33.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Νέο Peugeot E-Rifter. Η ηλεκτρική… MPV εναλλακτική!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όπως και η υπόλοιπη γκάμα της Peugeot, έτσι και το E-Rifter εξελίσσεται όσον αφορά στον εξηλεκτρισμό και την αποδοτικότητα με την γαλλική εταιρία να παρουσιάζει επίσημα την ανανεωμένη έκδοση που έρχεται να “χτίσει” πάνω στις αξίες και τα χαρακτηριστικά του MPV προσφέροντας στους πελάτες άλλη μία εναλλακτική. Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εναλλακτική, ιδίως σε αυτούς που αναζητούν μία αμιγώς ηλεκτρική και αναλογικά προσιτή πρόταση στην ευρύτερη κατηγορία των 7-θέσιων οικογενειακών μοντέλων.  Κάπως έτσι λοιπόν, φτάνουμε στο ανανεωμένο Peugeot E-Rifter και το πρώτο που ξεχωρίζουμε είναι ο νέος σχεδιασμός.
Η αλήθεια είναι ότι η κατηγορία των MPV δεν ενδείκνυται για θεαματικό design, πολλά highlights και αισθησιακές καμπύλες αλλά οι σχεδιαστές της Peugeot έκαναν ότι μπορούσαν για να δώσουν στο E-Rifter χαρακτήρα και να το εντάξουν στην οικογενειακή ταυτότητα της εταιρίας. Τα κατάφεραν μάλιστα, με τη νέα μάσκα που εκτός από τη ανασχεδιασμένη γρίλια με το νέο σήμα της Peugeot στο κέντρο της, φιλοξενεί και τα διαφοροποιημένα φωτιστικά σώματα που ενσωματώνουν, στον βαθμό του εφικτού, την χαρακτηριστική “υπογραφή” με τις τρεις νυχιές. Η γαλλική μάρκα πρόσθεσε επίσης δύο νέα χρώματα στην παλέτα του μοντέλου με τα “Sirkka Green” και “Kiama Blue” να τονίζουν το… γενναιόδωρο σχήμα του E-Rifter και τον ενεργό χαρακτήρα του.

Ανάλογες είναι οι επεμβάσεις της Peugeot και στην καμπίνα καθώς το E-Rifter επωφελείται από το νέο ταμπλό που προσφέρει βελτιωμένη εργονομία και πιο ποιοτικό φινίρισμα. Επιπλέον, φιλοξενεί έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων σε οθόνη 10 ιντσών ενώ νέα και μεγαλύτερη (επίσης 10 ιντσών) είναι η οθόνη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που διαθέτει λειτουργία ασύρματης συνδεσιμότητας με Android Auto και Apple CarPlay. Κατά τα άλλα, η Peugeot πρόσθεσε μία επιπλέον υφασμάτινη επένδυση σε ανοιχτό γκρι χρώμα ώστε να φωτίζει την καμπίνα ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το E-Rifter είναι πλήρες… θυρών καθώς προσφέρει δύο USB-C, μία USB-A και μία 230V.
 
Όσον αφορά στα μηχανικά, δυστυχώς το Peugeot E-Rifter δεν εξοπλίζεται με το αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο της Stellantis που έχουμε δει να χρησιμοποιείται σε άλλα μοντέλα του ομίλου, οπότε κάτω από την επιφάνεια βρίσκουμε τον γνωστό ηλεκτροκινητήρα των 136 ίππων και 270 Nm ροπής που τροφοδοτείται με ενέργεια από την ίδια μπαταρία 50 kWh. Χάρη σε αυτόν τον συνδυασμό, το E-Rifter επιταχύνει στα 100 km/h σε 11.2 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη αυτονομία αγγίζει τα 320 χιλιόμετρα. Όταν αυτή εξαντληθεί, το ηλεκτρικό MPV φορτίζει είτε με τον ενσωματωμένο φορτιστή των 7.4 kW, είτε προαιρετικά με έναν τριφασικό φορτιστή 11 kW, είτε με κάποιον ταχυφορτιστή με ρυθμό έως 100 kW.

Σε κάθε περίπτωση, το ανανεωμένο E-Rifter είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις με 5 ή 7 θέσεις και σε δύο διαφορετικά μεγέθη: Standard (4.4m) και Long (4.7m). Στην 7-θέσια διαμόρφωση, κάθε ένα κάθισμα της μεσαίας σειράς μπορεί να αναδιπλωθεί στο πάτωμα του οχήματος ενώ οι δύο συρόμενες πλαϊνές πόρτες και η μία μεγάλη πίσω εξασφαλίζουν εύκολη πρόσβαση, είσοδο και έξοδο. Οι μπαταρίες δε, είναι τοποθετημένες στο πάτωμα και δεν επηρεάζουν τον εσωτερικό όγκο του E-Rifter, το οποίο προσφέρει χώρο από 775 λίτρα (έως το ύψος της εταζέρας) στην 5-θέσια έκδοση, έως τα 4.000 λίτρα (έως την οροφή, με τα καθίσματα αναδιπλωμένα) στην έκδοση “Long”. Εννοείται δε ότι το γαλλικό, ηλεκτρικό MPV έρχεται με έως 18 διαφορετικά συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένου του adaptive cruise control και του βελτιωμένου συστήματος υποβοήθησης παρκαρίσματος με τους 12 αισθητήρες και το VisioPark 180ο σύστημα με την κάμερα οπισθοπορείας υψηλής ευκρίνειας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό