17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΝΑΤΟ: Επίσημο τουρκικό μπλόκο σε Σουηδία και Φινλανδία – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αναβολή στις συζητήσεις για ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας θα υπάρξει στο ΝΑΤΟ μία ημέρα μετά το τουρκικό μπλόκο που ύψωσε με δηλώσεις του τη Δευτέρα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κατόπιν αιτήματός μας, ο τριμερής μηχανισμός μεταξύ της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας ακυρώθηκε επ’ αόριστον», δήλωσε η τουρκική πηγή στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Πέκκα Χααβίστο, ανέφερε πως οι συζητήσεις χρειάζονται ένα διάλειμμα και δήλωσε πως οι διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στη Σουηδία με το κάψιμο του κορανίου, αποτελούν ξεκάθαρα ένα ρήγμα στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Qatargate: Χωρίζουν Καϊλή – Τζόρτζι; Ακροδεξιοί διαδηλωτές έκαψαν το Κοράνι

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στη Στοκχόλμη κατά της Τουρκίας και της προσπάθειας της Σουηδίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές προχώρησαν στο κάψιμο ενός αντιγράφου του κορανίου έξω από την Τουρκική πρεσβεία, με την εν λόγω κίνηση να προκαλεί την οργή της τουρκικής κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την χαρακτήρισε ως σαφή παραβίαση των υποχρεώσεων του τριμερούς μνημονίου που υπέγραψε η Σουηδία για την αποτροπή της προπαγάνδας τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό