21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νίκη Verstappen σε έναν αγώνα long play

Ειδήσεις Ελλάδα

O Verstappen σημείωσε την πρώτη του νίκη στην Αυστραλία και τη δεύτερη φετινή. Στο βάθρο η Mercedes με τον Hamilton και τελικά η Aston Martin του Alonso μετά από ένα παραλίγο φιάσκο. Ακολούθησε ο Sainz για τη Ferrari που υπέπεσε σε ποινή και έπεσε πολύ πίσω. O Leclerc βρίσκεται στη χειρότερη του στιγμή στη F1 με μία ακόμη εγκατάλειψη – Στο τέλος έπεσε κόκκινη σημαία για ένα συναρπαστικό φινάλε. Όλα για τα θέαμα με ένα σπριντ δύο γύρων σε ένα σιρκουί πόλης για τρεις παγκόσμιους πρωταθλητές μπροστά: Τους Verstappen, Hamilton και Alonso… Και τελικά η απόφαση ελέω Magnussen να πέσει κόκκινη σημαία και όχι ο αγώνας να τελειώσει με SC, απλά τα έκανε μαντάρα! Και όλα αυτά για να τελειώσει ο αγώνας όπως έπρεπε: με αυτοκίνητο ασφαλείας.
Από την αρχή ο αγώνας στράβωσε για αρκετούς οδηγούς. Πρώτη και… χειρότερη η Ferrari. Ο νικητής του περσινού αγώνα Leclerc είχε εγκαταλείψει με τον Sainz να προσπαθεί να περισώσει ότι μπορούσε για την Ferrari.
Ο Μονεγάσκος, μετά από επαφή με τον Stroll, είχε έξοδο στην αμμοπαγίδα και αυτή ήταν η δεύτερη του εγκατάλειψε σε τρεις αγώνες. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα, ενώ ακολούθησε μία ακόμη στον 8ο γύρο όταν είχε έξοδο ο Albon.

On Board de @Charles_Leclerc pic.twitter.com/qftmOlU2Lw
April 2, 2023

LAP 8/58
⚠️ SAFETY CAR ⚠️
Russell comes into the pits, Hamilton stays out and remains in P1
Alex Albon is out of the car too 🤞#AusGP #F1 pic.twitter.com/ffKIFRGoaM
— Formula 1 (@F1) April 2, 2023

Ο αγώνας επανεκκίνησε κανονικά για μία διάρκεια 48 γύρων. Μπροστά ήταν ο Hamilton αλλά όχι για πολύ αφού η ανωτερότητα του μονοθεσίου της Red Bull έδωσε από νωρίς τα ηνία του αγώνα στον Verstappen.

Liderou Hamilton, mas a diferença de velocidade em reta e com DRS no RedBull não deu hipótese. Foi imperial o regresso de @Max33Verstappen a P1. pic.twitter.com/L9zpyyF7Nh
April 2, 2023

Στη συνέχεια ο Hamilton πλασαρίστηκε πίσω από τον Ολλανδό, με τον Alonso να καιροφυλακτεί. Λίγο πριν τα μισά του αγώνα ο Russell εγκατέλειψε θεαματικά με τον V6 να αρπάζει φωτιά.

E acaba a corrida para @GeorgeRussell63. Seguia em P4 atrás de @alo_oficial . O motor acabou. pic.twitter.com/vWnt0ruzog
April 2, 2023

Ο Sainz ήταν η ελπίδα της Ferrari για να περισώσει ότι μπορούσε στην Μελβούρνη και οδηγώντας προσεκτικά και γρήγορα κατάφερε να προσπεράσει τους Stroll και Gasly και να φτάσει τον Alonso. Μέχρι το τέλος του αγώνα μεγάλο ρόλο είχε η διαχείριση των ελαστικών ώστε να μην γίνει άλλο pitstop.

LAP 48/58
Big oversteering moment for Max Verstappen as he runs awfully wide on the last corner!! 😱
He loses 4s to Hamilton in P2….#AusGP #F1 pic.twitter.com/k0NgccbeFC
— Formula 1 (@F1) April 2, 2023

Σασπένς, λοιπόν, υπήρχε στους τελευταίους γύρους με τα λάστιχα να φθείρονται συνεχώς για όλους. Εγκατάλειψη για τον Magnussen, ο οποίος άφησε ένα λάστιχο στην πίστα για να φέρει για μία ακόμη φορά το SC στην πίστα. Για να πέσει κόκκινη σημαία και να διακοπεί ο αγώνας και να δοθεί ένα γκράντ φινάλε!

@KevinMagnussen bateu na C2… ficou sem roda, suspensão danificada e SAFETYCAR 🟨🟨🟨 pic.twitter.com/43vUXyoBeP
April 2, 2023

Προφανώς, οι διοργανωτές κάνουν τα πάντα για να δώσουν θέαμα. Και αυτό επειδή ο αγώνας θα μπορούσε να τελειώσει με το αυτοκίνητο ασφαλείας μπροστά. Έτσι, τα μονοθέσια μπήκαν στα pits για να προετοιμαστούν με μαλακή γόμα και δίχως DRS, για μία κόντρα δύο γύρων με τρεις παγκόσμιους πρωταθλητές μπροστά: Τους Verstappen, Hamilton και Alonso…

LAP 56/58 🚩 RED FLAG 🚩
The World Champion Top 3…
BRING. IT. ON!!!!!!! 💪#AusGP #F1 pic.twitter.com/hky37huTYG
— Formula 1 (@F1) April 2, 2023

F-O-R-M-U-L-A-1Não era tão difícil terminar um GP há muito tempo.3ª bandeira vermelha do dia. pic.twitter.com/msPgxhMhfK
April 2, 2023

Μετά από συνολικά τρεις εκκινήσεις, ήρθε το φιάσκο με πολλές συγκρούσεις, τις δύο Alpine στον τοίχο και πολλά μονοθέσια εκτός. Τελικά, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να συνεχιστεί ο αγώνας με τρίτη εκκίνηση και δίχως τα μονοθέσια που τέθηκαν εκτός μάχης. Μεγάλh χαμένh η Alpine.
Τελικά, ο Verstappen σημείωσε τη δεύτερη του νίκη και τις τρεις για την Red Bull σε ισάριθμους αγώνες της σεζόν. Στο βάθρο ανέβηκαν οι Hamilton και Alonso. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Stroll, Perez, Sainz (είχε ποινή 5 δλ. λόγω ατυχήματος στο τελευταίο γύρο), Norris, Hulkenberg, Piastri και Zhou. Ταχύτερος γύρος για τον Perez.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό