18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νίκες για Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν και Άρσεναλ, ήττα στα πέναλτι για την Τσέλσι, συντριβή για την Έβερτον

Ειδήσεις Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΛΙΔΗΣ
21.07.2022 | 09:55

Ο Σαντιό Μανέ πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπάγερν
2022 AP PHOTO/NICK WASS

Τα φιλικά στις ΗΠΑ συνεχίζονται για τις ευρωπαϊκές ομάδες με την Μάντσεστερ Σίτι, την Μπάγερν και την Άρσεναλ να επικρατούν, η Τσέλσι ηττήθηκε στα πέναλτι, ενώ η Έβερτον γνώρισε τη συντριβή.

Πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι ξενύχτησαν για τα φιλικά παιχνίδια των ευρωπαϊκών ομάδων στις ΗΠΑ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Μάντσεστερ Σίτι με πρωταγωνιστή τον Ντε Μπρόινε, που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, επικράτησε 2-1 κόντρα στην Κλουμπ Αμέρικα.

Ο Γκουαρντιόλα έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Άλβαρες και Φίλιπς όχι όμως και στον Χάαλαντ αφού ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Σμπαράλια έκανε την DC United η Μπάγερν με τους Μανέ και Ντε Λιχτ να σκοράρουν στο 6-2 των Βαυαρών πετυχαίνοντας τα πρώτα τους τέρματα. Μάλιστα, ο Ολλανδός αποχώρησε ως αλλαγή προς το τέλος του αγώνα για προληπτικούς λόγους.

Πάμε τώρα και στην τρίτη νίκη ευρωπαϊκής ομάδας που ήρθε από τους παίκτες της Άρσεναλ οι οποίοι επικράτησαν 3-1 της Orlando City. Η ομάδα του Αρτέτα συνέχισε έτσι την αήττητη πορεία της στα φιλικά μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς.

Η Τσέλσι, στο ντεμπούτο του Στέρλινγκ, γνώρισε την ήττα στη διαδικασία των πέναλτι από την Charlotte FC. Οι μπλε προηγήθηκαν με τον Πούλιτς, αλλά στις καθυστερήσεις ο Ρίος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1. Τελικά η Charlotte FC επικράτησε 5-3 στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκείνη που προβλημάτισε με την εικόνα της ήταν η Έβερτον. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ ηττήθηκε με 4-0 από την Minnesota United.

Η συνοπτική εικόνα των παιχνιδιών

Μάντσεστερ Σίτι – Κλουμπ Αμέρικα 2-1 (30′, 45+1′ Ντε Μπρόινε / 43′ Μαρτίν)
DC United – Μπάγερν 2-6 (54′ Σίμονσεν, 83′ Κου-ΝτιΠιέτρο / 5′ Μανέ, 12′ Σαμπιτζερ, 44′ Γκνάμπρι, 47′ Ντε Λιχτ, 51′ Ζίρκζε, 90+2′ Μίλερ)
Άρσεναλ – Orlando City 3-1 (5′ Γκαμπριέλ, 66′ Ενκετιά, 80′ Νέλσον / 29′ Τόρες)
Charlotte – Τσέλσι 1-1 κ.δ. 5-3 πεν (90+2′ Ρίος / 30′ Πούλισιτς)
Έβερτον – Minnesota United 0-4 (18′ Ρεϊνόσο, 32′ Ταρκόβσκι, 36′ Αμαρίγια, 78′ Αντού Ντανλάντι

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό