29.7 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Νίκαια: «Δεν μας ενημέρωσε το σχολείο για τους ξυλοδαρμούς της κόρης μας» – Τι καταγγέλλει η μητέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν μας ενημέρωσαν ποτέ για τους ξυλοδαρμούς της κόρης μας και όταν το συζητήσαμε, η δασκάλα την έβγαλε τρελή», είπε χαρακτηριστικά και με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της 10χρονης μαθήτρια που κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από τα χτυπήματα από τους συμμαθητές της.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε χθες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, κατά τη διάρκεια διαλείμματος στο προαύλιο του σχολείου, όταν τέσσερις μαθητές της Πέμπτης Δημοτικού ηλικίας 10 ετών επιτέθηκαν και τραυμάτισαν στο κεφάλι μια συνομήλικη συμμαθήτρια τους.

Όπως καταγγέλλει η μητέρα της 10χρονης που βρίσκεται «σε κατάσταση σοκ και αυτή τη στιγμή δεν θέλει να επιστρέψει στο σχολείο» στην κάμερα της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», όλα ξεκίνησαν όταν η κόρη της πλησίασε μια συμμαθήτρια της και την ρώτησε για ποιό λόγο την αποκαλούν «ψώνιο».

«Το κορίτσι φώναξε 3 ακόμη αγόρια και άρχισαν να την χτυπούν και την περικύκλωναν άλλα παιδιά για να μην φαίνεται πως χτυπάνε το παιδί μου», είπε και εξήγησε πως ενώ κάλεσαν τη δάσκαλα δεν ήρθε ποτέ και κανένας δεν έκανε τίποτα.

«Το παιδί μου είχε πάθει σοκ, είχε πέσει κάτω. Το σχολείο δεν μας ενημέρωσε για τους ξυλοδαρμούς της κορης μας. Όταν μίλησα με τη δασκάλα, εκείνη την έβγαλε τρελή», είπε ενώ τόνισε πως αυτή τη στιγμή η 10χρονη δεν θέλει να επιστρέψει στο σχολέιο. Πάντως υπάρχουν αναφορές πως η μητέρα του θύματος ενημερώθηκε από το σχολείο, ωστόσο εκείνη, στην κάμερα του ΑΝΤ1 το διέψευσε κατηγορηματικά.

Το επικοινώνησε με το 9ο Δημοτικό σχολείο για το περιστατικό ξυλοδαρμού της 10χρονης, με το ίδιο να απαντά: «Το σχολείο αυτή τη στιγμή λειτουργεί και όλοι οι εκπαιδευτικοί κάνουν μάθημα. Το περιστατικό διερευνάται και όταν τελεσιδικήσει από την Εισαγγελία ανηλίκων θα υπάρξει ενημέρωση».

Δίχως τέλος περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων

Η βία μεταξύ ανηλίκων αποτελέι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό και σοβαρό ζήτημα, με τα περαστικά να βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα και δεκάδες παιδιά να «τρέμουν» πηγαίνοντας στο σχολείο.

Θέλεις τα σημαντικότερα νέα της ημέρας στο e-mail σου;

Κάνε εγγραφή στο newsletter του newsbomb.gr

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το περιστατικό στο Κρανίδι όπου 13χρονος επιτέθηκε σε συμμαθητή του, τον χτύπησε στο πρόσωπο, του έκανε κεφαλοκλείδωμα και τον σήκωσε με σκοπό να τον ρίξει από τον πρώτο όροφο. Για καλή του τύχη ένας φίλος του 13χρονου τον γλίτωσε από τα χειρότερα.

Ένα ακόμη σοκαριστικό συμβάν έλαβε χώρα και στην Ζάκυνθο, όπου ένα μαθητής φέρεται να προσπάθησε να ληστέψει με τη χρήση μαχαιριού μαθητές μέσα στο σχολείο αλλά και στην Κρήτη, με δύο ανήλικους που ξυλοκόπησαν έναν επίσης ανήλικο μαθητή εν ώρα λειτουργίας του σχολείου στον προαύλιο χώρο του. To περιστατικό καταγγέλθηκε σήμερα στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε στη σύλληψη των δύο ανήλικων δραστών.

Σχετικές ειδήσεις

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό