25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Νίκος Δένδιας από Κύπρο: Καταδικάζουμε τις τουρκοκυπριακές φιέστες ντροπής

Ειδήσεις Ελλάδα

«Καταδικάζουμε τις τουρκοκυπριακές φιέστες ντροπής όπως και τη βέβηλη και παράνομη παρουσία των τουρκικών δυνάμεων για μισό αιώνα στο νησί της Κύπρου» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον ομόλογό του, της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμα. 

Ο κ. Δένδιας επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Αθήνας στη Λευκωσία τονίζοντας πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται άμεσα και στενά για κάθε μορφής απειλή που δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία «είτε από κράτη, είτε από τρομοκρατικές οργανώσεις που θέλουν να έχουν παρουσία στο διεθνές γίγνεσθαι» φωτογραφίζοντας έτσι τις απειλές που διατυπώθηκαν από τη Χεζμπολάχ. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σημείωσε πως Ελλάδα και Κύπρος ως πυλώνες σταθερότητας συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες για τη μείωση των εντάσεων στην περιοχή και με τη συμμετοχή τους στην επιχείρηση «Ασπίδες» αλλά και με την επιχείρηση «Αμάλθεια» για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. 

Μάλιστα ο κ. Δένδιας σημείωσε την ετοιμότητα της Αθήνας να συμμετάσχει με πλοία στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανακούφιση των αμάχων στη Γάζα. 

Για το Κυπριακό ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως είναι απαράδεκτο μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραμένει διαιρεμένη και να παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο και ο καταστατικός χάρτης των Ηνωμένων Εθνών. Υπενθύμισε, δε προς πάσα κατεύθυνση τη στήριξη της Ελλάδας στις συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. 

«Η ενότητα του Ελληνισμού συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση εθνικής επιβίωσης, ο διχασμός γνωστός σε εμάς τους Έλληνες αποτελεί επαρκεί συνθήκη συμφοράς και η σημερινή επέτειος μας το υπενθυμίζει με τον πιο τραγικό τρόπο» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Νίκος Δένδιας. 

Συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Βασίλη Πάλμα @PalmasVasilis στη Λευκωσία, 50 χρόνια από το εγκληματικό χουντικό πραξικόπημα.

Συζητήσαμε μεταξύ άλλων για:

– Περαιτέρω εμβάθυνση αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου- Ανάγκη… pic.twitter.com/KYCeFL60Kc

— Nikos Dendias (@NikosDendias) July 15, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό