35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

«Νέο Λαϊκό Μέτωπο» της Γαλλικής Αριστεράς: Συσπείρωση κομμάτων κατά της Λεπέν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας νέος πολιτικός φορέας που συσπειρώνει όλα τα κόμματα της Αριστεράς της Γαλλίας γεννήθηκε σήμερα με αφορμή τις επικείμενες εκλογές που κήρυξε ο Εμανουέλ Μακρόν. Στόχος του η παρεμπόδιση της περεταίρω ανόδου της ακροδεξιάς και της Μαρίν Λεπέν .

Το «Nouveau Front Populaire» (Νέο Λαϊκό Μέτωπο) συνασπίζει στους κόλπους του, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), τους Πράσινους, τους Κομμουνιστές και την Ανυπότακτη Γαλλία (LFI), με επικεφαλής τον σκληροπυρηνικό αριστερό Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

Τα κόμματα θα διεξάγουν εκστρατεία με κοινή πλατφόρμα και θα κατεβάσουν έναν κοινό υποψήφιο σε κάθε μία από τις 577 κοινοβουλευτικές περιφέρειες.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο Μελανσόν έγραψε πως «μια νέα σελίδα γράφεται στην ιστορία της Γαλλίας», ενώ ευχαρίστησε τους συνεργάτες τους που πέρασαν όλες αυτές τις μέρες δουλεύοντας σκληρά για να αποφασίσουν για το πρόγραμμα και τους 577 υποψηφίους.

Ο βουλευτής του κόμματος LFI, Φρανσουά Ρουφάν δήλωσε ότι η Αριστερά πλέον στοχεύει στη νίκη, ενώ ο Ραφαέλ Γκλούκσμαν, που ηγήθηκε μιας επιτυχημένης λίστας που κέρδισε 14% στις ευρωεκλογές, δήλωσε ότι θα υποστηρίξει επίσης τη συμμαχία, τονίζοντας ότι«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Γαλλία στη Λεπέν».

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NPF), παρουσιάζοντας τις πολιτικές του χτες, 13 Ιουνίου, δήλωσε ότι η πρώτη του προτεραιότητα, αν εκλεγεί, θα είναι η κρίση του κόστους ζωής, η οποία «βλάπτει τη ζωή και την εμπιστοσύνη των Γάλλων (στην πολιτική)».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό