29.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» – Δυο δισ. ευρώ για ζευγάρια 40 έως 50 ετών

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην ηλικακή κατηγορία ζευγαριών 40 έως 50 ετών επεκτείνεται το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης στα Χανιά. 

Το πρόγραμμα το οποίο θα έχει αρχικά «κουμπαρά» 2 δισ. ευρώ αποτελεί μία ακόμη παρέμβαση της κυβέρνησης στο θέμα της στεγαστικής κρίσης – παρέμβαση που θα λειτουργήσει παράλληλα με τους νέους περιορισμούς που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης για τα Airbnb σε περιοχές που αντιμετωπίζουν το πιο οξύ πρόβλημα. 

Οι ανακοινώσεις αναμένονται το Φθινόπωρο καθώς, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης η κυβέρνηση κάνει ήδη διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες προκειμένου να αξιοποιηθούν και ευρωπαϊκοί πόροι. 

Η παρέμβαση της κυβέρνησης έρχεται την ώρα που τα μηνύματα από την αγορά για το ύψος των ενοικίων είναι τουλάχιστον αρνητικά καθώς στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί έως και 52,1% μέσα στην τελευταία 5ετία.  Kαι πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία για το δημογραφικό το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χαρακτηρίσει ως «ωρολογιακή βόμβα». 

Το αρχικό πρόγραμμα «Σπίτι μου» που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο για νέους έως και 39 ετών εκταμίευσε περίπου 3.200 δάνεια για την αγορά πρώτης καοικίας μέσα από δάνεια που που χορηγήθηκαν με ευνοϊκούς όρους από τα τραπεζικά ιδρύματα.

Τα ποσά ήταν έως 200.000 ευρώ, τα τετραγωνικά της κατοικίας έως 150 και η παλαιότητά τους τουλάχιστον 15 ετών. Από αυτό το ποσό το 75% καλυπτόταν από το πρόγραμμα ενώ το υπόλοιπο 25% μέσω δανεισμού που ήταν άτοκος σε περίπτωση που ο δικαιούχος ήταν πολύτεκνος.  

Σημειώνεται πάντως πως και το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» θα τρέξει με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους κάτι που στον πρώτο του κύκλο είχε οδηγήσει πολλά νέα ζευγάρια να μείνουν εκτός των δυνατοτήτων που παρείχε το πρόγραμμα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό