21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Ναι» στον εμβολιασμό υγειονομικών, «όχι» σε τιμωρία των ανεμβολίαστων

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπέρ του εμβολιασμού κατά της Co-19 δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Δημόσιου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΣΕΥΠΠΦΥ) και τα μέλη της το έχουν αποδείξει έμπρακτα, όπως αναφέρει, μέσω της συμμετοχής τους στο μεγάλο εγχείρημα του εμβολιασμού στις δομές της ΠΦΥ, εμβολιάζοντας άνω του 50% του πληθυσμού.

Σημειώνει, όμως, ότι «σε καμία περίπτωση, δεν θα ανεχτεί τιμωρία ή ποινές σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί». Προτείνει, «αντί τιμωρητικών πρακτικών, την υποχρέωση διενέργειας συχνών rapid test και PCR σε όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιασθεί για διάφορους λόγους» και υπογραμμίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, οι υγειονομικοί οφείλουν να προστατεύουν την υγεία των πολιτών».

Καλεί δε την κυβέρνηση να συνεχίσει την ενημέρωση όλων των υγειονομικών για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τονίζοντας πως «τη στιγμή που η Δημόσια ΠΦΥ έχει υποβαθμιστεί λόγω υποστελέχωσης σε προσωπικό και η χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος έχει υποστεί συρρίκνωση σε επίπεδα από τα χαμηλότερα στην ΕΕ, δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος από τα Κέντρα Υγείας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό