Home Κόσμος Νέο ρεκόρ μεταγραφικής δαπάνης από την Premier League

Νέο ρεκόρ μεταγραφικής δαπάνης από την Premier League

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι σύλλογοι της αγγλικής Premier League ξόδεψαν το ποσό-ρεκόρ των 2,36 δισεκατομμυρίων λιρών (2,97 δισεκατομμύρια δολάρια) στη μεταγραφική περίοδο που μόλις ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με ανάλυση της Deloitte.

Η περίοδος, η οποία άνοιξε στις 14 Ιουνίου και έκλεισε την 1η Σεπτεμβρίου, ξεπέρασε το περσινό ρεκόρ των 1,92 δισεκατομμυρίων λιρών, με τους κορυφαίους συλλόγους να ξοδεύουν 255 εκατομμύρια λίρες (320,99 εκατομμύρια δολάρια) μόνο την ημέρα λήξης της προθεσμίας, αναφέρει η ανάλυση.

Οι αγγλικές ομάδες της Premier League ευθύνονται για το 48% των συνολικών δαπανών στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, τα οποία περιλαμβάνουν τη LaLiga (Ισπανία), τη Serie A (Ιταλία), την Bundesliga (Γερμανία) και τη Ligue 1 (Γαλλία).

«Ένα δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι δαπανών ρεκόρ από τους συλλόγους της Premier League υποδηλώνει ότι η ετήσια αύξηση των εσόδων θα μπορούσε να επιστρέψει μετά την πανδημία», δήλωσε στο BBC ο Τιμ Μπριτζ, επικεφαλής συνεργάτης στο Sports Business Group της Deloitte.

«Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ομάδων της Premier League (14) ξόδεψαν περισσότερα αυτό το καλοκαίρι από το προηγούμενο, αντανακλώντας την αυξημένη ένταση του ανταγωνισμού», συνέχισε ο Μπριτζ.

Και συμπλήρωσε: «Συνεχίζει να ασκείται πίεση στους συλλόγους να αποκτήσουν κορυφαία ταλέντα για να ικανοποιήσουν τους στόχους τους εντός γηπέδου, είτε πρόκειται για την πρόκριση στην ευρωπαϊκή διοργάνωση είτε απλώς για τη διατήρηση της θέσης τους στην Premier League».

Η Τσέλσι έχει ξοδέψει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε μεταγραφές από τη στιγμή που η νέα ιδιοκτησία, υπό τον Αμερικανό Τοντ Μπόιλι και την Clearlake Capital, ολοκλήρωσαν την εξαγορά της ομάδας, τον Μάιο του 2022.

Ο λονδρέζικος σύλλογος κατέρριψε το βρετανικό μεταγραφικό ρεκόρ για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, υπογράφοντας τον διεθνή μέσο από τον Ισημερινό Μόισες Καϊσέδο για 115 εκατομμύρια λίρες κι επισκιάζοντας το ρεκόρ των 106 εκατομμυρίων λιρών που πλήρωσε για  τον παγκόσμιο πρωταθλητή Αργεντινό μέσο Έντσο Φερνάντες, τον Ιανουάριο.

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι υπέγραψε τον εξτρέμ Τζέρεμι Ντοκού για 55 εκατομμύρια λίρες τον περασμένο μήνα, έχοντας φέρει επίσης τον αμυντικό Γιόσκο Γκβάρντιολ για 77 εκατ. και τον μέσο Ματέο Κόβατσιτς για 25 εκατ. λίρες.

Η τελευταία κίνηση της πρωταθλήτριας Ευρώπης την εφετινή θερινή μεταγραφική περίοδο ήταν ο Πορτογάλος μέσος Ματέους Νούνιες από τη Γουλβς, για 53 εκατομμύρια λίρες.

Η δευτεραθλήτρια της περασμένης σεζόν, Άρσεναλ, ξόδεψε 65 εκατομμύρια λίρες για τον επιθετικό Κάι Χάβερτς και ακολούθησαν 105 εκατομμύρια για τον Άγγλο διεθνή μέσο Ντέκλαν Ράις, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δαπάνησε 72 εκατομμύρια λίρες για τον επιθετικό Ράσμους Χόιλουντ.

Η Νιούκαστλ, τέταρτη την περασμένη περίοδο και μετέχουσα στο εφετινό Champions League έφερε στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» τον μέσο Σάντρο Τονάλι με 55 εκατομμύρια και τον εξτρέμ Χάρβεϊ Μπαρνς με 38 εκατομμύρια λίρες.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία τερμάτισε 16η την περασμένη σεζόν, υπέγραψε με επτά παίκτες (!) την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Exit mobile version