26.1 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Ναυάγιο στην Κω: Συγκλονίζει η μαρτυρία της παιδιάτρου – «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δύο νεκρά παιδιά»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ναυάγησε βάρκα με τουλάχιστον 31 μετανάστες, στην περιοχή Φωκά της Κω, το βράδυ της Τρίτης, 15 Οκτωβρίου. Πρόκειται για δύο γυναίκες και δύο παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών.

Έως αυτή τη στιγμή από τη θαλάσσια περιοχή έχουν διασωθεί 27 αλλοδαποί, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων. Σύμφωνα με το Action24 ανάμεσά τους είναι και ο διακινητής ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, η πτώση τους προκλήθηκε πιθανότατα από λάθος του χειριστή του σκάφους.

Καθηλώνει η παιδίατρος του νησιού

Γροθιά στο στομάχι είναι η μαρτυρία της παιδιάτρου του νησιού, Βιολέτας Μπεάτας Μολέντα.

«Με πήραν τηλέφωνο το απόγευμα ότι έγινε ένα ναυάγιο και το ΕΚΑΒ θα φέρει τα θύματα. Πήγα κατευθείαν στα επείγοντα και βρήκα δύο νεκρά παιδάκια τεσσάρων με πέντε χρόνων. Στη συνέχεια είδα ότι φέρανε ένα βρέφος μούσκεμα του έβγαλα τα ρούχα του γιατί πάγωνε, το σωματάκι του είχε μελανιάσει, ήταν μπλε. Έτρεξα γρήγορα στο τμήμα το παιδιατρικό να βρω κάποιο ρουχαλάκι να το ντύσω και του ετοίμασα γαλατάκι να το ταΐσω. Επανήλθε το μωράκι πλήρως και μου χαμογέλασε, ήταν ήρεμο, ζεστό και ευχαριστημένο. Μετά ήρθε ο λιμενικός και το πήρε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δύο νεκρά παιδιά που είδα και λέω τι κόσμος είναι αυτός… Τίποτα άλλο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό