24 C
Athens
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2024

Νέο Volvo XC90: Ο εχθρός του καλύτερου!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πώς θα ήταν αν το καλύτερο γινόταν ακόμα καλύτερο; Με το νέο XC90 η Volvo έκανε ακριβώς αυτό παρουσιάζοντας  σήμερα την ανανεωμένη εκδοχή του εμβληματικού μοντέλου της. Μία εκδοχή που περιλαμβάνει ένα μεγαλύτερο εύρος τεχνολογίας και στοχευμένες επεμβάσεις στο design τόσο του αμαξώματος όσο και της καμπίνας της πολυβραβευμένης και best-selling υβριδικής ναυαρχίδας που μπορούμε να πούμε για άλλη μία φορά ότι είναι καλύτερη από ποτέ!

Το μεγάλο, 7-θέσιο SUV με τη λέξη “άνετο” να είναι το μεσαίο του όνομα είναι παράλληλα και ένα από τα ασφαλέστερα οχήματα στον δρόμο ανεξαρτήτως  κατηγορίας και στην plug-in υβριδική μορφή του είναι ένα εξαιρετικό όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων με εναλλακτικό σχέδιο, προσφέροντας περισσότερα από 70 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας (στον WLTP κύκλο) με μία φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί οδηγοί θα είναι σε θέση να ολοκληρώνουν τις καθημερινές μετακινήσεις τους χωρίς να εκπέμψουν ούτε γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα με τις μελέτες που έχουν γίνει να δείχνουν ότι περίπου το για το 50% της συνολικής απόστασης που διανύουν τα plug-in υβριδικά Volvo χρησιμοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρική ισχύς και το XC90 έχει περισσότερη δύναμη ακριβώς όποτε την χρειάζεσαι – στα μακρύτερα ταξίδια το υβριδικό κινητήριο σύνολο συνδυάζεται με έναν αποδοτικό βενζινοκινητήρα που αυξάνει την αυτονομία κατά περισσότερο από 800 χιλιόμετρα ενώ αν υπάρχει η ανάγκη, η πλήρης δύναμη του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα είναι διαθέσιμη για να την εκμεταλλευτεί ο οδηγός είτε στην άσφαλτο, είτε εκτός δρόμου.

Τα πιο σημαντικά νέα μας έρχονται από την καμπίνα όμως. Εκεί όπου το ανανεωμένο εσωτερικό βελτιώνει την πρακτικότητα και φέρνει την τελευταία εκδοχή του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης όπως αυτή έχει πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στα νέα EX90 και EX30. Μία μεγαλύτερη κεντρική οθόνη αφής 11.2 ιντσών με υψηλότερη ανάλυση βελτιώνει την εμπειρία χρήσης και ανοίγει έναν κόσμο νέων λειτουργιών, εφαρμογών και φυσικά, προγραμματισμένων over-the-air αναβαθμίσεων. Ωστόσο είναι το περιεχόμενο της οθόνης που αναπαριστά την μεγαλύτερη αλλαγή.

Τώρα, οι εφαρμογές και τα χειριστήρια που χρησιμοποιούνται συχνότερα (βλ. χάρτες, media και τηλέφωνο) εμφανίζονται στην κεντρική οθόνη ενώ υπάρχει και μία επιπλέον μπάρα που αλλάζει ανάλογα με την περίσταση και παρουσιάζει τις πιο πρόσφατα επιλεγμένες εφαρμογές. Για τους οδηγούς της plug-in υβριδικής έκδοσης, η Volvo έχει φροντίσει ώστε το σύστημα να αναβαθμίζει και την συγκεκριμένη εμπειρία μέσω των “Drive Modes” στην κεντρική οθόνη, όπου η επιλογή του mode οδήγησης είναι μόλις 1 ή 2 αγγίγματα μακριά χωρίς να είναι απαραίτητη η περιήγηση σε πολλαπλά υπο-μενού.

Όσον αφορά στα μηχανικά, το Volvo XC90 προσφέρει την ιδανική μίξη κινητήριων συνόλων με δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις (B5 και B6) και την plug-in υβριδική XC90 T8 φυσικά που είναι απολύτως απαραίτητη τόσο για το παρόν όσο και για το άμεσο μέλλον της σουηδικής εταιρίας σε αγορές όπου η ηλεκτροκίνηση ακόμα αναπτύσσεται. Το ανανεωμένο XC90 έρχεται επίσης με νέα, ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση με αυτούς που επιθυμούν το κάτι παραπάνω να έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την προαιρετική αερανάρτηση που συνδυάζεται με ένα ενεργό πλαίσιο που παρακολουθεί το αυτοκίνητο, τον δρόμο και τον οδηγό 500 φορές το δευτερόλεπτο και προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε σεναρίου εξασφαλίζοντας την μεγαλύτερη δυνατή άνεση. Ανάλογα με το ζητούμενο κάθε φορά, είτε μιλάμε για ευκολότερη πρόσβαση είτε για καλύτερη αεροδυναμική σε υψηλές ταχύτητες, είτε για επιπλέον απόσταση από το έδαφος σε ανώμαλο έδαφος, η αερανάρτηση του Volvo XC90 ,μπορεί να χαμηλώσει κατά 20 χιλιοστά ή να ανυψωθεί κατά 40 χιλιοστά ενώ επιπλέον μόνωση έχει τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία του οχήματος που σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα λιγότερος θόρυβος από τον αέρα και τον δρόμο.

Τέλος, για το εσωτερικό που αναπαριστά ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το μοντέρνο σκανδιναβικό design, η Volvo άκουσε τους πελάτες της και προχώρησε σε έναν εκτενή ανασχεδιασμό της καμπίνας. Το ταμπλό έχει περισσότερο οριζόντιο χώρο από ποτέ και ενσωματώνει διακοσμητικά στοιχεία από premium, ανακυκλωμένα υλικά ενώ η πρακτικότητα έχει αναβαθμιστεί με επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στην κεντρική κονσόλα, μετατόπιση του ασύρματου συστήματος φόρτισης πίσω από το κεντρικό τούνελ και μία επιπλέον ποτηροθήκη. Δεν γίνεται να μην αναφέρουμε δε, ότι το XC90 μπορεί να εξοπλιστεί με ένα από τα καλύτερα ηχοσυστήματα για αυτοκίνητο, με το προαιρετικό Bowers & Wilkins High Fidelity να εκτοξεύει το επίπεδο χάρη στην κορυφαία πιστότητα και ισχύ του. Οι παραγγελίες για το νέο Volvo XC90 ανοίγουν σήμερα κιόλας με την παραγωγή να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει προς τα τέλη του τρέχοντος έτους και τις πρώτες παραδόσεις να λαμβάνουν χώρα πριν το 2025.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό