο Πρόεδρος, είχε προειδοποιήσει -να μην το ξεχνάμε και αυτό- για τους κινδύνους της δημοσιονομικής απειθαρχίας. Ήταν μπροστά από την εποχή του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό