15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκη τίτλου για τον Ολυμπιακό

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός πέρασε χωρίς απώλειες από το ντέρμπι της εξ αναβολής 14ης αγωνιστικής και τελευταίας της κανονικής περιόδου και απόκτησε πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου.

Η ομάδα του Δημήτρη Καζάζη νίκησε με 3-1 τον περσινό πρωταθλητή Παναθηναϊκό στην έδρα του και μπαίνει στη β΄ φάση με μεγάλο βαθμολογικό αβαντάζ. Είναι στο +9 από τον Φοίνικα ΟΝΕΧ, στο +12 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και από το +14 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ.

Στη β΄ φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα μεταφέρουν τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, θα παίξουν όλοι προς όλους μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων και μετά από 6 αγώνες για κάθε ομάδα θα βγει ο πρωταθλητής. Δεν υπάρχουν πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός δεν αξιοποίησε προβάδισμα +5 στο 1ο σετ αλλά προβάδισμα με 24-23 στο 2ο σετ καθώς ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο δυνατός επιθετικά και στα τελειώματα των σετ δεν έκανε λάθη. Κορυφαίοι των νικητών οι Φρομ, Μιγιαήλοβιτς, Όκολιτς και από τον Παναθηναϊκό ο Ράπτης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης, δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα δώσει τα πάντα. Με εξαίρεση το τρίτο σετ κυριαρχήσαμε. Ουσιαστικά μόνο η Σύρος μας απειλεί. Όλα τα παιχνίδια για εμάς είναι τελικοί μέχρι να πάρουμε και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά εμείς είμαστε η Μάντσεστερ Σίτι».

O τεχνικός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, είπε: «Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε τα τελειώματα του σετ και ενδεχομένως μία κούραση δική μας. Δεν είχαμε τις ανάσες που θέλαμε. Οι δυνάμεις μας μας εγκατέλειπαν μέσα στο ματς. Ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία δίκαη νίκη και έχει τέτοια διαφορά όπου δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα. Είναι μεγάλη η διαφορά και είναι δύσκολο να την καλύψει κάποια ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι δικαίως πολύ κοντά στο πρωτάθλημα. Εμφάνισε την πιο σταθερή ομάδα».

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό