Home Πολιτική Νίκη χρυσάφι για Παναιτωλικό – Παρέμειναν στην κατηγορία τα «καναρίνια»

Νίκη χρυσάφι για Παναιτωλικό – Παρέμειναν στην κατηγορία τα «καναρίνια»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα ματς ακατάλληλο για… καρδιακούς παρακολουθήσαμε στο Αγρίνιο μεταξύ του Παναιτωλικού και του Ατρομήτου, όπου οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με γκολ του Τζεμάλ Ταμπίτζε για την 6η αγωνιστική των play-out της Super League 1 (1-0). Ο Πιέρ Κούντε των Περιστεριωτών (87′) και ο σκόρερ του αγώνα (90+7′), αποβλήθηκαν για αντικανονικά μαρκαρίσματα. 

Η επικράτηση αυτή, έφεραν τα «καναρίνια» στους 33 βαθμούς, με αποτελέσμα να έχουν σωθεί και μαθηματικά, και το επόμενο ματς τους, κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα (11/05). 

Το πρώτο ημίχρονο, δεν είχε ιδιαίτερες ευκαιρίες, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν σκληρά. Στο 22ο λεπτό, ο Νίκος Βέργος, χτυπήθηκε στην μεγάλη περιοχή από τον πορτιέρε των γηπεδούχων, Λούκας Τσάβες. Οι Περιστεριώτες ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης, Βασίλης Φωτιάς, δεν «συγκινήθηκε» από την πτώση του Έλληνα φορ. Ο Σίλβα Τορεχόν «άγγιξε» το 1-0, αλλά ο Γκαμπριέλε Μαρκετζάνι είπε «όχι» (44′). 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Σέρχιο Ντίαθ «απείλησε» την εστία των φιλοξενούμενων με σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα δεν έκανε το «χατίρι» στον Παραγουανό (47′). 

Γκολ από τον Ταμπίτζε και… έκρηξη στο Αγρίνιο

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη, έπαιξαν… κεφαλιές στην μεγάλη περιοχή του Μαρκετζάνι με τον Αλέξανδρο Μαλή να πασάρει στον Ταμπίτζε, ο οποίος από κοντινή θέση «έγραψε» το τελικό 1-0 για τον Παναιτωλικό στο 53ο λεπτό. 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Σάσα Ίλιτς, ήταν στο 57′. Ο Βέργος πέρασε τον Τσάβες, με αποτελέσμα η εστία να είναι «αφύλακτη». Ωστόσο, ο Έλληνας επιθετικός δεν υπολόγισε στην σωτήρια επέμβαση του στόπερ των γηπεδούχων, Μάριου Οικονόμου, ο οποίος έκανε σωτήρια επέμβαση με τα πόδια και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Παρά την ασφυκτική πίεση των φιλοξενούμενων, ο Παναιτωλικός πανηγύρισε την νίκη, αλλά και ταυτόχρονα την παραμονή του στην κατηγορία. 

Προς το τέλος της αναμέτρησης, ο Ατρόμητος έμεινε και με 10 παίκτες, καθώς ο Κούντε έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη (87′). Το ίδιο συνέβη και με τα «καναρίνια», καθώς ο Ταμπίτζε αποβλήθηκε και εκείνος στις καθυστερήσεις για τους Αγρινιώτες (90+7′). 

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Μαλής, Ταμπίτζε, Οικονόμου, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρεθ, Λιάβας, Χουάνπι, Λομονάκο, Ντίαθ.Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ, Κούεν, Έντερ Γκονθάλεθ, Κουντέ, Αθανασίου, Βέργος, Βαλέντσια. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version