20 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Νέο hypercar με κινητήρα V12 και πάνω από 1.000 άλογα (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nilu27, μια νέα εταιρεία υπεραυτοκινήτων ιδρυμένη από τον Sasha Selipanov, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Koenigsegg, ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της με ένα καθαρόαιμο hypercar στο Pebble Beach στις 15 Αυγούστου.

Το μοντέλο, το οποίο σχεδιάστηκε για να συνδυάσει την υψηλή αισθητική με κορυφαίες επιδόσεις, αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της F1 και του Le Mans της δεκαετίας του 1960, καθώς και από κλασικά ιταλικά σχέδια και αμερικανικά muscle cars.

Ο Selipanov, με ιστορικό στη δημιουργία σημαντικών μοντέλων όπως το Bugatti Chiron, το Koenigsegg Gemera, το Lamborghini Huracan και το Genesis Mint concept, επιδιώκει να συνδυάσει την υψηλή αισθητική με τις αγωνιστικές επιδόσεις.

Το κεντρομήχανο hypercar θα κινείται από έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6,5 λίτρων της Hartley Engines, με απόδοση πάνω από 1.000 ίππους και 860 Nm ροπής, συνδυασμένο με χειροκίνητο κιβώτιο επτά ταχυτήτων. Με τελική ταχύτητα 400 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, το μοντέλο υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις.

Η καμπίνα του αυτοκινήτου θυμίζει κόκπιτ τζετ, με πόρτες τύπου gullwing, στρογγυλό τιμόνι χωρίς διακόπτες και μια μοναδική οθόνη στον καθρέφτη οπισθοπορείας.

Το τιμόνι είναι απολύτως στρογγυλό και απαλλαγμένο από διακόπτες, και δεν υπάρχουν προφίλ οδήγησης. Η μόνη οθόνη είναι ενσωματωμένη στον καθρέφτη οπισθοπορείας για καλύτερη ορατότητα προς τα πίσω.

Τα καθίσματα είναι σταθερά, ενώ το κουτί πεταλιών, τα προσκέφαλα και οι καθρέφτες θυρών ρυθμίζονται χειροκίνητα.

Το hypercar διαθέτει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και pushrod, ενώ το ελαφρύ του βάρος (1.200 κιλά) επιτυγχάνεται χάρη στο μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα.

Η παραγωγή των πρώτων 15 μονάδων θα πραγματοποιηθεί από την Aria Group στην Καλιφόρνια, με την εταιρεία να σχεδιάζει επιπλέον 54 μονάδες για χρήση στο δρόμο. Δεν είναι σαφές αν τα 15 πρώτα hypercars θα είναι νόμιμα για οδική χρήση, καθώς φαίνεται να προορίζονται αποκλειστικά για αγωνιστική δράση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό