22.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

«Νίκησα τον Τραμπ και θα το κάνω ξανά»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές επέμεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατά την διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Ουισκόνσιν. «Είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω πάλι», διεμήνυσε ο Μπάιντεν.

Μπροστά σε περίπου 300 υποστηρικτές του σε ένα γυμνάσιο στο Ουισκόνσιν σχολίασε την επίδοσή του στο πρώτο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη απόδοσή μου». «Νίκησα τον Ντόναλντ Τραμπ», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα τον νικήσω ξανά».

Η συγκέντρωση προηγήθηκε μιας συνέντευξης που θα μπορούσε να αποτελέσει καμπή για τον Μπάιντεν, ο οποίος δέχεται πιέσεις να αποχωρήσει από την προεκλογική εκστρατεία, αφού η καταστροφική του εμφάνιση στο ντιμπέιτ απέναντι στον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ πυροδότησε την ανησυχία ότι ο 81χρονος Δημοκρατικός δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του για άλλα τέσσερα χρόνια.

Αμφισβήτηση «εκ των έσω»

Λίγο νωρίτερα, η Δημοκρατική κυβερνήτρια της Μασαχουσέτης Μόρα Χίλι προέτρεψε τον Μπάιντεν «να ακούσει τον αμερικανικό λαό και να εξετάσει με περίσκεψη εάν παραμένει η καλύτερη ελπίδα μας για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ», καθώς μετά την καταστροφική τηλεμαχία εντάθηκαν οι ανησυχίες για την υγεία και τη διανοητική κατάσταση του προέδρου.

Σύμφωνα εξάλλου με την εφημερίδα Washington Post, o γερουσιαστής Μαρκ Ρ. Γουόρνερ προσπαθεί να συγκεντρώσει μια ομάδα άλλων Δημοκρατικών γερουσιαστών που θα ζητήσουν από τον Μπάιντεν να αποχωρήσει από την κούρσα. Η εκπρόσωπός του, η Ρέιτσελ Κόεν, ούτε επιβεβαίωσε, ούτε όμως και διέψευσε ότι ο γερουσιαστής πιστεύει ότι ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί. «Όπως και πολλοί άλλοι στην Ουάσινγκτον και τη χώρα, ο γερουσιαστής Γουόρνερ πιστεύει ότι αυτές είναι κρίσιμες ημέρες για την εκστρατεία του προέδρου και το ξεκαθάρισε στον Λευκό Οίκο», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, ο Γουόρνερ θεωρείται ότι ασκεί σημαντική επιρροή. Εκπροσωπεί επίσης μια Πολιτεία, τη Βιρτζίνια, που ο Μπάιντεν θα πρέπει να κερδίσει τον Νοέμβριο εάν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες του για επανεκλογή.

Με πληροφορίες από AP, Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό