20.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο Opel Grandland με προηγμένες τεχνολογίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Άρη Γαλανόπουλου

Το νέο Opel Grandland είναι τώρα διαθέσιμο για παραγγελία με νέα σχεδίαση, καινοτόμες τεχνολογίες και μια γκάμα πολύ αποδοτικών κινητήριων συνόλων που περιλαμβάνουν plug-in υβριδικές εκδόσεις. Το νέο Grandland προσφέρει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και υψηλά επίπεδα άνεσης, με τιμή εκκίνησης τα 26.500 ευρώ. Το νέο μοντέλο διαθέτει ένα πλήρως ψηφιακό ταμπλό Pure Panel και προαιρετικά IntelliLux LED Pixel Light και Night Vision, που κάνουν ντεμπούτο στο Grandland.

Στην εξωτερική σχεδίαση ξεχωρίζει το σύγχρονο «πρόσωπο» της μάρκας με την ονομασία Opel Vizor. Στο εσωτερικό περιλαμβάνεται από τη βασική έκδοση το Pure Panel, που συνδυάζει ένα κέντρο πληροφοριών οδηγού «Driver Information Center» 7 ιντσών με μία έγχρωμη οθόνη αφής ίδιων διαστάσεων για τη λειτουργία των Apple CarPlay και Android Auto μέσω του συστήματος Multimedia Infotainment.

Ακόμα μία τεχνολογία που αυξάνει περαιτέρω την ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου κατά τη διάρκεια της νυχτερινής οδήγησης είναι το Night Vision. Η κάμερα υπερύθρων του συστήματος ανιχνεύει ανθρώπους και ζώα σε απόσταση έως 100 μέτρων μπροστά από το αυτοκίνητο με βάση τη διαφορά θερμοκρασίας από το περιβάλλον και προειδοποιεί τον οδηγό.

Τα εργονομικά εμπρός καθίσματα είναι μοναδικά στην κατηγορία του Grandland και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων. Στη δερμάτινη εκδοχή τους προσφέρουν θέρμανση, ακόμα και εξαερισμό. Το επίπεδο άνεσης αναβαθμίζεται με το «Keyless Open & Start» και την ηλεκτρική πίσω πόρτα.Ακόμα και στη βασική έκδοση, Business Edition, που διατίθεται στην τιμή των 26.500 ευρώ, περιλαμβάνονται το parking pilot για ελιγμούς στάθμευσης εμπρός και πίσω, το αυτόματο σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (parking assistant), η κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου που αυξάνουν περαιτέρω την ασφάλεια. Για αντίστοιχες επιδόσεις, το Grandland χρησιμοποιεί έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρου άμεσου ψεκασμού που αποδίδει 130 ίππους με μηχανικό, εξατάχυτο κιβώτιο. Οσοι προτιμούν ηλεκτροκίνηση, με μηδενικές εκπομπές ρύπων και άφθονη ισχύ μπορούν να επιλέξουν μία από τις δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό