21.2 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Νέο Volkswagen Tayron – Πολυεργαλείο με έως 7 θέσεις!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το περιμέναμε στις 10 του Οκτωβρίου αλλά τελικά ήρθε μία ημέρα νωρίτερα, το ολοκαίνουριο Volkswagen Tayron.  Έρχεται να προστεθεί στην γκάμα των SUV της γερμανικής εταιρίας αντικαθιστώντας το Tiguan Allspace και κατά συνέπεια, καταλαμβάνοντας τον χώρο ανάμεσα στο Tiguan και το Touareg ως το δεύτερο μεγαλύτερο SUV της Volkswagen στην Ευρώπη. Με μήκος που αγγίζει τα 4.8 μέτρα, το νέο Tayron χαρακτηρίζεται από ένα τόσο καθαρό όσο και εντυπωσιακό design.

Στο εμπρός μέρος τα LED φωτιστικά σώματα και το φωτιζόμενο σήμα της εταιρίας δημιουργούν μία μοναδική “υπογραφή” ενώ το ίδιο ισχύει και πίσω, με το επίσης φωτιζόμενο λογότυπο και την LED μπάρα που εκτείνεται σε ολόκληρο το πλάτος του οχήματος. Η επιμηκυμένη σιλουέτα και οι “αιχμηρές” γραμμές τονίζουν την premium αίσθηση που αποπνέει το Tayron ενώ θα ήταν κρίμα να μην αναφερθούμε στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο οι σχεδιαστές επέλεξαν να τραβήξουν την προσοχή μας στα πίσω, μυώδη φτερά και στην περιοχή πάνω από αυτά με την “λεπίδα” στο χρώμα του αμαξώματος να παρεμβάλλεται στο πώς εκλαμβάνει η οπτική μας το τρίτο παράθυρο και το πως αναμιγνύεται αυτό με το πίσω τζάμι. Για όσους επιθυμούν κάτι πιο σπορ, η Volkswagen προσφέρει φυσικά την έκδοση R Line που ξεχωρίζει με τους νέους προφυλακτήρες και τα υπόλοιπα σπορ χαρακτηριστικά της.

Παρόμοια είναι η προσέγγιση των σχεδιαστών της Volkswagen και στο εσωτερικό του Tayron, με καθαρές επιφάνειες που καλύπτονται από ποιοτικά και κομψά υλικά τα οποία ανάλογα με την έκδοση μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο του ArtVelours Eco με τις μικροϊνες και το αυθεντικό ξύλο. Η γερμανική εταιρία αναφέρει τον εκτενή βασικό εξοπλισμό ακόμα και στο entry-level πακέτο με όνομα Life – εξοπλισμό που περιλαμβάνει 9 αερόσακους, τρι-ζωνικό κλιματισμό, ατμοσφαιρικό φωτισμό, επιλογή mode οδήγησης, σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης με κεντρική οθόνη 12.6 ιντσών,  ψηφιακό πίνακα οργάνων, LED φωτιστικά σώματα εμπρός με αυτόματο έλεγχο της μεγάλης σκάλας, 3D πίσω φωτιστικά σώματα και ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών μεταξύ άλλων. Φυσικά υπάρχουν οι Elegance και R Line για εκείνους που η Life δεν είναι αρκετή ενώ πλήρης είναι και η σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης. Στα extra ξεχωρίζουμε το DCC Pro adaptive chassis σύστημα, τα IQ.Light HD matrix φωτιστικά σώματα, τον εικονικό βοηθό IDA που ενσωματώνει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, ένα ηχοσύστημα 700W της Harman-Kardon και πολλά ακόμα.

Όσον αφορά στα μηχανικά, το Volkswagen Tayron χρησιμοποιεί την MQB Evo αρχιτεκτονική του ομίλου και αυτό του επιτρέπει να λανσάρεται με πληθώρα συστημάτων κίνησης. Συγκεκριμένα, θα είναι διαθέσιμο με δύο ήπια υβριδικούς, υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες και δύο turbodiesel ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και πιο “βαριές” μορφές εξηλεκτρισμού που εκπροσωπούνται με τα δύο plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ενώ στην περίπτωση του μεγαλύτερου TDI με τα 193 άλογα, στάνταρ είναι και το σύστημα τετρακίνησης. Ειδικότερα για τα PHEV αξίζει να αναφέρουμε ότι προσφέρουν 204 ή 272 ίππους και εξοπλίζονται με μία μπαταρία 19.7 kWh που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 100+ χιλιομέτρων! Όταν το φορτίο εξαντληθεί δε, η φόρτιση γίνεται είτε με έναν συμβατικό φορτιστή 11 kW, είτε σε έναν DC φορτιστή με ρυθμούς έως 50 kW. Όλα τα τετρακίνητα VW Tayron δε, είναι ικανά για ρυμούλκηση έως 2.5 τόνων ενώ χάρη στο Trailer Assist σύστημα που ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό σε συνδυασμό με τον αναδιπλούμενο κοτσαδόρο, ο χειρισμός ακόμα και των μεγαλύτερων τρέιλερ γίνεται ευκολότερος.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι η προ-πώληση του Volkswagen Tayron θα ξεκινήσει από αύριο με 4 διαφορετικές επιλογές για τα συστήματα κίνησης. Για την ιστορία, να αναφέρουμε απλά ότι η entry-level έκδοση με τον eTSI των 150 ίππων στο επίπεδο εξοπλισμού Life θα ξεκινά από τα €45.475 στη Γερμανία και ότι τόσο οι δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις όσο και οι ισχυρότερος εκ των δύο πετρελαιοκινητήρας με τα 193 άλογα θα είναι διαθέσιμα ήδη από το λανσάρισμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό