14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νίκας: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση και έξοδος από το Χ.Α. 

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Δανάης Αλεξάκη[email protected]

Ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο της αλλαντοβιομηχανίας Π.Γ Νίκας από το Χρηματιστήριο Αθηνών, 31 χρόνια μετά την εισαγωγή της στο ελληνικό ταμπλό. 

Όπως γνωστοποιήθηκε πριν λίγο, η CRYRED Investments, συμφερόντων του Σπύρου Θεοδωρόπουλου,  προχωρά σε υποχρεωτική δημόσια πρόταση για το υπόλοιπο των μετοχών της εταιρείας. Το προσφερόμενο αντάλλαγμα διαμορφώνεται στα 1,24 ευρώ σε μετρητά, για κάθε μετοχή της δημόσιας πρότασης.

Η δημόσια πρόταση αφορά σε 2.632.919 μετοχές ή το 4,95% της εταιρίας, δεδομένου ότι η CRYRED INVESTMENTS και οι μέτοχοι που ενεργούν συντονισμένα ελέγχουν 50.521.221 μετοχές ήτοι το 95,05% της Νίκας.

Όπως αναφέρει η δημόσια πρόταση, στη συνέχεια θα ασκηθεί το δικαίωμα squeeze out όσων δεν αποδεχτούν τη δημόσια προσφορά με στόχο την έξοδο της εταιρείας από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Σημειώνεται ότι η ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1966 και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή αλλαντικών. Εισήχθει στο ελληνικό ταμπλό τον Απρίλιο του 1991.

Το προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Νίκας περιλαμβάνει όλο το εύρος των αλλαντικών, τα οποία διατίθενται τόσο ως προϊόντα ραφιού όσο και ως προϊόντα πάγκου, ενώ για την παραγωγή και διάθεση συγκεκριμένων προϊόντων η αλλαντοβιομηχανία έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με τις εταιρείες «Νητσιάκος» για τα προϊόντα κοτόπουλου και «Optima» για τα προϊόντα που περιλαμβάνουν τυρί.

Η Εταιρεία συμμετέχει κατά 100% στις εταιρείες «Nikas Skopje Ltd» και «Nikas Bulgaria SA», ενώ επιπλέον συμμετέχει κατά 98,2% στην εταιρεία «Αλλαντικά Μακεδονίας ΑΒΕΕ». Επιπλέον, τον Δεκέμβριο του 2021, η Νίκας προέβη στην εξαγορά του 100% της εταιρείας «ΑΕΠ Κεφαλαρίου ΑΕ», την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου που μίσθωνε η Νίκας έως την ημερομηνία της συναλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την διάσπασης της Chipita, ελέω της εξαγοράς της από την Mondelez, σε δύο εταιρείες η Chipita Global περνάει στον αμερικανικό όμιλο ενώ η Chipita Foods κατέστη μοναδικός μέτοχος της «Chipita Holdings Limited», η οποία  παραμένει μοναδικός μέτοχος της  «Givenrise Investments Limited» η οποία με τη σειρά της είναι άμεσος μέτοχος της Π.Γ Νίκας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό