21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νίκη ή τέλος το Κατάρ για την Εθνική

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελλάδα δίνει σήμερα (8/9, 21:45) τον πιο κρίσιμο αγώνα της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, υποδεχόμενη στο ΟΑΚΑ τη Σουηδία των τριών νικών σε ισάριθμα παιχνίδια έως τώρα.

Αντίθετα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά επίσης «3Χ3» αλλά στις ισοπαλίες, που όπως είπε χαρακτηριστικά και ο προπονητής του, Τζον Φαν΄τ Σχιπ, «δεν σε οδηγούν μακριά».

Ως εκ τούτου η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο για την Εθνική, που δέχθηκε σοκαριστική ισοφάριση στις καθυστερήσεις του αγώνα με το Κόσοβο στην Πρίστινα την περασμένη Κυριακή και είδε το στόχο της πρώτης νίκης να χάνεται και μαζί της πρώτης δυάδας να ξεμακραίνει.

Η ελληνική ομάδα ήταν σε άλλο ένα επίσημο παιχνίδι μέτρια έως κακή, αδυνατώντας να προστατέψει γι΄ ακόμη μια φορά το αποτέλεσμα, να παίξει κυριαρχικό ποδόσφαιρο απέναντι σε αντίπαλο που μπορούσε να το κάνει ενώ, παραδοσιακά, υστερεί στο γκολ, αν και σε αυτό το «παράθυρο» η Ελλάδα μετρά σημαντικές απώλειες ποδοσφαιριστών.

Ακόμη και στη χθεσινή, τελευταία προπόνηση ο Γιαννούλης ένιωσε ενοχλήσεις στον αυχένα και είναι αμφίβολος, αλλά η επάνοδος του Τζόλη στις προπονήσεις έδωσε τουλάχιστον μια νότα αισιοδοξίας ως προς την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής.

Ο νεαρός, ο οποίος μέχρι τώρα τα πηγαίνει πολύ καλά στη Νόριτς, ενδέχεται να είναι κομβικός, μιας και στην Πρίστινα έλειψαν από την ομάδα τόσο η δημιουργία όσο και το γκολ, αν και το αν θα παίξει εναπόκειται στην κρίση του προπονητή του.

Η ισοπαλία στο Κόσοβο έφερε απογοήτευση στην Εθνική, που καλείται να σηκωθεί, να σταθεί στα πόδια της και να αντιμετωπίσει επιτυχώς την πίεση.

Μια νέα αποτυχία θεωρείται δεδομένο πως θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα για τον Τζον Φαν΄τ Σχιπ, αφού με χαμένο στο στόχο της πρόκρισης δεν υπάρχει λόγος παραμονής στον πάγκο. 

«Σίγουρα η κατάσταση που είμαστε δεν είναι η ιδανική. Έχουμε πάνω μας τη Σουηδία, την Ισπανία και το Κόσοβο, άρα θέλουμε τη νίκη για να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος για την απευθείας πρόκριση ή τα μπαράζ. Ξέρουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά είναι το πιο σημαντικό ματς», παραδέχθηκε ο Ολλανδός.

Όσο για το αν θεωρεί πως θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι την Τετάρτη, ο εκλέκτορας της Ελλάδας απάντησε: «Αν έρθει μια νίκη μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Θα πρέπει να παλέψουμε για την Ελλάδα ως έθνος, όπως κάνουμε εδώ και δύο χρόνια. Αυτή τη στιγμή είμαστε πίσω και πρέπει να καλύψουμε το έδαφος».

Ο Ολλανδός κράτησε κλειστά χαρτιά ως προς τις προθέσεις του, αν και οι πληροφορίες τον θέλουν να αλλάζει το 3-5-2 της Πρίστινα, που δεν απέδωσε καθόλου, επαναφέροντας τους τέσσερις αμυντικούς, ενώ είναι βέβαιο ότι θα κάνει και κάποιες αλλαγές σε πρόσωπα, με τον Ζέκα να επανέρχεται καθώς εξέτισε την ποινή του.

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, το Κόσοβο θα υποδεχθεί την Ισπανία. Η βαθμολογία του 2ου ομίλου: Ισπανία 10 (5αγ.), Σουηδία 9 (3αγ.), Κόσοβο 4 (4αγ.), Ελλάδα 3 (3αγ.), Γεωργία 1 (5αγ.)

*Η ΕΠΟ και η UEFA θα τιμήσουν τον Βασίλη Τοροσίδη πριν την έναρξη του αγώνα. Ο παλαίμαχος αμυντικός, που κρέμασε τα παπούτσια του πριν από ένα χρόνο, μέτρησε 101 συμμετοχές και 10 γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό