22.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ναυάγιο στη Σικελία: Μυστήριο με τη σορό της 18χρονης Χάνα Λιντς – «Δεν έχει εντοπιστεί»

Ειδήσεις Ελλάδα

Αγωνία επικρατεί στις ακτές της Σικελίας καθώς τελικά αγνοείται ακόμη η σορός της 18χρονης κόρης του μεγιστάνα Μάικ Λιντς ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τραγικό ναυάγιο τα ξημερώματα της Δευτέρας μαζί με άλλους 6 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η σορός της 18χρονης Χάνα, η οποία δηλώθηκε νεκρή, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη με τα Ιταλικά σωστικά συνεργεία να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εύρεσή της.

«Η Χάνα Λιντς εξακολουθεί να αγνοείται», δήλωσε ο αξιωματούχος της ιταλικής κυβέρνησης Μάσιμο Μαριάνι, σύμφωνα με τα όσα επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι έρευνες βρίσκονται ήδη στην τέταρτη ημέρα όμως όσο η νύχτα πλησιάζει οι δύτες θα σταματήσουν να επιχειρούν. Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρει το Sky News, ο Μαριάνι τόνισε ότι η σορός της Χάνα μπορεί να μη βρίσκεται μέσα στο σκάφος καθώς θα μπορούσε να έχει εκσφενδονιστεί.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα, η δυσκολία του εντοπισμού της ακόμα και μέσα στο σκάφος, είναι αναμενόμενη. Ένας εκπρόσωπος της ιταλικής πολιτικής προστασίας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να οριστεί ένα χρονικό πλαίσιο. «Είναι πολύ δύσκολο να κινηθούμε μέσα στα συντρίμμια. Η μετακίνηση μόλις και ένα μέτρο παραπάνω μέσα στο σκάφος μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες», εξήγησε.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η σορός της άτυχης κοπέλας είχε ανασυρθεί κάτι το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του σεφ του σκάφους, Recaldo Thomas, εντοπίστηκε λίγο μετά τη βύθιση του σκάφους, τη Δευτέρα, και οι Αρχές συνέχισαν τις έρευνές τους για τους υπόλοιπους αγνοούμενους.

Χθες Τετάρτη (21/8), οι δύτες ανέσυραν τέσσερα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Παλέρμο. Συγκεκριμένα είχαν ανασύρει τη σορό του προέδρου της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, του δικηγόρος της Clifford Chance Κρις Μορβίλο, και των δύο συζύγων τους. Οι υπόλοιποι 15 που επέβαιναν στο πολυτελές γιοτ είχαν διασωθεί.

Σε ποιο σημείο εντοπίστηκαν οι σοροί

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Corriere Della Sera, το σκάφος «βυθίστηκε από την πλώρη, κάθετα, και στη συνέχεια κατακάθισε στη δεξιά του πλευρά». Όλα τα πτώματα εντοπίστηκαν από δύτες στην αριστερή πλευρά του σκάφους, έξω από τις καμπίνες.

«Τους βρήκαμε όλους σε εκείνη την πλευρά», ανέφερε πηγή στο ιταλικό μέσο εξηγώντας: «Είχαμε χάρτες με τη διάταξη των καμπινών και τις θέσεις των επισκεπτών και δεν τους ανασύραμε από εκεί».

Τι συνέβη την ώρα του ναυαγίου

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Corriere Della Sera, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι επιβάτες που δεν κατάφεραν να εκκενώσουν το ιστιοφόρο την ώρα που βυθιζόταν προσπάθησαν να βρουν τρόπους για να ξεφύγουν από το νερό. Ο μάγειρας του πλοίου πέθανε στην προσπάθειά του να βγει έξω και η σορός του βρέθηκε άμεσα τη Δευτέρα.

Κατά μια πρώτη εκτίμηση των ερευνητών, τα θύματα βρίσκονταν στις καμπίνες τους, όσο το νερό έμπαινε μέσα. Προσπάθησαν απεγνωσμένα να σωθούν «σκαρφαλώνοντας», προς το υψηλότερο σημείο σε σχέση με τη θέση τους, δηλαδή την αριστερή πλευρά, όπου και βρέθηκαν αργότερα.

Μέχρι τον εντοπισμό της σορού της 18χρονης, παραμένει μυστήριο αν η Χάνα δεν πρόλαβε να κάνει ούτε αυτή την απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί, και γι’ αυτό δεν έχει εντοπιστεί όπως οι υπόλοιποι.

Η ρυμούλκηση του σκάφους θα δώσει απαντήσεις

Οι Ιταλικές Αρχές έχουν ήδη θέσσει το ζήτημα της ρυμούλκησης του βυθισμένου σκάφους προκειμένου να δωθούν οι απαντήσεις για το πώς έγινε η τραγωδία.

Ο Nick Barke, επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης στο Boats.co.uk, μια εταιρεία πωλήσεων και υπηρεσιών σκαφών, είπε ότι ο «μόνος πραγματικός τρόπος για να μάθουμε γιατί βυθίστηκε το γιοτ θα ήταν να το φέρουμε στην επιφάνεια». Ωστόσο, αναγνώρισε ότι αυτή θα ήταν μια «δαπανηρή και περίπλοκη διαδικασία».

Σχετικά με το ποια θα ήταν αυτή η διαδικασία, ο κ. Barke ανέφερε ότι οι δύτες θα κολλούσαν ιμάντες στο σκάφος πριν το βγάλουν από το νερό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό