24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Να γιατί δεν ήταν οπαδός μας ο Χίτλερ

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε αφιέρωμα τους οι Times υποστήριξαν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν οπαδός της Σάλκε, η οποία όμως απάντησε εντυπωσιακά.

«Οι 50 χειρότεροι διάσημοι οπαδοί ποδοσφαίρου», ήταν ο τίτλος του αφιερώματος των Times τον περασμένο Νοέμβριο και ένας από αυτούς ήταν ο Χίτλερ, τον οποίο η εφημερίδα… χρέωνε στη Σάλκε. Αρκετό από μόνο του, ως γεγονός, για να προκαλέσει απάντηση. Όχι άμεσα όμως.

Οι Βεστφαλοί έκαναν την έρευνα τους για να είναι 100% σίγουροι και αφού δεν προέκυψε από πουθενά ότι ο μύθος του οπαδού Χίτλερ ισχύει, απάντησαν με την παρακάτω επιστολή του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του κλαμπ, Γκερντ Βος.

«Αγαπητέ Συντάκτη,Το άρθρο σας με τίτλο «Οι 50 χειρότεροι διάσημοι οπαδοί ποδοσφαίρου» στις 26 Νοεμβρίου ήταν ενδιαφέρον να το διαβάζεις. Μέχρι τότε δεν γνωρίζαμε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε ιδιαίτερη συμπάθεια στην Σάλκε, πόσω μάλλον ότι ήταν οπαδός της ομάδας μας.

Ήμασταν πολύ περίεργοι να μάθουμε τι έκανε τους αξιοσέβαστους Times να ισχυριστούν ένα τέτοιο γεγονός. Για αυτό και ελέγξαμε μία και δύο φορές αν η διοίκηση της ομάδας μεταξύ 1933 και 1945 είχε ονομάσει μια κερκίδα «κερκίδα του Φύρερ» για παράδειγμα και παρακολουθήσαμε κάθε επεισόδιο του «Allo ‘Allo» σε μια προσπάθεια να βρούμε κάποιο στοιχείο. Αλλά τίποτα.

Στην πραγματικότητα, αποδείχτηκε ότι πρέπει να ήταν υποστηρικτής από την πολυθρόνα του, διότι ποτέ δεν έκανε τον κόπο να εμφανιστεί σε έναν από τους αγώνες μας, ακόμη κι αν ήταν τελικός μιας διοργάνωσης δίπλα στην πόρτα του, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Ίσως ήταν πολύ απασχολημένος με τις πολιτικές γενοκτονίας ή… ίσως και να μην ήταν καν φίλαθλος.

Αυτό είναι τουλάχιστον ό,τι αποκάλυψε μια επιστημονική μελέτη που έγινε από τον σύλλογο το 2004. Οι ερευνητές ανέλυσαν την θεωρία ότι το γεγονός πως η Σάλκε κατέκτησε έξι εθνικά πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια του Τρίτου Ράιχ ήταν αποτέλεσμα στήριξης των Ναζί. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο: Η θεωρία είναι για τα σκουπίδια. Στην καλύτερη, οι Ναζί προσπάθησαν να καπηλευτούν την τεράστια δημοφιλία μιας ομάδας που άνηκε μεταξύ των κορυφαίων στη χώρα από το 1927.

Ο ίδιος ο Χίτλερ δεν έπραξε ποτέ κατ’ αυτόν τον τρόπο για δύο λόγους. Πρώτον, η φυσιογνωμία των παικτών με τα στραβά πόδια και τα χτυπημένα γόνατα δεν ήταν ακριβώς η ιδέα μιας ανώτερης γερμανικής φυλής. Δεύτερον, πράγματι βρέθηκε σε αγώνα μία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936, αλλά η Γερμανία ηττήθηκε από τη Νορβηγία με 2-0. Τι κρίμα!

Συνοψίζοντας, ο Χίτλερ ήταν υποστηρικτής της Σάλκε επειδή κέρδισε τους περισσότερους τίτλους κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και με την ίδια λογική η Μάργκαρετ Θάτσερ θα έπρεπε να είναι φίλαθλος της Λίβερπουλ. Αρκετά αστείο που δεν συμπεριλήφθηκε κι εκείνη στη λίστα.

Με εκτίμηση,

Γκερντ Βος».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό