31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: Θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών για κάθε πολίτη

Ειδήσεις Ελλάδα

«Τα καπνογόνα παίρνουν φωτιά… τα τύμπανα βαράνε δυνατά» αυτοί οι στίχοι από σύνθημα, που τραγούδησαν χθες στο Θησείο μέλη της ΠΑΣΠ, αποτυπώνουν ανάγλυφα την εικόνα που επικράτησε, στην κεντρική ομιλία του ΠαΣοΚ, του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Συγκέντρωση με παλμό

Η φλόγα από τα καπνογόνα κι ο ρυθμικός ήχος από το τύμπανο, που δεν σταμάτησε να χτυπά, αποτελούν δηλωτικό στοιχείο του παλμού της προεκλογικής συγκέντρωσης που ετοίμασε η Χαριλάου Τρικούπη για το λεκανοπέδιο. Μία συγκέντρωση που κρίθηκε επιτυχημένη από κάθε άποψη και είχε ως πρωταγωνιστή της τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Από νωρίς το απόγευμα πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο σημείο που είχε προκαθοριστεί η συνάντηση. Από τα ηχεία ακουγόταν τα «μαλαματένια λόγια» του Μάνου Ελευθερίου, αλλά κι ο «Αφούσης», οι στίχοι του οποίου αποτελούν την πρώτη καταγεγραμμένη ιστορία μπούλινγκ στη χώρα μας. Μία θλιβερή ιστορία που συνέβη στην Κάσο και πήρε την μορφή παραδοσιακού σκοπού.

Η επιστροφή του «Καλημέρα ήλιε»

Τίποτα δεν αφέθηκε στην τύχη του. Όλα ήταν κανονισμένα με έμφαση στις λεπτομέρειες από το οργανωτικό της Χαριλάου Τρικούπη.

Λίγο πριν ανέβει στην εξέδρα ο Νίκος Ανδρουλάκης ακούγεται το «Καλημέρα ήλιε». Ένα τραγούδι που είναι συνδεδεμένο με το DNA του ΠαΣοΚ. Εκείνη την στιγμή όλοι σηκώνουν τις σημαίες και τραγουδούν.

«Την επόμενη Κυριακή θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε. Θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών για κάθε πολίτη, αλλά και η δυσάρεστη έκπληξη για τον κ. Μητσοτάκη» λέει από το μικρόφωνο ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο κόσμος τον χειροκροτεί.

Κριτική στην κυβερνητική πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ ανέδειξε τις κυβερνητικές πολιτικές που έχουν ως αποτέλεσμα την απόκλιση από τους δείκτες ευημερίας των υπολοίπων κρατών της ΕΕ. «Μας λένε ότι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία μας φέρνουν πιο κοντά στην Ευρώπη ενώ με την πολιτική τους απομακρύνουν τον λαό μας από όλους τους δείκτες ευημερίας των ισχυρών ευρωπαϊκών κρατών. Για αυτό, λοιπόν, σας καλώ ξανά να συναντηθούμε όλες και όλοι μαζί αυτή την Κυριακή στο κοινό μας σπίτι, τη Δημοκρατική Παράταξη, στο ΠΑΣΟΚ για να εκφράσουμε γνήσια όλες τις προοδευτικές δυνάμεις γιατί η πατρίδα μας χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Είναι αξιόπιστος ένας Πρωθυπουργός ο οποίος μετά την τραγωδία των Τεμπών και τα σκάνδαλα των υποκλοπών, και τα emails, δεσμεύεται για διαφάνεια και άπλετο φως, αλλά πάντα υπηρετεί τη συγκάλυψη και το σκοτάδι; Ποια λοιπόν είναι η αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη;» αναρωτήθηκε.

Κάλεσμα στους αναποφάσιστους

Ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του διακόπηκε αρκετές φορές από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα κι απευθύνθηκε, μεταξύ άλλων και στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. «Θέλω να κάνω ένα ειδικό κάλεσμα στους ανθρώπους που ακόμη και αυτήν την ώρα, λίγο πριν την κάλπη, αμφιταλαντεύονται» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε επισημαίνοντας πως «ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ψηφίζετε ένα κόμμα με προσφορά, με σωστές θέσεις για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Παράλληλα, όμως, στέλνετε και ένα καθαρό και ευθύβολο μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Απέναντι στην αλαζονεία, τη διαφθορά, την ασυδοσία μιας παρέας που νομίζει ότι θα μπορεί για πολύ ακόμη να περιφρονεί τα τεράστια ανοικτά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Η ώρα περνούσε και το κλίμα ήταν αρκετά ευχάριστο. Θύμιζε σε όλους που ήταν εκεί, κατά μήκος της οδού Ερμού ένα reunion ανθρώπων που άφησαν πίσω τους τις δύσκολες εποχές και κοιτούν τώρα μπροστά, στο μέλλον. «Αυτή η παράταξη ήταν για πολλές δεκαετίες το σημείο συνάντησης του προοδευτικού κόσμου της χώρας. Την ερχόμενη Κυριακή θα ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν το σημείο συνάντησης κάθε προοδευτικού πολίτη, κάθε δημοκράτη» τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης και συνεχίζει δηλώνοντας πως «έχουμε χρέος να αγωνιστούμε ώστε τα πρώτα βήματα των εθνικών και δημοτικών εκλογών να γίνουν ένα πολιτικό άλμα την επόμενη Κυριακή. Για να γίνει πιο δυνατή η δημοκρατική παράταξη και πιο ισχυρή η φωνή του λαού απέναντι στην ασυδοσία, την ατιμωρησία, την διαφθορά και τις ανισότητες. Αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα. Ο λαός μας αξίζει περισσότερα και θ’ αγωνιστούμε όλοι μαζί γι’ αυτό. Έχουμε χρέος την επόμενη Κυριακή να είμαστε η ισχυρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία ώστε αυτή η δύναμη να’ ναι και η επόμενη κυβερνητική επιλογή στις ερχόμενες εθνικές εκλογές» επισήμανε.

Κράτος δικαίου

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε και για το κράτος Δικαίου, αλλά και για τις απαραίτητες τομές στη δικαιοσύνη που θα αναδείξουν την ηγεσία της με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ισχύει σήμερα, Παράλληλα, απεύθυνε κάλεσμα στους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες. «Η δική μας δύναμη είναι και δική σας δύναμη. Είναι η δική σας δύναμη για τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας. Είναι η δική σας δύναμη για να ζείτε με αξιοπρέπεια, ελπίδα και προοπτική. Είναι η δική σας δύναμη για ισχυρό ΕΣΥ, για ισχυρή δημόσια παιδεία.

Το ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο

Η δική μας δύναμη είναι και δική σας δύναμη για δημοκρατία, σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου και κράτος δικαίου. Σήμερα καλώ προσωπικά κάθε νέο άνθρωπο που θέλει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο, που θέλει περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή του ώστε να μη χρειαστεί να φεύγει στο εξωτερικό. Καλώ κάθε νέο ζευγάρι που θέλει στέγαση με αξιοπρέπεια για να οικοδομήσει τη δική του οικογένεια. Καλώ κάθε νέα μητέρα που θέλει για το παιδί της ένα βρεφονηπιακό σταθμό και παιδικό σταθμό για να συνεχίσει την εργασιακή της ζωή. Καλώ κάθε εργαζόμενο που θέλει μια ανάπτυξη που βελτιώνει τη ζωή του με σεβασμό στα εργασιακά του δικαιώματα. Καλώ κάθε συνταξιούχο που θέλει μία σύνταξη αξιοπρέπειας. Κάθε αγρότη. Τον καλώ εδώ μαζί μας για να παράγει, να είναι ανταγωνιστικός, να έχουμε πραγματική περιφερειακή ανάπτυξη.

«Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει αμετανόητη»

Καλώ κάθε μη προνομιούχο Έλληνα που επιζητεί διέξοδο, αξιοπρέπεια και προκοπή να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους μαζί μας για να μπορεί η δημοκρατική παράταξη να αγωνιστεί ώστε η πατρίδα μας να αλλάξει σελίδα. Θα είμαστε η γνήσια δύναμη του λαού απέναντι σε μία πολιτική τάξη που θέλει να είναι ατιμώρητη. Δικαιοσύνη για όλους και όχι ατιμωρησία για τους λίγους. Θα είμαστε απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει αμετανόητη. Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει αμετανόητη. Ακριβώς οι ίδιες πρακτικές που οδήγησαν τον λαό μας στα πρόθυρα της χρεοκοπίας είναι ακόμη εδώ και καθημερινά τις βλέπουμε από το Μέγαρο Μαξίμου, τον Πρωθυπουργό και τους στενότερούς του συνεργάτες. Λες και δεν πέρασε μέρα από τη στιγμή που παρέδωσαν στο ΠΑΣΟΚ το 2009 μια χρεοκοπημένη οικονομία» κατέληξε .

Στο τέλος της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάλεσε στην εξέδρα τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, που γύρισαν την προεκλογική περίοδο όλη την χώρα και χαιρέτησαν και εκείνοι με τη σειρά τους τον κόσμο που δεν έφευγε, περίμενε μέχρι τέλους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό