15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Νέο Fiat 600e. Ηλεκτρική επιστροφή στα B-SUVs!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η FIAT συνεχίζει να δείχνει το δρόμο προς τη βιώσιμη αστική μετακίνηση, και παρουσιάζει το Νέο Fiat 600e, μία εξαιρετική προσθήκη στη γκάμα της μάρκας, που σηματοδοτεί και την επιστροφή της στο Β-segment. Και αυτό το κάνει παίρνοντας ως δεδομένο ότι έχει εκτιμηθεί μέχρι σήμερα  από την συγκεκριμένη κατηγορία, και αναβαθμίζοντάς την περεταίρω από κάθε άποψη: αυξημένοι χώροι, αυξημένη αυτονομία, αυξημένη αίσθηση  Dolce Vita. Το νέο 600e βέβαια, δεν έχει καμία σχέση με τον εμβληματικό πρόγονό του από την δεκαετία του ’50 αλλά σε κάθε περίπτωση τοποθετείται στον πυρήνα της κατηγορίας αποτελώντας μία ιδανική λύση για τους λάτρεις τόσο των αστικών όσο και των υπερ-αστικών μετακινήσεων συνδυάζοντας με αρμονικό τρόπο τις αξίες της μάρκας στον τομέα του ιταλικού στιλ και την βιωσιμότητα.

Το Νέο Fiat 600e παίρνει τη μορφή ενός 5-θυρου, 5-θέσιου SUV με σχεδιασμό ο οποίος παραπέμπει άμεσα στο Νέο 500e και ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο με εξαιρετικές δυνατότητες. Ο εξωτερικός σχεδιασμός λοιπόν ενσωματώνει ιδανικά το ιταλικό γούστο και την φιλοσοφία της “Dolce Vita” – σε σύγκριση με το νέο 500, η αναβαθμισμένη εμφάνισή του, διαθέτει ένα πιο ξεκάθαρο και πιο δυναμικό εμπρός μέρος, ανανεωμένο ασημί λογότυπο “600” τόσο εμπρός όσο και πλευρικά, και ανανεωμένη φωτιστική ταυτότητα LED. Η κομψή αλλά δυναμική εξωτερική εμφάνιση ενισχύεται από τους μεγαλύτερους τροχούς (έως 18”), τα μαύρα ματ πλευρικά ‘skirts’ (φούστες) και θόλους τροχών, ενώ το τυπικό ιταλικό στυλ κάνει αισθητή την παρουσία του με την  ιταλική σημαία στον πίσω προφυλακτήρα.  Επιπλέον μια σειρά από χαρακτηριστικά τονίζουν τις εξωτερικές γραμμές του, όπως οι μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, οι χρωμιωμένες πινελιές και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες στα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό, το νέο Fiat 600e αντανακλά τέλεια την πιο “pop” πλευρά του χαρακτήρα της μάρκας, χάρη σε πολλά χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρουν την πιο ευχάριστη εμπειρία στους επιβάτες του. Το νέο SUV της εταιρίας είναι το πρώτο compact μοντέλο που προσφέρει την επιλογή της χρωματοθεραπείας με τους πελάτες να μπορούν να επιλέξουν έως και 8 διαφορετικά χρώματα τόσο για το φωτισμό του εσωτερικού, όσο και για την οθόνη του ηχοσυστήματος, με έναν προεπιλεγμένο συνδυασμό σε στυλ “ήχος & φως” και τη δυνατότητα επιλογής από ένα σύνολο 64 διαφορετικών συνδυασμών, για μια πρωτόγνωρη ολιστική χρωματική εμπειρία. Για ένα ολοκληρωμένο ιταλικό spa, το κάθισμα του οδηγού διαθέτει ηλεκτρική ρύθμιση καθώς και λειτουργία μασάζ.

Το νέο Fiat 600e προσφέρει επίσης επενδύσεις καθισμάτων από συνθετικό δέρμα Ivory με μονόγραμμα FIAT σε τιρκουάζ απόχρωση, και θέρμανση 3 σταδίων για μέγιστη άνεση και κορυφαία ποιότητα ενώ τα βελούδινα πατάκια, το ασύμμετρα αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα (40/60), οι θύρες USB type A και type C, η επιφάνεια ασύρματης φόρτισης smartphone και το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί με αισθητήρα προσέγγισης να συμπληρώνουν τον εξοπλισμό. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην πρακτικότητα με το Νέο 600e να προσφέρει 15 λίτρα αποθηκευτικών χώρων στην καμπίνα και έναν χώρο αποσκευών χωρητικότητας 360 λίτρων!

Όσον αφορά στα μηχανικά, το Νέο Fiat 600e εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 115 kW (156 ίππων) ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία 54 kWh. Με αυτό το set-up τα 100 km/h από στάση έρχονται σε 9.0 δευτερόλεπτα ενώ η αυτονομία σε μικτές συνθήκες ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα και σε αμιγώς αστικές, τα 600 χιλιόμετρα καθιστώντας το νέο 600e ιδανικό τόσο για καθημερινή χρήση στην πόλη όσο και για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Όταν το φορτίο της μπαταρία εξαντληθεί δε, το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με σύστημα ταχείας φόρτισης 100 kW που σημαίνει ότι για μία φόρτιση έως το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας χρειάζεται λιγότερο από μισή ώρα. Το 600e συνοδεύεται επίσης με ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW και καλώδιο Mode 3, για οικιακή ή δημόσια φόρτιση, που εξασφαλίζει πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 6 ώρες. Όποιος δεν νιώθει άνετα με τον αμιγώς ηλεκτρικό χαρακτήρα του νέου Fiat, μπορεί να περιμένει λίγο καθώς στα μέσα του 2024 θα προστεθεί στην γκάμα και μία υβριδική έκδοση.

Τέλος, το Νέο Fiat 600e διαθέτει πλήθος κορυφαίων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης, τα οποία το καθιστούν ιδανικό για την καθημερινή ζωή. Το σύστημα Adaptive Cruise Control (ACC) αναλαμβάνει να φρενάρει ή να επιταχύνει το αυτοκίνητο, ανάλογα με το ρυθμό κίνησης των υπολοίπων αυτοκινήτων, το σύστημα Intelligent Speed Assist αναγνωρίζει τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητας και προτείνει στον οδηγό να τα σεβαστεί, ενώ το σύστημα Blind Spot Detection ελέγχει με τη βοήθεια αισθητήρων υπερήχων, τα τυφλά σημεία και προειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία άλλων οχημάτων, ενεργοποιώντας μία φωτεινή ένδειξη στον εξωτερικό καθρέφτη της αντίστοιχης πλευράς. Στα συστήματα κορυφαίας τεχνολογίας συμπεριλαμβάνεται επίσης και η λειτουργία Stop&Go, το ηλεκτρικό χειρόφρενο, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης που αναγνωρίζει πεζούς και ποδηλάτες, το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης του οδηγού που παρακολουθεί το επίπεδο επαγρύπνησης του οδηγού. Τέλος, οι αισθητήρες περιφερειακής κάλυψης 360° και η κάμερα οπισθοπορείας με ορατότητα 180° και δυναμικές γραμμές καθοδήγησης, βοηθούν στην αποφυγή τυχόν εμποδίων κατά την εκτέλεση περίπλοκων ελιγμών και στο παρκάρισμα.

Όσον αφορά την άνεση και τη συνδεσιμότητα, το νέο Fiat 600e διαθέτει πλήθος χαρακτηριστικών που θα κάνουν κάθε ταξίδι πολύ πιο ευχάριστο και απροβλημάτιστο. Είναι εξοπλισμένο με hands free ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα χώρου αποσκευών, τέσσερα ηλεκτρικά παράθυρα, αυτόματο κλιματισμό, καθώς και αισθητήρες φωτός και βροχής. Επιπλέον το ηχοσύστημα με 6 ηχεία, πλήρως διαμορφώσιμη οθόνη 10.25” με λειτουργία πλοήγησης, ραδιόφωνο, ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 7”, και η προσφορά δικτυωμένων υπηρεσιών, συμπληρώνουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το Νέο Fiat 600e λανσάρεται στην αγορά σε δύο εκδόσεις: την κορυφαία “La Prima” και την πιο προσιτή (RED). Η πρώτη προσφέρει στιλ, τεχνολογία και άνεση εξασφαλίζοντας μία καθηλωτική εμπειρία “Dolce Vita” σε 4 διαφορετικά χρώματα (Sun of Italy, Sea of Italy, Earth of Italy και Sky of Italy σύμφωνα με τη νέα φιλοσοφία της ιταλικής μάρκας όσον αφορά στην διαθέσιμη παλέτα) ενώ η δεύτερη χρησιμοποιεί ως σήμα κατατεθέν το κόκκινο χρώμα, τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα (προσφέρονται άλλα δύο χρώματα – μαύρο και λευκό) και εστιάζει περισσότερο στην βιωσιμότητα με την λογική “ότι είναι καλό για τους ανθρώπους είναι καλό και για τον πλανήτη”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό