20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: Κατέθεσε τη μηνυτήρια αναφορά για τις υποκλοπές και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι δικηγόροι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Μανώλης Βελεγράκης, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενεχείρισαν τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

4η Αυγούστου: Η εγκαθίδρυση, η προπαγάνδα και η «μαύρη» κληρονομιά της δικτατορίας Μεταξά

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταγγέλοντας απόπειρα υποκλοπής στο κινητό του τηλέφωνο και, μάλιστα, με το διαβόητο πρόγραμμα Predator.

Ενημερώθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο για την απόπειρα υποκλοπής

«Σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου, γιατί πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκα από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι έχει γίνει απόπειρα να παγιδευτεί το κινητό μου με το πρόγραμμα παρακολούθησης Predator«, δήλωσε στις 26 Ιουλίου ο κ. Ανδρουλάκης, βγαίνοντας από τον Άρειο Πάγο.

Όπως τόνισε, «η αποκάλυψη ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιους ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι δημοκρατικό μου καθήκον».

Και προσέθεσε: «Σε όλη μου την πορεία έμαθα να αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος, γι’ αυτό σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές».

Επίθεση στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι επιχειρούν να υποβαθμίσουν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου.

«Μου προκαλεί εντύπωση η αγωνία του κ. Μητσοτάκη και του Μαξίμου να υποβαθμίσουν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού ενός ευρωβουλευτή, τότε υποψηφίου αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και σημερινού προέδρου της παράταξης», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη διάρκεια ομιλίας του στα Χανιά.

«Fake news από τη ΝΔ» για το θέμα των υποκλοπών

Ο κ. Ανδρουλάκης, αναρωτήθηκε, μάλιστα, «πώς είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία, τις τελευταίες ώρες να βομβαρδίζει τον λαό με τόσα fake news για να υποβαθμίσει το θέμα;».

Αναφερόμενος στην επιχειρηματολογία στελεχών της ΝΔ, αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι «είναι κοινοτυπία η χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού», υποστήριξε ότι «14 εκατομμύρια ευρώ κάνει το predator και δεν μπορεί να το έχει ο καθένας για να στήνει τέτοιες παγίδες».

Επανέλαβε ακόμη πως «έχουν ελεγχθεί 250 κινητά ευρωβουλευτών και δεκάδες κινητά συνεργατών τους», αλλά όπως είπε «σε κανένα δεν βρέθηκε κανένα ίχνος, παρά μόνο στο δικό μου».

«Αυτό θα είναι πλέον ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, το οποίο θα κληθεί να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε η χώρα μας να επιστρέψει σε εποχές που, με τον αγώνα των δημοκρατών, κλείσαμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό