31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Να κάνουμε μια μεγάλη έκπληξη με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Στις 9 Ιούνη οι εργατικές – λαϊκές γειτονιές του Μενιδίου και των γύρω περιοχών, βγάζουν κόκκινη κάρτα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Αυτό το μήνυμα στέλνει η αποψινή μεγάλη συγκέντρωση» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στο Μενίδι, το βράδυ της Παρασκευής (31/05).

«Τα δεδομένα της επόμενης μέρας των εκλογών δεν επιτρέπουν καμία χαλαρότητα, καμία απουσία από τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Ούτε από τις κάλπες των ευρωεκλογών, πολύ περισσότερο από τους αγώνες» είπε, σημειώνοντας ότι την επομένη των εκλογών «θα είναι εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ με τον Μητσοτάκη να βιάζεται να ολοκληρώσει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις του, τα νέα φιρμάνια-μνημόνια της ΕΕ και η ακρίβεια».

«Η απογοήτευση που νιώθουν ευρύτερες εργατικές λαϊκές δυνάμεις για τις ηγεσίες και τις πολιτικές που ακολούθησαν τα κόμματα που εμπιστεύθηκαν στο παρελθόν, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ουρές τους, δεν μπορεί να εκφραστεί με αδράνεια και αποχή, αλλά με ενεργητική συμμετοχή και σωστή επιλογή: Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Τι είπε για την αποχή

Μιλώντας για την αποχή, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η αποχή σε μια σειρά χώρες δεν εμπόδισε την Ε.Ε. να συνεχίζει το αντιλαϊκό και δολοφονικό της έργο». Όπως πρόσθεσε, «απέναντι στον Μητσοτάκη και τις αντιλαϊκές επιλογές αυτής της κυβέρνησης, δεν στάθηκε ένας λαός απών, αλλά στάθηκαν όσοι και όσες δήλωσαν παρών. Όσοι και όσες στήριξαν το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όσοι και όσες συμπορεύτηκαν με τους κομμουνιστές στο κίνημα, στους δρόμους του αγώνα».

«Κοντύναμε το 41% με τους αγώνες μας, ελάτε να το κάνουμε και με την ψήφο μας! Μπορούμε αν όλοι και όλες κάνουν αυτό που σκέφτονται: Τώρα ΚΚΕ. Ας κάνουμε αυτό που φοβούνται. Να πάρουμε την τύχη μας στα δικά μας χέρια».

Μιλώντας για τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών είπε:

«Στις 10 του Ιούνη:

θα παραμείνει αλώβητη η κυβέρνηση της ΝΔ με τη βοήθεια των επίσημων χορηγών της, όπως έχουν εξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ή θα της κόψουμε τη φόρα με δυνατό ΚΚΕ;θα έχουμε δώσει πράσινο φως στο έγκλημα και στη γενοκτονία της Παλαιστίνης, ψηφίζοντας την κυβέρνηση και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, μιλώντας ακόμα και τώρα για το δήθεν δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, ή θα εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον βασανισμένο παλαιστινιακό λαό με δυνατό ΚΚΕ;θα αφήσουμε άθικτη τη βιτρίνα της ΕΕ των πολέμων, της φτώχειας, της ανεργίας και των λόμπι ή θα τη ραγίσουμε με το ψηφοδέλτιο – βόλι του ΚΚΕ μέχρι να σπάσει οριστικά και αμετάκλητα;θα έχουμε ευρωβουλευτές χαρτογιακάδες, τηλεπερσόνες κι άλλους πρόθυμους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, ή θα έχουμε ευρωβουλευτές αγωνιστές, πρωταγωνιστές της ζωής για το μισθό, για τα δικαιώματα, για την ειρήνη;».

Ανέφερε ότι «η σταθερότητα για την οποία ανησυχεί ο Μητσοτάκης, στην πραγματικότητα, είναι πραγματική αστάθεια για τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού» και σημείωσε ότι «τα υπόλοιπα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλοι δεν αμφισβητούν αυτή την αντιλαϊκή σταθερότητα».

Είπε ότι «θέλουν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύγκλιση, να βγάλουν λάδι την ΕΕ, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που όλοι μαζί υπηρετούν». Αναφέρθηκε στις αιτίες και τους υπεύθυνους της ακρίβειας και τόνισε ότι «το ΚΚΕ είναι μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση και την προστασία του λαϊκού εισοδήματος».

Τόνισε ότι ο ελληνικός λαός «πρέπει να πει ένα μεγάλο “Στοπ” στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, μαυρίζοντας όσους στήριξαν και στηρίζουν το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, όσους έκαναν τον δολοφόνο Νετανιάχου στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας» και μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά».

«Τώρα πρέπει να πούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή στη σύγκρουση στην Ουκρανία, που τώρα και μετά το πράσινο φως που δίνουν για χτυπήματα στη Ρωσία με δυτικά όπλα, ο κίνδυνος γενίκευσης έρχεται πιο κοντά. Κι αυτό μόνο με ένα τρόπο μπορεί να ειπωθεί στις εκλογές: Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και όχι με στήριξη στα κόμματα της εμπλοκής» πρόσθεσε. 

«Πυρά» σε Βελόπουλο, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας

«Και όταν μιλάμε για τα κόμματα της εμπλοκής στον πόλεμο, μιλάμε και για τον Βελόπουλο που μπορεί τώρα τάχα να βαράει το χέρι στο τραπέζι, αλλά σήκωσε το χεράκι του για να ψηφίσει το 1ο βάρβαρο μνημόνιο ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Το σήκωσε για να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ως μετέπειτα στέλεχος της ΝΔ ήταν παρών στην προετοιμασία του 2ου μνημονίου».

«Και με τέτοια αντιλαϊκή προϋπηρεσία», πρόσθεσε, «πώς να μη ζητήσει με κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις η ΠΥΡΚΑΛ να παράγει όπλα για τη στήριξη του Ζελένσκι, τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας να ενταχθούν σε πρόγραμμα της ΕΕ για τις ανάγκες του πολέμου στην Ουκρανία; Πώς να φέρει αντίρρηση στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, τη στιγμή που ζητά να σταλούν, αφού πρώτα εξασφαλιστούν κάποια χρηματικά ανταλλάγματα;»

«Προϋπηρεσία έχουν κι άλλοι, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Χαρίτσης, ο Τσακαλώτος, η Αχτσιόγλου και οι υπόλοιποι, που σήμερα ντύθηκαν Νέα Αριστερά για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια» σημείωσε.

«Το ίδιο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε στην κοροϊδία για την προετοιμασία της υπογραφής 3ου μνημονίου. Σήμερα στήνει σόου στη Βουλή για να διαφημίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ δεν γίνεται με σόου, ιδιαίτερα για ένα πολύ σοβαρό θέμα, όπως αυτό του εγκλήματος των Τεμπών» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «αν δεν υπήρχε ο μεγάλος αγώνας των γονιών και των οικογενειών των θυμάτων και η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ, το έγκλημα αυτό με ευθύνη της κυβέρνησης θα είχε συγκαλυφθεί». «Όμως το ΚΚΕ το είπε από την πρώτη στιγμή, και το εννοεί: Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί!» τόνισε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι το ΚΚΕ «δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν όλες τις πτυχές της ζωής του λαού στο Μενίδι και στην γύρω περιοχή και να οργανώνει τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεων του λαού και του εργατικού λαϊκού κινήματος της περιοχής».

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι το ΚΚΕ θα παλέψει μαζί με το λαό «για να υψωθεί τείχος προστασίας για κάθε γυναίκα και παιδί, για να σταματήσει να θεωρείται κόστος η στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και τα ολοκληρωμένα μέτρα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας».

«Στις 9 Ιούνη μπορεί να γίνει η έκπληξη με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ. Για να ενισχύσουμε το πραγματικό αντίπαλο δέος απέναντι στην αντιλαϊκή και εγκληματική πολιτική» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε: «Στις 9 Ιούνη, με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, και στην ευρωβουλή που παίρνονται αντιλαϊκές αποφάσεις αλλά και στο δρόμο του αγώνα, εκεί όπου τελικά ανατρέπονται. Στους καθημερινούς αγώνες και στην κάλπη. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη των λαών και όχι των πολυεθνικών!».

Στην συγκέντρωση χαιρέτισαν οι:

Βασίλης Γιαννάκος, υπαρχιπυροσβέστης, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής.Νότης Μαριάς, καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και πρώην ευρωβουλευτής.Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό