23.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίνα Κασσιμάτη στο Action 24: Ο Κασσελάκης πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπέρ μιας νέας υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος Νίνα Κασσιμάτη. Σε συνέντευξή της στο Action 24 η Νίνα Κασσιμάτη ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος. «Η κοινωνία έδωσε την απάντησή της με την εκλογή Κασσελάκη και πρέπει να την ακούσουμε» είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι ο έκπτωτος πρόεδρος πρέπει να ζητήσει ανανένωση της εμπιστοσύνης των ψηψοφόρων του κόμματος.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις του τελευταίου χρόνου ανέφερε ότι δεν υπήρχε καλή συνεργασία ανάμεσα σε Σωκράτη Φάμελλο και Στέφανο Κασσελάκη, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει εκτιμήσεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενορχηστρωτής της μομφής προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μάλιστα, υπερασπίστηκε τον έκπτωτο πρόεδρο λέγοντας ότι δεν θεωρεί η ίδια ότι ο Στέφανος Κασσελάκης συνέβαλε στην πτωτική πορεία των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε ότι η ευθύνη είναι συλλογική και ότι το ποσοστό των ευρωεκλογών ήταν πολύ κοντά στο ποσοστό των εθνικών εκλογών, επομένως δεν μπορεί να ευθύνεται αποκλειστικά ο αποπεμφθείς πρόεδρος.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις του σαββατοκύριακου και την μομφή στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη η βουλευτής Β’ Πειραιώς άφησε αιχμές για στελέχη του κόμματος υποστηρίζοντας ότι κάποιοι ποτέ δεν αποδέχθηκαν την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

«Δεν αμφισβηττώ τη μορφή αλλά μπορώ να την κρίνω. Έρχεται ένα σώμα αντιπροσωπευτικό να αμφισβητήσει πρόεδρος εκλεγμένο από ευρύτερη βάση. Υπάρχει μια δυσαρμονία και πρέπει να γίνει συνέδριο για εκλογή προέδρων και οργάνων» είπε, μεταξύ άλλων. Η Νίνα Κασσιμάτη κατηγόρησε τη «μόνιμη γραφειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ», όπως την αποκάλεσε, υποστηρίζοντας ότι τα όργανα του κόμματος έπρεπε να έχουν παραιτηθεί μετά την παραίτηση Τσίπρα. «Δε μπορεί τα όργανα που οδήγησαν ένα κόμμα του 32% στο 17% να παραμένουν» υπογράμμισε.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι μετά την μομφή υπάρχει μια δυσαρμονία στις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στο κόμμα που πρέπει να επιλυθούν με συνέδριο στο οποίο όχι μόνο θα εκλεγεί νέος πρόεδρος, αλλά και νέα μέλη για τα όργανα του κόμματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό