18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Νέο Lenovo ThinkBook Plus με περιστρεφόμενη οθόνη [CES 2023]

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Lenovo ανακοίνωσε στη CES 2023 ένα καινοτόμο νέο μοντέλο στη σειρά ThinkBook Plus το οποίο έρχεται να ανανεώσει πλήρως την ισχυρή κληρονομιά της Lenovo στα form factor με περιστρεφόμενη οθόνη, χάρη σε μια προσέγγιση με διπλό άξονα περιστροφής, ενσωματώνοντας οθόνη OLED στη μία πλευρά και μια έγχρωμη οθόνη e-ink στην άλλη. Η Lenovo παρουσίασε παράλληλα το νέο laptop ThinkBook 16p 4ης Γενιάς, που ενσωματώνει στοιχεία υψηλών επιδόσεων, μεταξύ άλλων 13ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, σε συνδυασμό με έως και NVIDIA GeForce RTX 4060 αυτόνομη κάρτα γραφικών. Μπορεί επίσης να συνδυαστεί με την καινοτόμα σειρά περιφερειακών Lenovo Magic Bay με μαγνητική σύνδεση, γεγονός που επιτρέπει την επέκταση των δυνατοτήτων του με προαιρετικά περιφερειακά, όπως τη Lenovo Magic Bay 4K Webcam, το Lenovo Magic Bay LTE ή το Lenovo Magic Bay Light.

Παράλληλα, η Lenovo παρουσίασε ένα νέο, ιδιαίτερο ThinkBook 13X Wireless Dock 2ης Γενιάς, το οποίο συνδυάζει μια σειρά ασύρματων τεχνολογιών προκειμένου να προσφέρει μια λύση σύνδεσης και φόρτισης πολλαπλών συσκευών, σχεδόν πλήρως απαλλαγμένη από καλώδια. Τέλος, η Lenovo παρουσίασε τις νέες προτάσεις της στο χαρτοφυλάκιο των υπολογιστών με form factor Tiny. Το ThinkCentre neo 50q είναι ένας desktop υπολογιστής που εξοικονομεί χώρο, ειδικά σχεδιασμένος για πελάτες στην κατηγορία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μια Νέα Προσέγγιση στους Υβριδικούς Υπολογιστές

Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, το 2020, το όνομα ThinkBook Plus έχει καταστεί συνώνυμο ιδιαίτερων όσο και καινοτόμων συσκευών που απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους το ThinkBook Plus 2nd Gen με οθόνη e-Ink και το μοντέλο 3rd Gen που περιλαμβάνει μια δεύτερη οθόνη 8 ιντσών, δίπλα στο πληκτρολόγιο. Η Lenovo έχει μακρά ιστορία στην καινοτομία των form factors με περιστρεφόμενες οθόνες, ξεκινώντας από το 2005 με το ThinkPad™ X41 tablet και αργότερα με το ThinkPad Twist, αρχής γενομένης από το 2012. Το νέο ThinkBook Plus Twist επαναπροσδιορίζει τα δεδομένα στην κατηγορία, ενσωματώνοντας μια καινοτόμα, περιστρεφόμενη διπλή οθόνη η οποία προσφέρει ευελιξία, ενώ παράλληλα ενισχύει την εμπειρία χρήσης σε πολλαπλούς τομείς, οδηγώντας στην δημιουργία ενός πραγματικά ιδιαίτερου laptop που απευθύνεται σε μια νέα γενιά.

Διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά του ThinkBook Plus 2ης Γενιάς, οι ομάδες σχεδιασμού και κατασκευής της Lenovo αφουγκράστηκαν τις παρατηρήσεις των πελατών και τις επιθυμίες των χρηστών, προκειμένου να εφαρμόσουν πλήθος βελτιώσεων και καινοτομιών μέσα από το ThinkBook Plus Twist:

Τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστές Intel Core 13ης ΓενιάςΝέα οθόνη OLED 2.8K 13,3 ιντσών με λεπτό bezel, γυάλινη επιφάνεια αφής και περιστρεφόμενη βάσηΝέα, εμπρόσθιου φωτισμού, έγχρωμη οθόνη 12 ιντσών στο επάνω κάλυμμα, με βελτιωμένη συχνότητα ανανέωσης 12Hz και γυάλινη επιφάνεια αφήςIntel Wi-Fi 6E το οποίο βελτιώνει τις επιδόσεις και τη σταθερότητα των ασύρματων συνδέσεων στα υποστηριζόμενα δίκτυαΥποστήριξη γραφίδας πλήρους μεγέθους στις οθόνες OLED και e-Ink με έως και 18 μήνες διάρκεια μπαταρίας

Το ThinkBook Plust Twist μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ευέλικτο σε πολλαπλές μορφές, καθώς μπορεί να πάρει τη μορφή κλασικού φορητού υπολογιστή ή tablet, ενώ και στις δύο περιπτώσεις προτεραιότητα μπορεί να δοθεί είτε στην οθόνη OLED είτε στην έγχρωμη οθόνη e-Ink χάρη στη μοναδική, περιστρεφόμενη βάση.

Όσοι ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς λόγους θα ενθουσιαστούν με την οθόνη e-Ink, είτε στη μορφή laptop «γραφομηχανής», είτε στη μορφή “e-paper” tablet, καθώς έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν προσχέδια, να επεξεργάζονται ή να τροποποιούν αρχεία μέσω του πληκτρολογίου ή της γραφίδας. Η οθόνη e-Ink μπορεί να περιορίσει την κόπωση των ματιών από τα μεγαλύτερα διαστήματα χρήσης και παράλληλα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερο διάστημα χρήσης μεταξύ των φορτίσεων. Για πιο σύνθετες ανάγκες επεξεργασίας εγγράφων ή εικόνων, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τη μορφή OLED tablet και να αξιοποιήσουν την ολοζώντανη οθόνη 2.8Κ με φωτεινότητα 400nit με τη βοήθεια της γραφίδας.

Όσοι βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση, είναι βέβαιο πως θα ενθουσιαστούν με την ευελιξία της συσκευής, καθώς μπορούν να συμβουλεύονται γρήγορα και να επεξεργάζονται ραντεβού και email μέσα από την οθόνη e-Ink, όπου και αν βρίσκονται. Στη συνέχεια, μπορούν εύκολα να περάσουν στη μορφή laptop με οθόνη OLED, με μια απλή περιστροφή και με το πάτημα ενός πλήκτρου να συμμετάσχουν σε τηλεδιασκέψεις με υψηλής ανάλυσης εικόνα, μέσω της κάμερας FHD, απολαμβάνοντας εκπληκτικό ήχο, χάρη στα διπλά μικρόφωνα που παρέχουν έξυπνη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου, ώστε να περιορίζεται ο θόρυβος από το περιβάλλον. Όσο βρίσκονται στη μορφή laptop με οθόνη OLED, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τη δύναμη που προσφέρουν οι 13ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core και τα Windows 11, έχοντας στη διάθεσή τους ένα στιβαρό εργαλείο υψηλών επιδόσεων, που ενισχύει την παραγωγικότητα. Στο τέλος της ημέρας, μπορούν να επιλέξουν τη μορφή tablet με οθόνη OLED για να χαλαρώσουν, παρακολουθώντας κάποια αγαπημένη streaming υπηρεσία ή να προτιμήσουν το tablet mode με την οθόνη e-Ink, για να διαβάσουν μερικά κεφάλαια από το καινούργιο μπεστ σέλερ.

Τo Πανίσχυρο ThinkBook σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα Lenovo Magic Bay για Δυναμικούς Χρήστες

Το ThinkBook 16p 4ης Γενιάς, παράλληλα με τα προαιρετικά περιφερειακά Lenovo Magic Bay, προσφέρει άφθονη υπολογιστή ισχύ και παραγωγικότητα. Μια γρήγορη ματιά στις τεχνικές προδιαγραφές επιβεβαιώνει τις δυνατότητες που προσφέρει. Οι τελευταίας, 13ης γενιάς Intel Core H-series επεξεργαστές, με προαιρετική αυτόνομη κάρτα γραφικών έως και τη NVIDIA GeForce RTX 4600, επιλογές οθονών έως τις 16 ίντσες στα 3.2Κ με ρυθμό ανανέωσης στα 165Hz και υποστήριξη Dolby Vision®, μνήμη DDR5 και υποστήριξη διπλού SSD έως τα 2TB αποθηκευτικού χώρου, καθιστούν τη συγκεκριμένη πρόταση το ισχυρότερο ThinkBook μέχρι στιγμής, ιδανικό για απαιτητικές εργασίες, επεξεργασία εικόνων και βίντεο, αλλά και gaming, στη διάρκεια εκείνων των πολύτιμων στιγμών χαλάρωσης.

Οι καινοτομίες, όμως, δεν περιορίζονται στις τεχνικές προδιαγραφές. Το ThinkBook 16p 4ης Γενιάς παρουσιάζει τον πρώτο επανασχεδιασμό των μοντέλων υψηλών επιδόσεων της σειράς, και έχει σχεδιαστεί έχοντας κατά νου μια βελτιωμένη εμπειρία χρήσης, προσφέροντας περισσότερη ευελιξία μέσα από μια καταπληκτική εμπειρία απομακρυσμένης συνεργατικότητας και ευκολίας χρήσης, χάρη στις λύσεις της σειράς Lenovo Magic Bay. Η βελτιωμένης χωρητικότητας μπαταρία των 80Whr με δυνατότητα ταχείας φόρτισης προσφέρει εξαιρετική διάρκεια ζωής και περιορίζει το χρόνο που περνά η συσκευή συνδεδεμένη σε κάποια πρίζα. Η μεγαλύτερη επιφάνεια αφής είναι σχεδιασμένη για ανετότερη μεταφορά εντολών, ενώ οι ανάγκες σε επίπεδο τηλεδιασκέψεων καλύπτονται από τη FHD κάμερα και τέσσερα ηχεία Harman Kardon που βλέπουν προς το χρήστη και προσφέρουν εξαιρετικό ήχο, είτε στο πλαίσιο κάποιας τηλεδιάσκεψης, είτε για χαλαρό gaming. Τα διπλά μικρόφωνα με τεχνολογία ακύρωσης θορύβου είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε οι συμπαίκτες να ακούν τη φωνή του χρήστη καθαρά, χωρίς να επηρεάζεται από το θόρυβο του περιβάλλοντος, είτε στη δουλειά, είτε στο παιχνίδι.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της πραγματικά ισχυρής πρότασης είναι η μαγνητική επιφάνεια σύνδεσης που βρίσκεται στην επάνω πλευρά της οθόνης, σχεδιασμένη έτσι ώστε να υποδέχεται τα περιφερειακά της σειράς Lenovo Magic Bay. Αυτά τα περιφερειακά, τα οποία μπορούν προαιρετικά να συνοδεύουν επιλεγμένες συνθέσεις του ThinkBook 16p 4ης Γενιάς, είναι ικανά να μετατρέψουν το ThinkBook σε ένα οικιακό στούντιο αναμετάδοσης βίντεο ή να προσφέρουν τα επιπλέον πλεονεκτήματα της σύνδεσης με δίκτυα 4LTE για εργασία και διασκέδαση εκτός έδρας.

Με τη βοήθεια του λογισμικού Lenovo View, η ενσωματωμένη κάμερα FHD μπορεί να λειτουργήσει σε συνδυασμό με την αποσπώμενη Lenovo Magic Bay 4K Webcam ώστε να συνδυάσει δύο ροές βίντεο σε μία. Έτσι, μεταξύ άλλων, προσφέρεται η λειτουργία αυτόματης παρακολούθησης προσώπου και αναγνώριση πίνακα, οπότε το λογισμικό μπορεί να διαγράψει οτιδήποτε καλύπτει το κείμενο και τα σχέδια πάνω στον πίνακα, προβάλλοντας μια απόλυτα καθαρή εικόνα.

Τρία νέα περιφερειακά της σειράς Lenovo Magic Bay μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα μέσω της μαγνητικής βάσης σύνδεσης, προσφέροντας με απλό τρόπο διευρυμένες δυνατότητες, χωρίς ανάγκη για επιπλέον καλώδια, ή μπαταρίες.

Η Lenovo Magic Bay 4K Webcam είναι κατασκευασμένη για τηλεδιασκέψεις και προβολή βίντεο σε υψηλή ανάλυση. Περιλαμβάνει λειτουργία αυτόματης εστίασης και αυτόματου καδραρίσματος, με επιλεγόμενο πεδίο, αυτόματη προσαρμογή στον περιβάλλοντα φωτισμό και μέγιστη ανάλυση έως 4Κ στα 30fps. Για επιπλέον ασφάλεια, η κάμερα διαθέτει ενσωματωμένο, ηλεκτρονικό κλείστρο προστασίας της ιδιωτικότητας. Η βάση με δυνατότητα περιστροφής 270 μοιρών επιτρέπει στην κάμερα να στρέφεται προς διάφορες γωνίες, παρέχοντας στους χρήστες επιπλέον ευελιξία. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν την κάμερα είτε στραμμένη προς τα εμπρός, ώστε να καταγράφει τους ίδιους, είτε να τη στρέψουν προς το περιβάλλον, για να παρουσιάσουν προϊόντα ή να καταγράψουν άλλους συμμετέχοντες ή τοποθεσίες.

Το Lenovo Magic Bay Light είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει λύσεις σε μία από τις συνηθέστερες προκλήσεις σε επίπεδο τηλεδιάσκεψης ή προβολής βίντεο. Ο ανεπαρκής φωτισμός είναι συχνά η αιτία για την κακή εμπειρία των χρηστών, καθώς ο χώρος είναι είτε πολύ σκοτεινός, είτε πολύ φωτεινός, ενώ ο φωτισμός του περιβάλλοντος συχνά δημιουργεί αχρείαστες ή μη κολακευτικές σκιές. Το Lenovo Magic Bay Light μπορεί να προσφέρει έως 200 lux προσαρμοζόμενης φωτεινότητας, με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Συνδέεται εύκολα στο ThinkBook 16p 4ης Γενιάς, και το φως τροφοδοτείται αυτόματα με ενέργεια όταν η ενσωματωμένη κάμερα ενεργοποιείται, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα δημιουργίας βίντεο με επαγγελματικό αποτέλεσμα, πρακτικά οπουδήποτε.

Μάλιστα, η εργασία (ή η διασκέδαση) οπουδήποτε και αν βρίσκεται ο χρήστης έχει καταστεί κάτι το φυσιολογικό. Η συνδεσιμότητα, όμως, συχνά εξακολουθεί να συνιστά πρόκληση, είτε λόγω του ότι η συσκευή βρίσκεται σε κάπως απομακρυσμένη περιοχή, είτε επειδή τα διαθέσιμα Wi-Fi hotspots δεν είναι ασφαλή. Το Lenovo Magic Bay LTE είναι σχεδιασμένο να απαντήσει σε πολλές από αυτές τις προκλήσεις. Προσφέρει ταχύτητες 4G LTE για μεγαλύτερη ευελιξία και περιλαμβάνει ένα δείκτη LED που αποτυπώνει την κατάσταση της σύνδεσης, καθώς και θύρα USB Type-C με καλώδιο, για συμβατότητα με άλλους φορητούς υπολογιστές .

Το Μέλλον του Docking είναι Ασύρματο

Εκτός αυτού, η Lenovo παρουσίασε την πρώτη ασύρματη πρότασή της για φόρτιση με πλήρη χαρακτηριστικά, για το ThinkBook 13X 2nd Gen. Όταν ανακοινώθηκε στη CES το 2022, το ThinkBook 13x 2nd Gen περιλάμβανε ένα προαιρετικό περιφερειακό το οποίο προσέφερε δυνατότητα ασύρματης φόρτισης laptop και άλλων φορητών συσκευών έως τα 65W. Για το 2023, η Lenovo παρουσίασε μια νέα, ολοκληρωμένη λύση docking, το ThinkBook Wireless Dock για το ThinkBook 13x 2ης Γενιάς. Συνδυάζοντας μια σειρά από τεχνολογίες αιχμής, με στόχο τη μεταμόρφωση του τρόπου που συνδέουμε συσκευές, η νέα λύση αξιοποιεί τις τεχνολογίες Wi-Fi 6, Power-by-Contact και την ασύρματη φόρτιση, προκειμένου να απαντήσει στις δυσκολίες που προκύπτουν από τη χρήση πολλαπλών καλωδίων. Το ThinkBook Wireless Dock περνά από το “plug and play” σε μια απλούστερη εμπειρία “put and play”.

Η χρήση της τεχνολογίας Power-by-Contact (Ενέργεια μέσω Επαφής) προκειμένου να φορτίζεται ασύρματα το laptop είναι μια καινοτόμα πρόταση για τη μεταφορά ενέργειας, χρησιμοποιώντας ειδικά ηλεκτρόδια συνδεδεμένα σε ένα κύκλωμα, με τη μπαταρία του λήπτη. Η τεχνολογία αυτή, σε συνδυασμό με μια ασύρματη επιφάνεια φόρτισης, παρέχει έως και 10W για έξυπνες συσκευές που υποστηρίζουν την καθολική τεχνολογία φόρτισης, καθώς και τα περιφερειακά που τοποθετούνται στην ειδική, ασύρματη θέση φόρτισης του dock.

Η εμπειρία χρήσης απλουστεύεται δραστικά, καθώς αρκεί η τοποθέτηση του laptop πάνω στην επιφάνεια φόρτισης και οι πληροφορίες σύνδεσης λαμβάνονται αυτόματα από την επιφάνεια φόρτισης μέσω Wi-Fi. Επιπλέον, όταν αφαιρείται το laptop, η σύνδεση τερματίζεται αυτόματα μετά από μερικά δευτερόλεπτα, αποτρέποντας τυχόν επικοινωνία με τα δεδομένα της συσκευής, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να αποτελέσει ζήτημα ασφάλειας.

Χάρη στις υψηλές επιδόσεις του Wi-Fi 6, το ασύρματο docking επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν μια εντυπωσιακά χαμηλής καθυστέρησης εμπειρία διπλής οθόνης, με ανάλυση έως 4Κ στα 60Hz, καθώς και εκπληκτικά γρήγορη μεταφορά δεδομένων. Το ασύρματο dock περιλαμβάνει τρεις θύρες USB-A, μία θύρα USB-C και μία σύνδεση Lenovo slim tip, προκειμένου να παρέχει ενέργεια σε μια πραγματικά ασύρματη πρόταση.

Το Wireless Dock θα διατίθεται αποκλειστικά με επιλεγμένα μοντέλα του ThinkBook 13x 2ης Γενιάς το 2023.

Επαγγελματική παραγωγικότητα, σχεδιασμένη για σύγχρονους χώρους: το Νέο Tiny ThinkCentre neo

Αποδεικνύοντας ότι οι μεγάλες ιδέες βγαίνουν και σε μικρό πακέτο, το ThinkCentre neo 50q 4th Gen είναι μία από τις πλέον σύγχρονες προτάσεις της Lenovo στην οικογένεια των desktop υπολογιστών ThinkCentre, με προτεραιότητα στα βασικά ζητούμενα για μικρομεσαίες και όχι μόνο επιχειρήσεις: παραγωγικότητα, συνεργατικότητα και βιωσιμότητα. Αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση του κλασικού ThinkCentre Tiny desktop, καθώς το ThinkCentre neo 50q 4th Gen προσφέρει στις επιχειρήσεις σημαντική υπολογιστική ισχύ χάρη στους καινούργιους, 13th Gen Intel Core επεξεργαστές, τοποθετημένους μέσα σε ένα μικρό σασί, με όγκο 1 λίτρου, που εξοικονομεί χώρο και διαθέτει έξυπνο σύστημα εκτόνωσης της θερμότητας, ενσωματωμένη στη μπροστινή πλευρά. Με δυνατότητα παροχής έως και 1TB ταχύτατου αποθηκευτικού χώρου SSD, σε συνδυασμό με 1TB σε μορφή HDD και έως 32GB μνήμης RAM DDR4, η εργάσιμη ημέρα θα κυλήσει σαν νεράκι, χάρη στην ταχύτερη και ομαλότερη λειτουργία των εφαρμογών και την αντίστοιχη επεξεργασία των δεδομένων. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τη συνδεσιμότητα Wi-Fi 6 και το πλήθος των διαθέσιμων θυρών, μεταξύ των οποίων μια προσαρμοζόμενη θύρα ΒΤΒ, καθιστά τη διατήρηση της παραγωγικότητας σε υψηλά επίπεδα, ακόμη και διαμέσου πολλαπλών συσκευών, παιχνιδάκι.

Το Lenovo ThinkCentre neo 50q 4ης Γενιάς διατίθεται με προεγκατεστημένο λειτουργικό, είτε Windows 11, είτε IGEL OS. Οι συνθέσεις με IGEL θα λαμβάνουν πιστοποίηση IGEL Ready Advanced, γεγονός που σημαίνει ότι ελέγχονται και πιστοποιούνται διαρκώς από την IGEL με τις τελευταίες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να απλουστεύσουν και να ασφαλίσουν τη χρήση των cloud-enabled χώρων εργασίας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει μια δυναμική, παραγωγική εμπειρία χρήσης στα σύγχρονα περιβάλλοντα εργασίας. Επιπλέον, το ThinkCentre neo 50q 4th Gen παρέχει προηγμένο επίπεδο ασφαλείας μέσα από το Lenovo ThinkShield που προσφέρει μια εύχρηστη όσο και συνολική ομπρέλα προστασίας, έτσι ώστε να αισθάνονται οι επιχειρήσεις σιγουριά, γνωρίζοντας ότι ο υλικός εξοπλισμός, το λογισμικό, το δίκτυο και η τοποθεσία τους είναι περισσότερο ασφαλή. Όλα αυτά παρέχονται μέσα από ένα μοντέρνο και κομψό, αλλά παράλληλα φιλικό προς το περιβάλλον form factor χαμηλού αλογόνου, το οποίο ενσωματώνει ενεργειακά οικονομικό επεξεργαστή. Το κομψό bezel της συσκευής είναι επίσης κατασκευασμένο κατά 85% από ανακυκλωμένο υλικό (PCC) ενώ το υπόλοιπο μέρος του bezel είναι φτιαγμένο με 35% PCC και η συσκευασία του είναι φτιαγμένη από πλαστικά που όδευαν προς τον ωκεανό (OBD plastic) καθώς και από πρώτες ύλες απαλλαγμένες από χρωστικές ουσίες.

Επιπλέον, η υπηρεσία Lenovo CO2 Offset μπορεί να προστεθεί στις συσκευές ThinkBook και ThinkCentre, προκειμένου να ισοσταθμιστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκύπτουν κατά τη μέση διάρκεια χρήσης του προϊόντος. Οι υπηρεσίες αυτές αποτελούν έναν απλό όσο και διαφανή τρόπο στήριξης μίας από τις πρωτοβουλίες των Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό