23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέο sports car ετοιμάζει η Nismo!

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής του Nissan GT-R. Ούτε ένα, ούτε πέντε, ούτε καν 10. Δεκαπέντε χρόνια είναι πολλά σε μία κατηγορία που υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι άκρως ανταγωνιστική – χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι από την πρεμιέρα του GT-R στην έκθεση του Τόκιο το 2007 έχουν παρουσιαστεί όχι μία, αλλά δύο νέες γενιές της Porsche 911, του βασικού ανταγωνιστή του ιαπωνικού sports car. Κι όμως το GT-R συνεχίζει αν και η πικρή αλήθεια είναι πως έχει ξεπεραστεί – μπορεί όχι σε επίπεδο επιδόσεων αλλά στον τομέα του design, του ραφιναρίσματος, της ποιότητας και της συνολικής παρουσίας. Όχι για πολύ, αφού η Nissan ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο sports car, αυτή τη φορά με τα σήματα της Nismo και όπως όλα δείχνουν, εξηλεκτρισμένο!

“Υπάρχει ένα πολύ, πολύ σημαντικό όραμα για τη Nissan στην Ευρώπη. Περιστρέφεται γύρω από αυτό το νέο αυτοκίνητο.“

Δήλωσε ο επικεφαλής της Nismo, Takao Katagiri, συμπληρώνοντας ότι η Ευρώπη είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ιαπωνική φίρμα, ειδικά όσον αφορά στα αυτοκίνητα επιδόσεων και ζητώντας την υπομονή μας.

“Θα παρουσιάσουμε ένα πολύ συναρπαστικό μοντέλο στην Αγγλική αγορά με τη Nismo.“

Ανέφερε ο Katagiri-san, χωρίς να εισέρχεται φυσικά σε περισσότερες λεπτομέρειες. Το επερχόμενο μοντέλο δεν θα λανσαριστεί αποκλειστικά στην Αγγλική αγορά βεβαίως αλλά και σε βασικές αγορές της Ευρώπης και αν επιβεβαιωθούν οι εικασίες, θα κινείται χάρη σε ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο. Η Nissan έχει αναφέρει στο παρελθόν πως τα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων θα πρέπει να εξοπλίζονται με solid-state μπαταρίες και δεδομένου ότι η τεχνολογία δεν έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό σημείο, η λογική λέει πως το μοντέλο που προανήγγειλε ο Katagiri-san δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Δεν μπορεί να είναι όμως ούτε αμιγώς βενζινοκίνητο, οπότε… Δυστυχώς, το μεγάλο αφεντικό της Nismo δεν έδωσε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επομένως είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε πότε θα προχωρήσει την υπόθεση η ιαπωνική μάρκα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό