26.9 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Νέο σήμα κινδύνου για την Volkswagen

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντική πτώση σε όλους τους δείκτες της, η οποία υπογραμμίζεται από τη δεύτερη προειδοποίηση για τα κέρδη της μέσα σε τρεις μήνες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία μείωσε τις προσδοκίες για τα έσοδα, τα κέρδη και τις παραδόσεις οχημάτων, προβλέποντας πτώση των παγκόσμιων πωλήσεών της σε περίπου 9 εκατομμύρια μονάδες για το 2024, έναντι 9,24 εκατομμυρίων το 2023.

Αυτό σηματοδοτεί την τέταρτη ετήσια μείωση των πωλήσεων της VW μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο αγώνας της εταιρείας για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα και η απώλεια μεριδίου αγοράς στην Κίνα από τοπικούς ανταγωνιστές όπως η BYD ήταν σημαντικοί παράγοντες για την πτώση της.

Σε απάντηση, η VW κλείνει εργοστάσια και συνάπτει συνεργασίες με κινέζους κατασκευαστές όπως η Xpeng για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Ωστόσο, οι premium μάρκες της, η Audi και η Porsche, βλέπουν επίσης μειωμένη ζήτηση, με τις πωλήσεις της Porsche στην Κίνα να έχουν πέσει κατά 33% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Blume προσπαθεί να μειώσει το κόστος, συμπεριλαμβανομένων πιθανών περικοπών θέσεων εργασίας και κλεισίματος εργοστασίων στη Γερμανία, αλλά η εταιρεία αντιμετωπίζει αυξανόμενες πιέσεις από τα συνδικάτα και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από εγχώριους και ξένους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό