27.9 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

«Ναι» από ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία Καιρίδη για τους παράτυπους μετανάστες

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ναι» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη που δίνει τη δυνατότητα νομιμοποίησης σε παράτυπους μετανάστες που ζουν για τρία χρόνια στην Ελλάδα. 

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θεοδώρα Τζάκρη ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την τροπολογία η οποία όμως όπως είπε «δεν προβλέπει ασφαλιστικές δικλείδες και είναι ένα τυφλό μέτρο». 

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι αποδείχθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης ενώ την κάλεσε «να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές και στο τέλος την αποσύρει. 

Νωρίτερα ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με μία οργισμένη δήλωση είχε δηλώσει την αντίθεση του με την τροπολογία καλώντας την κυβέρνηση να την αποσύρει. «Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι χώρος, θα γίνει φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης, η ρύθμιση λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει με την έλλειψη εργατών γης σε όλη τη χώρα βάζοντας τάξη σε ένα άναρχο τοπίο όπου περίπου 30.000 άνθρωποι είναι παράτυποι και δεν έχουν ενταχθεί σε κανένα σύστημα ελέγχου ή παροχής φαρμακευτικής και ιατρικής περίθαλψης. 

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο, η κεντρική μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης δεν αλλάζει και όσοι μπουν στην εν λόγω ρύθμιση αυτόματα θα τη χάνουν όταν βγουν εκτός της αγοράς εργασίας. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό