12.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νίκος Κούβαρης: Το έργο μου ως πρόεδρος της ΕΦΕΕΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνάδελφοι/σες,

Στις 27/05/2022 είχα καταγράψει στις προγραμματικές μου δηλώσεις ότι ξεκινάει ένα καινούριο ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά που όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά και με ενότητα για τα θέματα των κλαδικών και κοινωνικών προβλημάτων για το καλό του συνόλου των μελών μας.

Σας παραθέτω τις προγραμματικές μου  δηλώσεις που υλοποιήσαμε μέσα στους 9 μήνες διοίκησης, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που συνάντησα ως πρόεδρος με αναλογικό προεδρείο και ελάχιστη στήριξη.

– Έμπρακτη στήριξη στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που διανύουμε με Δωρεάν σεμινάρια προς όλους τους συνάδελφους μας που έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση της ένωσης.

– Δημιουργία επιστημονικών ομάδων, με τη συμμετοχή μελών της ένωσης μας που έχουν την κατάλληλη εμπειρία, κατάρτιση και εξειδικευμένη γνώση για την αντιμετώπιση κλαδικών θεμάτων. Να αναλαμβάνουν  θέση εισηγητών σεμιναρίων και να εκπροσωπούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την ένωση μας και τις θέσεις της σε όλα τα θέματα που μας αφορούν. Προβολή και ανάδειξη της ένωσης μας. Οι επιστημονικές ομάδες που ανέφερα αποτελούνται από μέλη της ένωσης μας, όπου θα μπορούν να αρθρογραφούν σε εφημερίδες –site- περιοδικά οικονομικών θεμάτων και να συμμετέχουν σε διάφορα φόρουμ υπό την αιγίδα της ένωσης. θα ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. σε συνεδρίαση για κάθε επόμενο μήνα. Η συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα θα συνδράμει αντίστοιχα την ένωση μας σε οποιαδήποτε απόφαση του Δ.Σ.

– Διενέργεια σύμπραξης μνημονίων συνεργασίας με όλα τα επιμελητήρια Αττικής ώστε να εξασφαλίσουμε  δωρεάν αίθουσες προς την ένωση μας και συγχρόνως επιχορήγηση οικονομική προς την ένωση μας και επιμόρφωση από επαγγελματικούς φορείς του κλάδου μας.

– Σύμπραξη μνημονίων με πανεπιστήμια. Μνημόνιο συνεργασίας με σχετικά σεμινάρια επιμόρφωσης από τα Πανεπιστήμια και επιχορήγηση προς την ένωση μας.

– Τον εκσυγχρονισμό των γραφείων της ένωσης μας με πλήρη αναβάθμιση μηχανογραφικού εξοπλισμού software για τον πλήρη έλεγχο όλων των υποχρεώσεων, συναλλαγών, συνδρομών και επιχορηγήσεων της ένωσης μας. Επίσης την ψηφιοποίηση των παραστατικών.

– Αναβάθμιση του ηλεκτρονικού site της ένωσης μας και διαφόρων πλατφορμών ηλεκτρονικών ενημερώσεων στα Μ.Μ.Ε. για καλύτερη και άμεση επικοινωνία προς τα μέλη μας.

– Live stream (μέσω zoom) ανοιχτά συμβούλια Δ.Σ. για να μπορούν οι συνάδελφοι όποιος επιθυμεί να συμμετέχει.

Τι υλοποιείται το επόμενο χρονικό διάστημα:

Θέλοντας να υποστηρίξουμε την νέα γενιά και σε συνεργασία με φορείς θα προωθήσουμε δράση για Δωρεές –επιχορήγησες προς τα παιδιά των οικογενειών κάθε μέλους μας σε μορφή υποτροφίας ή χρηματικού ποσού. Δωρεάν Εκπτωτική κάρτα μπόνους στα ενήμερα μέλη μας ώστε να τους παρέχεται έκπτωση στις αγορές τους σε με μεγάλη γκάμα καταστημάτων. Επίσης με κάθε αγορά θα συγκεντρώνονται μπόνους πού θα αποπληρώνουν την ετήσια συνδρομή. Κάρτα Υγείας για τα ενήμερα μέλη με κόστος 20 ευρώ για  ένα άτομο ή 40 ευρώ για 6 άτομα είτε για μέλη της οικογένειας τους ή για συνεργάτες του γραφείου τους. Θα παρέχει  ένα ετήσιο δωρεάν τσεκάπ, δυο καθαρισμούς δοντιών ανά έτος, διαφορά ΕΟΠΥΥ για γυαλιά μυωπίας ή πρεσβυωπίας και δωρεάν επισκέψεις σε ιδιωτικούς γιατρούς.

Συνάδελφοι, αυτούς τους λίγους μήνες στη θητεία μου ως πρόεδρος προσπάθησα να είμαι δίπλα σε κάθε συνάδελφο και να μεταφέρω τα προβλήματα του κλάδου στη Διοίκηση, να αντιδράσω και να συγκρουστώ.- Συμπαρασταθήκαμε στα μέλη μας στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, πραγματοποιώντας δωρεάν σεμινάρια υψηλού επιπέδου στους συναδέλφους που έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους, χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά η ένωση, βρίσκοντας χορηγούς να καλύπτουν όλα τα έξοδα και να επιχορηγούν την ένωση.- Για πρώτη φορά διευρύναμε το πεδίο εξωστρέφειας της ΕΦΕΕΑ με τη συνεργασία και υπογραφή πρωτοκόλλων με φορείς, με Πανεπιστήμια, με την ΓΕΣΕΒΕ και Επαγγελματικά Επιμελητήρια. Για συμμετοχή στην έρευνα, παροχή εκπαιδευτικών σεμιναρίων, δωρεάν διάθεση αίθουσας σεμιναρίων και εισηγητών κ.ά. που συμβάλουν στο επάγγελμα του λογιστή και ενισχύουν την ένωση μας.- Δεν μείναμε ούτε λεπτό με σταυρωμένα τα χέρια, όπως προανέφερα πραγματοποιήσαμε πολυάριθμες παραστάσεις διαμαρτυρίας στείλαμε επιστολές και κάναμε συναντήσεις με αρμόδιους φορείς για να μεταφέρουμε όλα τα προβλήματα των συναδέλφων μας και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας.

Όπως γνωρίζετε, το προεδρείο μας είναι αναλογικό, απαρτιζόμενο από διαφορετικές παρατάξεις.

Αντιμετώπισα ως πρόεδρος πολλές δυσκολίες διότι δεν έχω την πλειοψηφία και τη στήριξη να υλοποιήσω όλα αυτά που θέλω να προσφέρω στην ένωση.

Αντιμετώπισα αρνητική στάση από ορισμένα άτομα του Δ.Σ., που αρνήθηκαν να συνεργαστούν. Κάποιοι δημιούργησαν προβλήματα μη αναλαμβάνοντας θέσεις για τις οποίες έχουν εκλεγεί, άλλοι δεν μπόρεσαν με πολιτισμένο και κόσμιο τρόπο να εκφραστούν και άλλοι που έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον μπροστά, διαφωνώντας σε κάθε θετική πρόταση που ήταν προς το συμφέρον του κλάδου και της ένωσης, όπως και τη μη ενεργή συμμετοχή τους σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεχής απουσία από συμβούλια και διάφορες άλλες δράσεις.

Με αποκορύφωμα το Δ.Σ. της 02/03/2023 στο οποίο συνάδελφοι τέθηκαν αυθαίρετα εκτός ημερήσιας διάταξης ΔΣ θέλοντας την ακύρωση της απόφασης για υλοποίηση Τακτικής Συνέλευσης που έχει οριστεί στις 04/03/2023 και αναβολή των εκλογών με ακύρωση της απόφασης αρχαιρεσιών που έχει παρθεί από το ΔΣ στις 23/02/2023. Το όλο σχήμα αποβλέπει στο προγραμματισμό νέων αρχαιρεσιών ώστε να καλέσουν εγγραφές για εκλογική ενίσχυση συγκεκριμένων γνωστών κινήσεων, τα οποία δεν με εκφράζουν.

Αποχώρησα διαμαρτυρόμενος από το ΔΣ μαζί με τα άλλα δυο μέλη της Ανεξάρτητης Κίνησης, Η συνάδελφος μου δέχθηκε απαράδεκτες ύβρεις από συγκεκριμένο μέλος του του προεδρείου του ΔΣ και επέδειξε ασέβεια στο πρόσωπο μου με χυδαίες εκφράσεις. Επίσης άλλα δύο άτομα του ΔΣ μου επιτέθηκαν λεκτικά με προσβολές.

Ωστόσο, θέλω να ευχαριστήσω πολύ όσους συνεργάστηκαν, με εκτίμησαν και με στήριξαν.

Κατόπιν όλων αυτών, η μόνη λύση είναι οι εκλογές και νέο προεδρείο με άτομα που θέλουν να προσφέρουν στην Ένωση και έχουν όρεξη να δουλέψουν για αυτό και σέβονται τους συναδέλφους τους.

Ευελπιστώ οι συνάδελφοι μου να με εμπιστευτούν ξανά και να συνεχίσω το έργο που ξεκίνησα για την ένωση, με όραμα μου μια δυνατή ΕΦΕΕΑ.

Σας καλώ όλους στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου ημέρα Σάββατο και ώρα 12:30 μ.μ. να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για το επάγγελμα μας.

Με εκτίμησηΚούβαρης Νικόλαος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό