26.9 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων στην Ηλεία: 15χρονος επιτέθηκε σε 14χρονο

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος ενός 15χρονου προχώρησε η Αστυνομία, μετά την καταγγελία για περιστατικό επίθεσης εναντίον ενός 14χρονου, μέσα σε σχολικό συγκρότημα της Ηλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε στην Αστυνομία, ο 15χρονος μαθητής φέρεται να χτύπησε αρχικά με τα άκρα του στο κεφάλι τον 14χρονο και στη συνέχεια να του απηύθυνε υβριστικές και απαξιωτικές εκφράσεις για τη σωματοδομή του.

Στη συνέχεια, ο 14χρονος μεταφέρθηκε από τον πατέρα του σε νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις και κατόπιν υπέβαλαν καταγγελία στην Αστυνομία. Μετά την καταγγελία σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματική βλάβη αδυνάτων, σε βάρος του 15χρονου μαθητή και για παραμέληση εποπτείας σε βάρος του γονέα του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Πώς μπορείς να καταγγείλεις τη βία κατά ανηλίκων

Στις 9 Μαΐου, ενεργοποιήθηκε η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων, 10201. Με αυτή την τηλεφωνική γραμμή μπορεί άμεσα και απλά ένα παιδί, ένας γονιός, αλλά και κάθε πολίτης, να καταγγείλει ένα περιστατικό βίας και παραβατικότητας, κάθε μορφής, εναντίον ανηλίκων. Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της εβδομάδας και θα δέχεται τηλεφωνήματα για περιστατικά που αφορούν όλη την Ελλάδα.

Αποστολή της γραμμής είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών, με στόχο την άμεση και ενιαία ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας ανηλίκων.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθεί μια ειδική εφαρμογή που έχει ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των ανηλίκων για την βία και την παραβατικότητα και την ενθάρρυνση τους, ώστε να καταγγείλουν περιστατικά και να ζητήσουν βοήθεια, μέσα από μία εύχρηστη φόρμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό